reklama

Mamy 2011

no nie mam najmniejszego zamiaru ściągać tej firany, ale złości mnie ta plama...

hmm czy dziecko, które urodzie się w 36-37 tc z wagą powyżej 3kg to wcześniak ?? ;)

Kordek
gratuluje 30 tc :) jeszcze 10 ;)

reklama
Witajcie dziewczyny w 2011 roku:)
Dawno do Was nie zaglądałam, bo byli u mnie goście i jakoś tak głupio mi przy nich było siedzieć na forum. Ale widzę, że sytuacja bez zmian. Żadna nie urodziła przez ten czas.
Wszystkiego dobrego Wam życzę w tym naszym pierwszym mamusinym roku! Żebyśmy wszystkie szczęśliwie urodziły i dobrymi mamami były:).
kordek - gratuluję magicznego 30tc - ja aż o 10 tygodni za Tobą, ale czas na zwolnieniu lekarskim szybko mi mija i już nie długo zacznę chyba pierwsze zakupy dla maleństwa, choć nie wiem, czy to nie za wcześnie...
Na początek muszę kupić dla siebie ciśnieniomierz. Możecie polecić jakiś dobry i w miarę tani?

Pozdrawiam Was gorąco!

niestety nie znam się na ciśnieniomierzach.... wiem tyle, że ponoć te na nadgarstek są mniej dokładne... ale z drugiej strony tańsze... ja mam taki na ramię...

ehh ale nudy... nie lubię dni, na które nie mam nic zaplanowane... żadnych zakupów, remontu, wyjścia, gości... no dosłownie nudy...

Witajcie dziewczyny w 2011 roku:)
Dawno do Was nie zaglądałam, bo byli u mnie goście i jakoś tak głupio mi przy nich było siedzieć na forum. Ale widzę, że sytuacja bez zmian. Żadna nie urodziła przez ten czas.
Wszystkiego dobrego Wam życzę w tym naszym pierwszym mamusinym roku! Żebyśmy wszystkie szczęśliwie urodziły i dobrymi mamami były:).
kordek - gratuluję magicznego 30tc - ja aż o 10 tygodni za Tobą, ale czas na zwolnieniu lekarskim szybko mi mija i już nie długo zacznę chyba pierwsze zakupy dla maleństwa, choć nie wiem, czy to nie za wcześnie...
Na początek muszę kupić dla siebie ciśnieniomierz. Możecie polecić jakiś dobry i w miarę tani?

Pozdrawiam Was gorąco!

Ja mam ten :-) Ciśnieniomierz Hartmann Ciśnieniomierz TENSOVAL Compact pólautomat na ramię - porównanie cen w sklepach

dziękuję :-)
Vii a skąd masz takie przeczucia, że Twoja córeczka będzie duża? czy na kolejnych usg miała wagę wyższą niż powinna być w danym tygodniu?
Zawalka jeżeli chodzi o ciśnieniomierz to kupuj taki z mankietem na ramię, na pewno nie nadgarstkowy bo one są niedokładne
ja mierzę sobie rtęciowym ale one są już chyba wycofane ze sprzedaży, a szkoda bo jest bardzo dokładny, i nie był drogi (79zł)

ooo Dziewczyny mnie wyprzedziły ;-)
na pewno ten co pisze Myyszaaa jest dobry (ta firma hartmann generalnie jest solidna), też ciśnieniomierze Panasonica (chyba jedne z nielicznych na rynku, które podają dobry pomiar nawet przy arytmii) ale niestety trochę droższe
Anias:) dzięki :)

Ostatnia edycja:
witajcie babole:-)
z ta laktacją to sprawa indywidualna, jedne potrzebują herbatek i dodatkowych stymulacji inne nie robią nic ;) Tak samo z dietą przy karmieniu.
Karmiąc Bartosza nie jadłam tylko warzyw wzdymająch /chociaz to i tak głównie z powodu moich problemów watrobowych/. Tak jak mówią mamy i babcie próbować i obserwować malucha. Myślę,że to najlepszy sposób.

kordek -gratuluję przekroczenia 30:-p

Ostatnia edycja:
no waga i wymiary na usg zawsze są większe niż powinny być z OM... na ostatnim usg mała była o 1,5 tyg do przodu, z pomiarów wynikało, że to 37+2... i średnio przybiera na wadze 300-400 g na 2 tyg, jak urodzę ją w terminie (za 3 tyg) to waga powinna być koło 3900-4300 g... no chyba, że usg się myli... a tu wszystko jest możliwe... mam nadzieję, że jest tak jak mówi lekarz i zacznę rodzić koło 38 tc, bo już mam dość... najchętniej już bym zaczęła ;) ale boję się, że mała zostanie uznana za wcześniaka...

Vii jeszcze nie zaczynaj ;-) za trzy dni będziesz już miała donoszonego bobaska :))
u mnie też pomiary z usg ciągle większe, czasami nawet o 2tyg.

reklama
Vii waga nie ma nic do wcześniaka, musi być skończony 37 tyg, żeby dziecko zostało uznane za donoszone. Ale spokojnie, nie jeden wcześniak lepiej sobie radzi niż "starsze" dzieci. I nie zakładaj, ze urodzisz wcześniej;) ja miałam rodzić prawie 3 tyg. temu, bo szyjka się zrównała a już zdążyłam przeterminować się troszeczkę...

Zawalka masz ochotę na zakupy to śmiało;) Potem wszystko na raz może zwalić Cię z nóg;)

Anias widzę, że Ty też jeszcze w całości no i już możesz śmiało rodzić;)

A jeszcze wracając do herbat, wiem, ze raczej uważać na czarną i zieloną, a pozostałe? Owocowe, miętowe itd. można chyba??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry