reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy listopad 2013

15 lat temu to pieluchy były wypasione :) nie to co teraz :p
Ja za ktg płacę 10zł i robi je położna raz w tygodniu prywatnie u mojego ginka. Po zapisie idzie się tylko do lekarza, a on zerka, czy wszystko ok.

reklama
Nie mam pojęcia. U mnie nie trwa długo, bo ok. 20minut.

A podobno powyżej 37 tygodnia mogę sobie już robić w szpitalu, w którym chcę rodzić za darmo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
rojku nie masz racji bo własnie chłonność pieluchy tetrowej zależy od tego jaka jest gruba czyli jaką ma gestość tkania.Najbardziej chłonne są pieluchy które maja gęstość tkania 140g/m.Wiem to z własnego doświadczenia bo mojego syna pieluchowałam w tetrze od urodzenia pampers był od świeta na wyjście i do lekarza:-) ale to było dawno.Teraz przy Lence mam zamiar stosować pieluszki wielorazowe i sporo na ten temat czytałam rozmawiałam z mamami co też pieluszkują swoje dzieci i wszystkie powtarzają to samo chłonność pieluchy zależy od jej gestości tkania.
http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-70-x-80-podwojnie-tkane-lux-i3579904503.html?source=mlt

Ostatnia edycja:
brackie ja się będę upierać, bo mam parę takich super cienkich, które super chłoną wodę i grubsze, które już nie są takie fajne, no ale ja używałam je tylko do podcierania buźki, przy ulewaniu i takich tam. Nie przy grubszych sprawach. Wydaje mi się po prostu, że to nie tylko gęstość, ale i jakość bawełny... mam wrażenie, że niektóre to wcale nie 100% bawełny

brackie wydaje mi się, że to od tego do czego się ich używa zależy. Mnie nie przeszkadza, że jest cienka, bo tylko do spraw okołokarmieniowych jej użyję a nie na pupcię. Jakbym miałam stosować zamiast pampersów, to logiczne, że te grubsze więcej "pomieszczą" wody, ale jestem przekonana, że znalazłoby się pieluchy o takiej samej gęstości, a innej chłonności :)

Ale nie będę się spierać dłużej, oddaję honor, bo ja jestem mniej doświadczona :) Jeśli o pupcię chodzi, to ja jestem z tych pampersowych.

reklama
Do góry