reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

hej:)
jeszcze nie na wakacjach...brak czasu nas dopadł,dwójka dzieci z róznymi potrzebami w domu-można oszaleć:/ szykuję nas do wyjazdu.Chłopcy w środę ( jak co roku) jadą na obóz aikido więc szał zakupowy.Misiek powyrastał z szortów,koszulek itd więc uzupełniamy garderobę(istny koszmar Misiek nie cierpi zakupów) i takie tam...

miłego dnia wszystkim

e:znalezione w sieci http://wiadomosci.onet.pl/wideo/tajemnicza-choroba-w-kambodzy-zmarlo-56-dzieci,88456,w.html

wygląda to na syndrom poszczepienny:/

Ostatnia edycja:
reklama
vii-nie chcę nikogo straszyć;) oglądałam wczoraj wiadomości na bbc i dziś znalazłam w sieci,swoją drogą nie od dziś wiadomo, że szczepienia mają masę powikłań tylko kiedyś się tak o tym nie trąbiło:/

Witam się :)
Vii- nie denerwuj się na pewno będzie dobrze! ;]

A powiedzcie mi dziewczyny czym szczepiłyście swoje maluchy na szczepienie roczniaków ? bo czytałam, że w niektórych przychodniach szczepią jeszcze MMR i że w takim przypadku lepiej samemu w aptece zakupić PRIORIX bo jest bezpieczniejszy. My należymy do przychodni Sanus na Wyszyńskiego, jeśli któraś z mam należy też do tej przychodni i pamięta może czym szczepili jej maluszka na roczek, i czy obyło się bez komplikacji będę wdzięczna za info:) My mamy szczepienie umówione już na 13 sierpnia mimo wszystko zadzwonię się jeszcze dowiedzieć ale chodzi mi głownie o to czy waszym maluszkom nic nie było po rocznym szczepieniu bo trochę się na ten temat nasłuchałam, a z reszta ja każde szczepienie strasznie przeżywam, kiedyś zastanawiałam się żeby w ogóle nie szczepić ale doszłam do wniosku że będę szczepić tylko na szczepienia obowiązkowe i tak też jest Noemi nie była szczepiona na rota wirusy pneumokoki czy inne szczepienie nieobowiązkowe.

Hej ho,

z zazdrości Lenie wyszła dolna dwójka! :D Z dnia na dzień się pojawiła i rośnie jak szalona! Weekendowaliśmy się na ogródku dziadka, dziecię przeszczęśliwie wybiegane, dotlenione i dosłonecznione, a ja trochę za dużo promieni słońca złapałam i lekko mnie piecze kilka miejsc :/ Dziś noc przespana bez jedzenia, więc szcześliwiej nowy tydzień powitałam :) i wiatr dziś fajnie chłodzi :D

Marzena - kto, jak nie Matka Polka ma ogarnąć rodzinę? :) Będzie OK!
Anias - udanych, szybkich zakupów ;)
Katoryba to owocowy apetyt Bolo chyba oddał Lenie, bo ona jakoś tak ostatnio zasmakowała w porzeczkach (biją inne owoce na łeb!), brzoskwiniach, moralch, nektarynkach. Niestety malin i arbuza nie chce, cóż, więcej dla nas :p

Witajcie
ogólnie jakoś ciażko mi się zorganizować. na weekend mieliśy domowe trzęsienie ziemi, czyli kłótnia z m. zaliczona.
Kalinka właśnie drzemie, ale juz prawie 2 godziny, więc pewnie niedługo sięo budzi, a ja wykorzystałam czas na czytanie książki. o matko jak ja dawno tego nie robiłam!
od ostatniej naszej wizyty przybył nam kolejny ząbek. w tamtym tygodniu przebiły się 2 dolna i górna lewa dwójka. a już widać w dziąsełku prawą dolną dwójeczkę. i będzie 8;)
poza tym już coraz chętniej chodzi, za rączki maszeruje po całym pokoju, albo bierze pudło od zabawek i traktuje to jak pchacz- wtedy to jakby miała moteorek w dupce tak zapierdziela;)

outstanding to jak i Wy i my daleko rodzina i brak znajomych na miejscu, to mże trzeba będzie temu zaradzić jakoś;P
buziaki dla córci z okazji ukończenia 10 miesięcy:*

vii
oj współczuję bardzo bólu zęba i to w ciąży. jak tam dziś się miewasz?

Marzena, MamusiaNoesi
miłego przyjmowania gości:)

Izuniek
gratulacje kolejnego ząbka:)

anias
szybkich i "bezbolesnych" zakupów;)

katoryba
trochę zazdroszcze wypadu do lasu, ja jakoś nie umiem się przełamać, stresuje mnie i przeraża wizja kleszczy:/

miłego dnia:)

Vii dzięki u nas na szczęście też nie było po żadnych szczepieniach komplikacji, i napewno też będę szczepiła Noesie Priorixem.
Izuniek gratki dwójeczki i przespanej nocki bez jedzonka!:) moja od zawsze owoce bardo lubi i ostatnio jak kupiłam kubełek malin to cały zjadła nie chciała oddać myślałam, że brzuszek ją będzie bolał ale nic jej nie było ;)
Yvonne_G dziękujemy, narazię się szykujemy mamy jeszcze miesiąc więc troszkę czasu nam zostało ;) No i gratulację nowych ząbków u nas już 8 jest wszystkie 1 i 2, czekamy na kolejne :)

Witam!

Vii jak ząb? I Hania po szczepieniu?
Izuniek gratki dla Lenki!
Marzenko dasz radę;-)
Anias nie strasz! My za 2 miesiące mamy szczepienie
Yvonne ja chętnie:) do konca tyg jestem w domu:)
Katoryba buziaki dla Bola:) on mi sie zawsze podobal, bo jest takim malym, wielkim facetem.. Do dzis mam w pamieci fotke na Majki nosidelku, jak mu cale nogi wystawaly, haha:)

milego dnia wszystkim!

MamusiaNoesi- u nas też szczepienie Priorix-em. Nic poważnego się nie działo.
Yvonne_G ,Izuniek - zakupy udane, choć nie bezbolesne:p dobrze, że są teraz super przeceny bo inaczej torba i kij:-D

jeszcze raz powtarzam nikogo nie straszę, znalazłam artykuł i go wrzuciłam jako powiedzmy ciekawostkę ze świata.
vii- jak ząb? i jak Hania po szczepieniu?

Ostatnia edycja:
Hej hej
vii- współczuje zęba, dla mnie dentysta to horror, jestem z tych co wolą rodzić.
anias- oj tak kocham sezon przecen, 2x w roku stać mnie na ubranka ze smyka:p A oczyska Nadii to mnie zawsze rozczulają, i jak pięknie już mówi bystrzocha mała, ja to mam do was szczęście, tak rzadko w zielonej teraz bywam a jakoś zawsze na was wpadnę:))
out- jak tam zaliczenia??
emri- jak tam Filipek odpieluchowany??

resztę pozdrawiam, bo dziecię wstało

reklama
Ahh przeceny.. :))
Siw@ pozaliczalam juz wszystko na piątki i mam wolne:))
vii:*

musze sie pochwalic, w sierpniowym numerze dziecka opublikowali moj list pt Wszystkie jestesmy mistrzyniami:)) zapraszam do lektury:))

Do góry