reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy listopad 2013

Witam, nie odzywałam się bo miałam problem z hasłem, po prostu pomyliłam. U mnie cały czas nerwówka, byłam u jednego lekarza, powiedział że ciąży nie widzi i na pewno przy moim endometrium nie będzie, drugi zobaczył pęcherzyk na jajniku i podejrzewa pozamaciczną (jutro mam mieć usg i ocenę czy jest ok.), trzeci stwierdził że nie ma żadnego pęcherzyka a na jajniku jest ciałko żółte to był 4 tydzień i 6 dzień, nie myślicie że już powinien być widoczny pęcherzyk w macicy?
Na początku testy wychodziły bladzioszki, ale od paru dni są bardzo intensywne te linie testowe, strasznie się denerwuję.
To moja czwarta ciąża i pewnie Was zaskoczę ale planowana, mamy już trójeczkę.

reklama
i_carrie co do tego konfliktu i faktu, że nie dostałaś po porodzie immunoglobuliny. Wyjścia są 2. Albo Twoje dziecko miało krew Rh "-" (bo to sprawdzają po porodzie z krwi pępowinowej i w zależności od wyniku podają immunoglobulinę albo nie). Lub w tej krwi pępowinowej znaleziono wytworzone przez Ciebie przeciwciała anty-D odpowiedzialne za powstawanie konfliktu serologicznego. Czy masz wypis ze szpitala? Być może jest tam gdzieś zawarta informacja o tym. Zawsze możesz wykonać oznaczenie grupy krwi dziecka i przekonasz się czy jest Rh+ czy -. W każdym razie myślę, że gdyby znaleziono u Ciebie przeciwciała odpowiedzialne za powstawanie konfliktu to na 99% byś o tym wiedziała, więc raczej chodziło tu o to, że dziecko jest Rh-.

Dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś. W wypisie ze szpitala nie ma ani słowa na ten temat. Dzisiaj robiłam badania, na przeciwciała również, więc czekam na wyniki.

Źle się czuję... Mam silne mdłości, słabo mi, jestem zmęczona i śpiąca. Zaraz wychodzę odprowadzić synka do przedszkola.
Miłego dnia.

Witajcie, ja niestety nie zostane z Wami
unhappy.gif
Ale zycze Wam pieknych 9 miesiecy i slicznych zdrowych bobaskow! Trzymam za Was kciuki!

Dziewczyny. Ostatni raz sie tak balam kiedy bylam w ciazy z Oliverem i lekarz powiedzial mi ze jakas galaretowata substancja trzyma mu nozki razem z pepowina i ze jezeli sie do 2 tygodni nie wykopie z tego trzeba bedzie usunac ciaze. To byl 10 tc . Mialam biegunke przez 2 tygodnie tych nerwow i schudlam prawie 2 kg....
dzisiaj mam to samo. caly poranek w lazience. boli mnie zoladek z nerwow , nic nie moge przelknac.... strasznie sie boje tej wizyty. trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo w porzadku.....

Najgorszym naszym wrogiem jest teraz stres i obawy. Trzeba być dobrej myśli !!!
Trzymam również kciuki za wizytę.

Ja już nie mogę się doczekać mojej wizyty - już w przyszłym tygodniu !!!, mam nadzieję, że zobaczę serduszko i wszystko będzie dobrze.

reklama
Remember.me- Będzię dobrze! głowa do góry! Trzymam kciuki!!

Jutka- Zgadzam się w pełni z meago. Dokładnie tak samo miałam przed pierwszą ciążą- miesiąc przed byłam pewna i nic, a z kolei jak faktycznie się udało ( o czym jeszcze nie wiedziałam) to dałabym sobie rękę uciąć że tym razem nic z tego nie będzie a tu potem taka niespodzianka :-) Tak że trzymam kciuki za Ciebie aby się udało następnym razem !

Jeny dziewczyny jaka ja jestem senna..nic bym nie robiła tylko spała..

Do góry