reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Asiołek

Mama Mai i Oliwki :)
Dziewczyny poniewaz nie mamy zbyt wiele czasu ... aby czytać wszystko zakładam nowy wątek gdzie bedziemy mogły zbierac butelkowe info.... bo inaczej nie doszukam sie waszych wskazówek....

a propos mleka...
wszystkie mleka oznaczone HA stosuje sie w profilaktyce alergii czyli powinno sie na nie decydowac tylko jeżeli w rodzinie ktos miał alergie itp.

mleka typu nutramigen, bebilon pepti itp. stosowac tylko jeżeli dziecko jest alergikiem - w innym wypadku jest to zupełnie niepotrzebne!!!!

Najlepiej zaczać od zwykłych mieszanek.... wszystki HA mają wiecej żelaza co może dziecku fundowac rewelacje brzusiowe i problemy z kupą

narazie tyle bo Maja płacze

reklama
Asiołek super pomysł :) ciesze sie bo mnie te informacje tez sie przydadzą.
Dzieki za rady powyżej.
Ja uzywam Bebiko Omneo - podobno przeciwkolkowe. I faktycznie póki co tfu tfu bez typowych kolek :)

Asiołek a ja się zastanawiam gdzie się ukryłaś hihi a tu nowy wątek mam nadzieję że z Majeczką wszystko już ok
co do mleczka u nas Bebilon bo niestety alergik jestem, :(
wcześniej jadłyśmy Nana1 ale mała nie chciała go pić i nie przybierała na tym mleczku

a ja sobie dokarmiam malutka bebikiem 1 , wczesniej byl nan ale kupki nie potrafila zrobic a po bebiku jest narazie ok.
Niania ja wyprobowalam te omeno i u nas sie nie sprawdzilo, kolki byly, ale moze to tylko na moja core tak dzialalo?
Ok ide spac ;)

Zielone kupy są normalne przy mleczkach wzbogaconych żelazem.... ale te mleczka mogą też pwoodować problemy ze zrobieniem kupy i wzdecia... dlatego my chcemy teraz przejsc z Nan ha 1 na zwykle bebiko lub bebilon.... co do bebilony jest wzbogacony w priobiotyki i one pomagają jelitom.... podobnie to omneo jest wzboacone w priobiotyki i ma obniżoną zawartosc laktozy... stad mniejsze obciazenie dla przewodu pokarmowego...

Nasza Maja robi kupe raz dziennie.... prezy sie i steka... i ogolnie cierpi z powodu brzusia... dlatego chcemy zmienić mleko... esputikon jeszcze pogarsza srpawe...

asiołku z ciebie to prawdziwa specjalistka
pisze jedna reka bo w drugiej zabawiam małego delikwenta :)

elfiko i asiołku napiszecie plis ile dajcie jesc waszym maluchom( was jezscze nie pytałam)

reklama
ja to z tym jedzeniem to mam problem......... do wczoraj dawalam malej rano jedna butle 120ml i ona wypijala okolo 80ml a potem mialam karmienia tak co 2,5-3 godziny ale cycolkiem i tak wychodzilo 3,4 karmienia i jak udalo mi sie sciagnac mleko to dawalam z butli i mala jadla okolo 100ml za kazdym razem a wieczorem przed spaniem znowu bebiko 120 ml i zjadala malo bo 60, 50 ml
problem sie zaczal od kupek bo nie umie zrobic i cisnie caly dzien i teraz od trzech dni nie chce jesc z cycka i tylko placze a jak dam butle to tez sie prezy ale zje cos,
i tak sobie Nianiu mysle moze te moje mleko tez jest malo kaloryczne i ona go nie lubi? Juz tak podejrzewalam wczesniej ale wszyscy wokolo mi mowili ze to niemozliwe ale mala plakala jak byla tylko na cycu i malo przybierala, jak zaczelam dokarmiac to sie poprawilo ale ona chetnie z cycka pije tylko w nocy a w dzien cyrki odstawia.
I chyba ja w dzien odstawie i tylko w nocy ja bede karmic z cycka. Co myslcie ? nie bede wyrodna matka? mam mleko ale co z tego jak mala nie ma na nie ochoty??? :-[ :-[ :-[
Mam z tego powodu dola strasznego :-[

Do góry