Witajcie kochane. Panikowalam niepotrzebnie

Dzidziuś, po raz kolejny potwierdzone, ze chłopiec bedzie, zdrowy i jak rośnie!!! Przez 15min bylam podpięta pod taki aparat, ktory rejestrowal prace serduszka młodego i ewentualne skurcze, ale ani jednego nie bylo. Jestem w 29tyg wg obliczen z OM, a na USG waga młodego pokazuje ok. 1800gram

czyli jest za duzy o jakies 2-3tyg. Ale ginka powiedziala, ze jest to mozliwe, że np teraz szybko przybiera na wadze, a później zwolni. No ciekawe

na usg pieknie sie pokazywal, sama ginka powiedziala, ze gdyby bylo usg 3d to piekne fotki by byly. Pobrali mi krew, oddalam mocz, zbadala mnie, pobrala wymaz i sprawdzila jak szyjka, to ponoc dluga odpowiednio i twarda

maly jest strasznie ruchliwy od dwoch dni, nawet na ktg jak lezalam te 15min (to chyba bylo ktg) to slychac bylo jak sie obracal, szumy i szumy

nastepna wizyta za 4 tyg. Zabrala mi tylko moja książeczkę ciąży z polski, żeby przepisać wszystko dokladnie do niemieckiej i na nastepnej wizycie obie dostane z powrotem. Jedynie co to jak pobierala wymaz, to troche krwi polecialo, ale mam sie nie martwic, to normalne. Na watek badan dodam fotke malucha

Milego dnia dziewczyny i dzieki za wsparcie :*
Dzis jedziemy na basen poplywac

pytalam czy moge, dostalam pozwolenie, takze jupi