reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

reklama
Witajcie:)

Gogoja - katar nadal u nas sobie panuje, a podobno tylko 7 dni trwa:( Boję się, żeby mu nie padło na oskrzela i jak tylko słyszę kaszlniecie to od razu Stodal daję. Musimy iść na to szczepienie po roczku i na razie czekam z rejestracją aż wyzdrowieje. Po ostatnich przejściach Bolcia z zastrzykami, postanowiłam kupić krem znieczulający, ale za bardzo nie wiem, czy to w ogóle zadziała. Panikarz z tego mojego synka wielki i pewnie na sam widok strzykawki będzie uciekał. Błażko dzielny chłopak. Dał sobie świetnie radę w szpitalu.

Katoryba - jestem pod wrażeniem strony:) Ekstra wyszła. Życzę dalszych sukcesów. A a nazwa bardzo chwytliwa:)

Sallis - Domi zostawiła Jaśka już daleko w tyle:)Ten to by tylko na rączkach siedział i nie chce mu się chodzić. Spotkać możemy się jutro po 13.00 lub w czwartek, piątek.

Vii - a co to za kociak? Jak się nazywa? Ale wesoło będziecie mieli:)

Marzena - Z tym buntem w trakcie przewijania meczę się już od kilku miesięcy. Muszę kombinować na stojąco mu zakładać pieluchę, bo na leżąco ryk, jakby go strasznie bolało. Współczuję. Zazdroszczę morza i rybek:)

Miłego dnia wszystkim:)

hejka ;)

vii śliczny kotek ;) Hania na pewno będzie zachwycona kotkiem ;)

zawalka biedny Jasiulek z tym katarkiem ;/ dorosłemu doskwiera a co dopiero takiemu maluszkowi ;) co do szczepienia słyszałam kiedyś o takich plasterkach, ale dużo też zależy od pielęgniarki która robi zastrzyk.

marzena również zadraszam morza ;) super że Majcia takie robi postępy zaraz biegać będzie ;)

Jakie plany obiadowe dzisiaj? Ja mam ochotę na coś wiosennego ale za bardzo nie wiem co ... A miałam się pytać od jakiegoś czasu już. Macie może fotelik na rower dla smyka ? Coś możecie polecić ? Bo ja bardzo lubię jeździć rowerem i myślę że B. też się spodoba. Ale nie wiem czy on nie jest jeszcze za mały.

Hej ho,

czasami fajnie nie bywać ty przez kilka dni :) a potem czytać i czytać... :)
Gogoja - nie mam roweru, nie pomogę w tej kwestii.. Obiad... i ja szukam natchnienia... Ostatnio podałam smażoną cukinię, miła odmiana była :)
Vii - kotek wygląda na słodkiego ;) będzie ciekawie, firany i zasłony niech się mają na baczności hehe a Hania będzie za nim śmigać, że heeeejjjjjj!!!
Zawalka - niech ten katar już znika!!! Może przed ucieczką antystrzykawkową uchronicie się, jeśli Jaśko będzie siedział przodem do Ciebie w MT? U nas pozycja "na małpkę" pomogła...
Katoryba - życzę POWODZENIA w interesie! MT robisz boskie! Biżuteria też zawsze znajdzie chętnych ;) a kartki - rewelacja! Pewnie skuszę się i zamówię kilka w tym roku :) Materiały i ja bym pewnie znalazła u babci na strychu! ;)
Marttini - zapęd Cię dopadł ;) a skurczybyczkom narazie dziękujemy! A sio!! Trzymajcie się Rodzinko!
Emri - niech mgr szybko zaistnieje przed nazwiskiem ;) Powodzenia w ostatnich bojach!
Marzena - morze... ;) Ja też zazdraszczająca... Cieszę się z Majkowych postępów ;) A zdolności rozumienia zaskakują i Nas! ;)
Hanutek - niech te ciche dni zakończą się przemiło :p

Długi weekend wymęczył mnie okropnie... Duchota dobija... Lena przynajmniej wybiegała się po ogrodzie, wychlapała wodę z dziadkowej fontanny i wyzbierała wszystkie kamienie na dróżce :p I najadła się wszystkiego co tylko było (o zaczerwienieniach na jej ramionach szkoda mówić, wapno przez kilka dni :p).
A dziś wchodzę na BB i mam wiadomość, że wygrałyśmy nagrodę dodatkową w konkursie "Sposób na niejadka" :D Miły początek tygodnia!!!

Ściskam!!!

Juhu,
vii - tak tak, wiem że cennik potrzebny - pracuję nad tym, tylko doba jest za krótka niestety :| Póki co dopisałam przy fotkach biżuterii ceny orientacyjne. Na wkręty z barankiem też robię. Z MT jakby co to mogę pożyczyć na próbę czy Hania się polubi z takim tworkiem. No i wreszcie doczekała się kotka :) może ogłoś konkurs na imię? może forumek? albo bejbibumek? ;)

gogoja - ja też zastanawiałam się nad tym siedzonkiem na rower i też przyłączam się do Twojego zapytania :)
Ja mam dzisiaj na obiadek bitki (w zeszłym tyg wyskoczyły z planu obiadowego, więc wskoczyły na ten tydz :)) w sosie szpinakowym z ziemniaczkami pieczonymi (tym ma się ponoć mąż zająć - ciekawa jestem co z tego wyjdzie) i surówkę z pekinki i innych warzywek.

marttini - zaciskaj nóżki! ściskam :*

Madzioszka - włacha! gdzieś Ty?!

e: oooo Izuniek mnie wyprzedziła :)
Izuniek - gratki za wygraną! a co to za konkurs? i co wygrałyście? pochwal się :)
a szmatek łatek szukaj, szukaj!

zawalka - nam proponowała Szumkowska jakieś plasterki, które nakleja się kilka godz. przed szczepieniem. Ale nie kupiłam ich i nie wiem czy by wiele dały, bo on najbardziej panikował na całe zamieszanie związane z przygotowaniem do szczepienia i tak się sam nakręcał do samego końca i chyba nic by nie dały.

Ostatnia edycja:
Vii kotek jest cudny tez się zastanawiamy nad kociakiem, bo w styczniu odzedł od nas nasz ukochany Filemon i bardzo nam go brakuje. I z jednej strony bardzo chciałabym nowego kociaka a z drugiej mam wątpliwości. Jestem za imieniem bejbiboomek:)

katoryba jak zwykle nie mogę się zdecydować co do kolczyków i pewnie trochę to potrwa zanim wybiorę ale jakby co to dam znać i tak jak vii interesowałyby mnie kuleczki wkręty

Izuniek gratulacje! nie ma jak to miły początek tygodnia a cóż to za nagroda?

Martinni wytłumacz swemu dzieciątku że jeszcze czas i nie ma się co tak spieszyć:)

a my nad morze wybieramy się w lipcu!

Zapomniałam wysłać całusy dla dzisiejszej pary miesięczniaków - Noemi i Synku Szczęśliwej: CMOK :-* CMOK :-*

Konkurs (tutejszy, forumowy) polegał na napisaniu sposobu na niejadka. A dostaniemy miseczkę ze sztućcami (może L. zechce się usamodzielnić), kubek ze słomką i śliniaka :p Główna nagroda powiększona była tylko o bidon, więc radość i tak mam przeogromną, bo zawsze fajnie COŚ dostać :))))

Katoryba - teraz u mojej babci remont, więc uprzedzę mamę, by nie wyrzucała za dużo :p Ja też trochę sobie do przyszłej pracy zostawiam, bo i w mojej branży się przydają dziwne rzeczy hehe chętnie jednak się podzielę, bo babcia nagromadziła kilka walizek i kartonów pełnych materiałów..

Buziaczki dla miesięczniaków :*:*:*:*
Vii - jaki słodki kotek!!!!!!!!!!!
Zawalka - u mnie staszak zagilany lata;/ ale przynajmniej nocha już wysmarka w chusteczkę - tyle dobrego. zdrówka dla Jasia!

A ja mam takiego nerwa, że szok:angry::angry::angry::angry::angry:
właśnie listonosz mi wręczył wezwanie na komisję lekarską do ZUS na piątek!!!!! to tak losowo?czy coś nie teges z moim zwolnieniem???szlak.////nie mam sił i nerwów teraz jeszcze jakimś lekarzom się tłumaczyć...ktoś był "na czymś takim"???

reklama
Martini ja miałam dwa razy styczność z ZUSem raz tak jak ty na zwolnieniu byłam na komisji a wyglądało to tak że po prostu przyniosłam wypis ze szpitala oraz całą dokumentacje skserowaną oni sobie to oglądnęli i wsio. Drugi raz była zadyma z macierzyńskim musiałam dostarczyć szereg dokumentów poświadczających że pracowałam w tej firmie co wydało mi się chore np. czy nie jestem z nikim z firmy spokrewniona, jakie były moje obowiązki, itp. cyrk na kółkach. Nie denerwuj się przecież w twoim stanie nie możesz pracować. Będzie dobrze to tylko formalność.

katoryba pysznie brzmi ;) ale postawiłam na zupę cebulową, wiosenna to ona nie jest ale postawiłam na wygodę ;p a na kolacje racuchy ;)

izuniek gratki za wygraną ;)a zdradzisz jaki to sposób był?

Całusy sto dwa dla synka Szcześliwej i Noemi ;)

Do góry