reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Beti-a właściwie Dawido-gratulujemy kolejnych ząbków:-) u nas zatrzymało się na 5, kolejne 3 widać...są gule na dziąsełkach, okropny ślinotok i na tym koniec:/ oby te wszystkie katary biegunki i temperatury okazały się reakcją na ząbkowanie:tak: bo te 3 tygodnie w domu działają destrukcyjnie na samopoczucie;-)

emri-sama jestem przerażona:( boję żeby nie było tak jak z Bartkiem , z jednej infekcji w drugą i przejścia których nikomu nie życzę...

reklama
hej dziewczyny,

wrocilysmy! :) droga powrotna super, nikogo na drogach, dziecko duzo spalo wiec czad.

chorym wspolczuje i szybkiego powrotu do zdrowia zycze! to wszystko przez ta dziadoska pogode :/

zabkowym gratulacje :)

wiecej nie pamietam ale od dzis moge na biezaco czytac i odpisywac :) my sie tez musimy jakos ogarnac z jedzeniem bo przez ten pierwszy miesiac to tylko sloiczki szly :/ szczesliwa jak sie wyospujecie to na spacer idziemy to mnie natchniesz kulinarnie ;) u nas nic nowego, wczoraj dopadl mloda jakis bol brzuchola i byla przez to potworna histeria a dzis lekko pokasluje...mam nadzieje ze to nic powaznego no i ze powrocie do domu nasze nocki wroca do normy :)

tymczasem zmykam, mam kilka dni pod znakiem prania i prasowania :)

gogoja - fajne przeceny były w PEPCO z 25,90 na 9,90 ale z poczatkiem stycznia vat poszedl w góre na ciuszki dla dzieci wiec nie wie jak to rozwiązali ja bylam 27 grudnia i było w czym wybierac bo moja mała tez wyrosła z pajacykow i bodów :)
A my w czwartek na kontrolę bioderek i ciekawe co powie że nie pieluchowałam ? :D
Izuniek poducha jest świetna :D
Buziaczki dla wszystkich świętujących
A tak jeszcze zapytam moze macie pomysł na prezent na 30 urodziny dla brata mojego bo ja już nie mam pomysłu

Hej ho,

u nas głodomorra, mleko po 1 i o 6 :/ na szczęście pospałyśmy do 7.50. Śniadanie po 8 też wciągnęła, przed drzemką 180ml mleka z kleikiem i śpi (może jeszcze choć przez 10 minut...).

Vii i pozostałe Mamy choruszków - sił i cierpliwości, dacie radę! ;-) Dzieciaczkom - zwiększenia apetytu i powrotu do pełni zdrowia!
Cosa - cieszę się bardzo, że jesteś zadowolona! Za bioderka trzymam kciuki ;) A pomysłu i ja nie mam... A ma jakieś zainteresowania szczególne?
Marzena - witajcie spowrotem :)
Gogoja - ucałuj B. i od Nas :-*

Za porady kulinarne dziękuję :) Chyba założę zeszyt :p
Miłego!

anias no u nas wzszp zebow. szok bo w 1,5 miesiaca wyszlo az 5! teraz Dawidek ma tyle co Nadusia:-)

izuniek zeszyt dobry pomysl:tak:

cosa ja tez jestem ciekawa co powie lekarka:-D

marzenka pewnie za domekiem juz zdazyliscie sie niezle stesknic;-) nie ma to jak swoj wlasny kat. a do pracy kiedy sie wybierasz bo to juz chyba neistetz niedlugo...

vii daj znac co lekarka powiedziala, mam nadzieje, ze to poprostu pryeziebienie. ja odpuszczam lekarza bo goraczki nie ma a katar troche mniejszy.

laski co moge podac do noska zeby katar zmniejszyc na noc? obrzeku nie ma bo oddycha ladnie tylko ciagle cos tam zalega w nosku:-(

Juhu,
Się porobiło z tymi choróbskami... :(

vii
- trzymam kciuki, żeby skończyło się na lipomalu i nasivinie!!!

Beti - nasivin u nas też pomaga, maść majerankowa też.

Madzioszka - czosnek to na wampiry raczej ;P

A nasz sylwester spędziliśmy na szpitalnym łóżku kimając z Bolciem w szpitalnym łóżeczku obok. Nie obudził się nawet na chwilę :) Ale tuż po północy L. poszedł do domu razem z innymi tatusiami :(

hejka :)

kurcze co się te dzieciaczki tak pochorowały :/ ale zaznaczam że moje maleństwo nic nie podłapało.. zdrówka Wam dzieciaczki :)
katoryba Wam też zdrówka!!

ja z mężem i znajomymi spędziłam sylwester na stoku - tak jak chcieliśmy :D ale "ofiary" muszą być - but mi się sp.. zepsuł, narta wypinała i nieco się poturbowałam :(
Maleństwo miało pierwszą noc w życiu bez mamy.. opiekowała się nią babcia, po trochu dziadek.. podobno dała nieco popalić po wybudzeniu w nocy, ale jak juz my wróciliśmy to przebudziła się, do cycusia i smacznie spała do rana :)

niunia nasza dziś zajadała brokuła ze smakiem, sama, z miseczki sobie wyciągała :) potem jeszcze jej kisielek domowej roboty zapodałam :)
tak jak tu zachwalacie spróbuję niebawem ze szpinakiem ;)

gratuluję ząbkowemu Dawidkowi :D

beti - no baaaardzo sie stesknilam za domem :) a do pracy niestety niedlugo :( 6 lutego czyli zostalo mi 5 tyg z mloda. a u was super wysyp tych zebow :)

katoryba - bidni wy :( a jak dzis bolcio? ja zeszlorocznego sylwestra spedzilam w lozku pod koldra bo moj maz 2 dni wczesniej trafil do szpitala...moze to taka zla wrozba na dobry nowy rok. trzymam za was kciuki. aaaa i wracajac do zielonej widzialam miejscowosc bolino :)

laseczki moze ktoras z was ma do odsprzedania krzeselko do karmienia? obojetnie jakie bo potrzebuje do rodzicow

Ostatnia edycja:
reklama
marzena jak do rodziców to kup ikeowskie -tanie i dobre :)
a kulinarnie to moge cie natchnąć:) my już jedli : jabłka marchewka ziemniak buraki (zupka buraczkowa też) zupka jarzynowa chleb domowej roboty pomarancze (!tak!) chrupki hurtem i makaron (małą świderkę w łapkę) i piętki od chlebka królują ;)biszkopty, kaszka już codzienne jemy obiad -grubas jadaczkę otwiera i krzyczy że też chce dajemy to cisza i pełne zadowolenie :)

nnita ale super ze sylwkiem -my mieli plan teraz jechac na narty ale ospa i masakra -kurujemy się...podobnie jak anias juz 3 tyg kisze w chacie...a jeszcze perspektywa kolejnych 3....czy 4 tygodni-no nie usmiecha mi sie ale dzieci najważniejsze... no i zdrówka :)

beti masc majerankową odradzam -na mocny katar lepszy nasivin czy w kroplach czy w psik ;) udrozni nosek i pozwoli ładnie oddychac :)

gratuluje ząbków!

Ostatnia edycja:
Do góry