reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy listopad 2013

natalunia1987u mnie podobnie jak u Ciebie, tzn mój synek we wrześniu skończy 2 latka a w listopadzie (o ile nie wydarzy się nic złego) urodzi się drugie dziecko. Różnica będzie 2 latka i 2 miesiące. Niektórzy mnie straszą, że będzie ciężko, że nie dam rady itp, ale ja uważam, że będzie idealnie. Znam przypadki, gdzie 5-cio letnie dzieci nie potrafią zrozumieć,że mama i tata nie są już tylko i wyłączni ich, że trzeba też zająć się maleństwem.A wydaje mi się, że dwulatkowi przychodzi to tak bardziej naturalnie. Tak zaobserwowałam i takie jest moje zdanie. Damy radę i będzie super!:-)

reklama
Hej dziewczyny

Ja juz synka zaprowadziłam do przedszkola:tak: po drodze mialabym 2 wpadki :eek: normalnie przesdzedl kolo mnie facet i palil papierosa i malo brakowalo a bym chyba zaliczyla krzaki:no: a potem weszlam do przedszkola a tam zapach kawy :sorry: rajciu ja nie wymiotowałam od wieku 18 lat kiedy strułam sie winogronami i zawsze starałam sie nawet na stojaco spac jak mnie mulilo ale byle bym nie zwymiotowala a teraz poprostu odrazu rosnie mi w gardle :szok:

Co u Was?

Tyle nowych mam sie pojawia ze ciezko narazie kazdego zapamietac:-D

Dzień dobry!
Dawno nie pisałam, ale cały czas jestem z wami. Czuję się nadal nie najlepiej... Odebrałam wczoraj wyniki badań i są wzorcowe:-) najważniejszy dla mnie jest brak przeciwciał, trochę się tego bałam.
Odrzuciło mnie od słodyczy!!! Nie sądziłam, że to możliwe, bo uwielbiam słodycze. Teraz nic słodkiego mi nie smakuje i bardzo mnie to cieszy. Nie mam też ochoty na kawę, a wcześniej piłam ją codziennie. Generalnie muszę się zmuszać do jedzenia, bo właściwie nic mi nie smakuje... coś bym zjadła, ale nie wiem, co:-D

Witam :) dziś na szczęście się dobrze czuję :) aż mi głupio że tak dobrze ;) Jak coś boli to się stresuję a jak nie boli to też .....dziwne teraz mną uczucia targają :( Raz jestem szczęśliwa raz przygnębiona :( maaasakra

Witam wszystkie Listopadówki :)
Po cichutku do Was dołączam :) Mam 32 lata i jest to moja pierwsza ciąża( wcześniej jakoś nie było mi po drodze ;) ). Termin wypada mi w połowie listopada, ale to jeszcze zapewne ustali Pani Doktor na wizycie którą mam 25.03. Na razie nie mam żadnych dolegliwości oprócz bólu piersi, który jest strasznie upierdliwy :(
Wizyty już nie mogę się doczekać, i mam nadzieje, że zobaczę bijące malutkie serduszko :)

i_carrie, szczęściara z Ciebie! :) Ja na słodycze mam ochotę non stop, kawa mi pachnie przecudownie i kusi, mąż musi ode mne uciekać z kubkiem, jak pije, żeby nie robić smaka. No i gratuluję dobrych wyników:) Ja na swoje jeszcze muszę poczekać:)
marys25 - to nic tylko się cieszyć:) Też mam taką huśtawkę nastrojów, że aż sama za sobą nie nadążam i współczuję bliskim.

Cześć dziewczyny:-)
Ja od 6stej mam mdłości,normalnie jeszcze tak nie miałam, nawet lodówki nie mogłam otworzyć, bo byłam blisko do puszczenia pawia:-(
Przeszło mi na chwile jak zjadłam kanapkę, ale teraz znowu powrócił ślinotok i mdłości.
marys25 ja tez mam takie humory że szok, a pozatym jestem bardzo płaczliwa, wzruszam się nawet na bajkach jak oglądam z synkiem:-D
i_carrie ja też się muszę zmuszać do jedzenia,a predzej to mąż mnie zmusza:eek:
kamilka87 ja ostatnio też myślałam że zaliczę krzaki jak przechodził koło mnie facet z papierosem, ja nie paliłam przed ciążą i zawsze byłam wyczulona na zapach papierosów, ale teraz to czuje je z kilometra i od razu mnie mdli.
A tak w ogóle to witam wszystkie nowe mamusie:-)

Witajcie ;-)
Witam nowe mamusie i bardzo się cieszę że nas coraz więcej :-)
natalunia1987- nie martw się dasz rady z dwójką maluchów. :tak: U mnie będzie jeszcze mniejsza różnica bo zaledwie rok ale nawet się cieszę bo właśnie wydaję mi się że synek nie będzie miał problemu z zaakceptowaniem nowego członka rodziny ;-) hehe ja te marze o córeczce..u nas teraz z 11 dnia cyklu jest, synek był z 9 dnia cyklu więc też różnie może być;-)

reklama
witam!
Dołączam do Was po dzisiejszym pozytywnym teście- narazie jestem w szoku!!
Mam 29 lat i ponad 3 letnią córcie.
Od dwóch dni czuję parcie na pęcherz, ból piersi drażniący i raz na jakis czas ból podbrzusza jak na okres...
Szok normalnie...dla mnie..Mam nadzieję, że uda mi się spokojnie i z radością przejść z Wami przez te 9 długiiiich miesięcy!

Do góry