reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@Gosia25 cudne zdjecia! Piekna coreczka rosnie :)
@porannakawa aha no tak myslalam, wiele osob wlasnie wrecz wysmiewa jak pytam czy wrocili by do PL. Moze faktycznie potrzebuje czasu i sie przyzwyczaje.
@quchasia no to musisz troche zwolnic, ja wczoraj jak poodkurzalam dywany, to brzuch nie dawal o sobie zapomniec. Co chwile sie stawial i dziwnie mnie ciagnelo. A jakie te cwiczenia na kregoslup masz? Znajde gdzies w necie?

Mam w ogole tą duza pilke do siedzenia, ktoras z was z niej korzysta????

@.szkrabek oj tak, mam to samo!!! I tak samo mnie to drażni. Juz tylko czekam kiedy przyjdzie karta z ubezpieczenia, bo mam tyle pytan do ginekologa, że szok. Ale przy tym dziwnym ucisku, tez mi sie robi niedobrze i nie moge sobie znalezc odpowiedniej pozycji. Ciekawe co bedzie pozniej jak dzidzia jeszcze podrosnie- o ja Cie!

reklama
szkrabek sorki ja dzisiaj nie mysle komode mam oczywiscie HEMNES :-D sofy mam EKTORP w salonie i mi sie cos porabalo :-D

Milego dnia dziewczyny spadam robic obiadek i czas gdzies w koncu wyjsc juz 4 dni siedze prawie :szok:

Szkrabek tez mam takie uczucie jakby twardnienia w dole gorze boju chyba maly sie wypycha

Ja tez cwiczenia poprosze boli jak diablinad ranem p biodra strasznie :(

Domi tak biodra miednica przygotowua sie do porodu mnie z miesiac boli. Kregoslupa po poprzednim porodzie nie naprawilam jeszcze ;).

Dziewczyny znacie fajne syrony jak urządzić pokoj dziecka? W najblizszym czasie mam dwa do uzadzenia:D pomyslow brak

porannakawa - dokładnie o tą komodę mi chodziło :-)

dzieki dziewczyny - uspokoiłam się :tak:
Co do bioder to mnie od dwóch dni bolą, a nie daj boże nogę szybko odchylę w bok to takie kłucie czuję w biodrze, że aż mam łzy w oczach... wszystko się uelastycznia, wiązadła puszczają - trzeba uważać na siebie teraz dziewczyny :sorry:

Mnie boli najczęsciej przy kości łonowej, zwłaszcza jak wstaję, ale to nie jest jakis tam straszny ból, może raczej to dyskomfortem nazwę :) ale z tym brzuchem to czasem też mi się zdarza, to od razu wstaję i trochę chodzę.

quchasia ja podobnie na plusie mam - ok 7 kg, ale na kalkulatorach wyskakuje, że waga w normie, także jeszcze się nie martwię, ale już powoli zaczynam się pilnować.

Matko Dziewczyny, jak mnie mój mąż zaczyna wkurzać... Jakieś fochy, ciągle coś nie tak, a wszystko ma pod nos podstawione, bo jak siedzę w domu, a on pracuje to wszystko za niego robię. Chyba rozpuściłam gadzinę no...:-) I w ogóle wszystkie zakupy dla dzidzi muszę robić bez niego, bo on w ogóle zainteresowania nie wykazuje, jak coś wyszukam w internecie i pytam, co o tym myśli, to tylko rzuci okiem i beznamiętnie rzuci: "To kup". No jeju... Ja mam taką frajdę z tych zakupów, a on to traktuje jak zło konieczne chyba i strasznie przykro mi jest z tego powodu i mówię mu to wprost, a on mysli że jak mnie przytuli i pocałuje po tych swoich fochach to wszystko już jest ok. Dobrze że mam mamę pod ręką, to z nią jeżdzę na takie zakupy. A że to pierwszy wnuk to czasem ma frajdę jeszcze większą niż ja :)
A jak tam z waszymi facetami???

Śliwka - mój mąż też raczej na dystans podchodzi do wszelkich zakupów, a ja bardzo entuzjastycznie - jak coś strasznie znów przyżywam (że śliczne, piękne, przydatne, konieczne etc. :laugh2:) to tylko się ze mnie śmieje, albo pobłażliwie patrzy, że znów coś wyczaiłam :-D Ale w sumie nie robi nic takiego by było mi przykro, stara się angażować, ale nie zawsze mu wychodzi - czasem jest zły, że znów musimy gdzies po coś jechać dla malucha, wybierać etc. Ale jak już jesteśmy w sklepie to łazi i ogląda - wanienki, foteliki, łózeczka, przewijaki - choć wszystko praktycznie już mamy po starszym, by miec pogląd jak to powinno wyglądać i jakie są opcje - jak bezpiecznie zamontować, bądź jak samemu udoskonalić - wiec po swojemu to przezywa - ja w tym czasie zastanawiam się czy kolejny kocyk jest mi potrzebny, bo ten co własnie trzymam w ręku jest mega milusi i w kolorze, którego jeszcze nie mam :-D;-)

Generalnie stara się być wyrozumiały, choć też czasem już ma dość tych moich humorów i zdarzają się spięcia - gdzie mi jest mega przykro i ryczę po kątach, ale na szczęście udaje nam się mnie uspokoić i postawić do pionu :-p

reklama
Haha dziewczyny az sie usmialam. Moj to samo, cos czasem kupi, ale jak ja sie czyms w sklepie podniecam to ciagnie mnie dalej :) Ale za to dzis zaproponowal, że skoro ma wolne to mozemy pojechac do Dortmundu na zakupy. Bo widzi, że wszystko w pasie mnie cisnie i sama napieram na to, że chce kupic juz jakis kocyk dla maluszka, albo wanienke lub jeszcze spiworek :) mam nadzieje ze w Primarku cos ciekawego znajde!!!
Przed chwila wrocilam do domu, bylismy ja z moim i tesciowa z mezem i synem drugim na obiedzie w takiej chinskiej restauracji. Juz raz tam bylam w listopadzie 2014 i ciagle powtarzalam, że koniecznie musze tam wrocic :) no i stalo sie, dzis tam bylam :) Placisz 9,90€ za osobe dorosla i idziesz z talerzami na bufet i jesz dopoki nie pekniesz. Od zup po desery lodowe itd. Jest tez takie stoisko gdzie nakladasz sobie surowe miesa/krewetki itp na talerz, dokladasz co chcesz i wybierasz sos i stawiasz z numerkiem stolika przy takim jakby grillu czy wielkiem patelni (nie wiem jak to nazwac-goracy blat?) i koles tam stoi i wszystko z talerza zrzuca, polewa sosem i smazy. A pozniej kelnerka przynosi do stolu. Mmmniami!!! Ale dzis zjadlam tylko 2 talerze, nie chcialam przesadzic i odpuscilam deser z racji tego, że jelita mi szaleja odkad tu jestem, a nie zamierzam spedzic nocki na toalecie :) Mój musial niestety na 16 jechac do pracy, wiec do ok 21:30 musze sie pomeczyc bez niego. Myslalam ze sie poloze, ale tesciowa przyszla ogladac tv do mnie do pokoju, tzn tu gdzie chwilowo pomieszkujemy...no i dupa. A o 20:15 leci jej film co niedziele no to pospane :|

Do góry