reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

andzioszka, niektorzy lekarze z nfz sa o niebo lepsi od tych prywatnych
moj zawsze robi badania szyjki i raz w miesiacu zaglada do dzidziusia.
na nfz miałam wszystki badania czyli hiv hcv gbs i inne :)

reklama
Dzień dobry :)
u nas pogoda trochę lepsza, chłopaki wybyli a ja mam chandrę :/ jakoś nie wiem o co chodzi...
co do usg miałam już 3 i na każdej wizycie podglądowe niestety wszystko prywatnie:baffled: no ale to mój wybór więc nie mogę narzekać...

anoula miała być cesarka ale junior ją wyprzedził ;) więc poszło sn a teraz się już na nic nie nastawiam... natomiast jak się okaże że cc to zamówię zestaw sns ;)

akilegna żaden wstyd, bo gdyby nie moje problemy z karmieniem za pierwszym razem i to, że przeglądałam przez to trochę stron, a i koleżanka mi o tym wspominała, to też bym nie wiedziała. To jest taki system wspomagania naturalnego karmienia firmy Medela. Tu masz na dole strony: Alternatywne metody dokarmiania
Stosuje się to np. gdy nie ma pokarmu w piersiach i nie chce się, żey się dziecko na butle przestawilo. To jest taki pojemniczek, który wiesza się na szyi w trakcie karmienia. Od niego idą dwie rureczki-cewniczki, które się tak przykleja do piersi, żeby wchodziły do buzi maluszkowi razem z brodawką. W ten sposób maluszek jedząc nie denerwuje się, że nie ma pokarmu, a jednocześnie drażni brodawki i je ssie, więc pobudza piersi do wytwarzania pokarmu.

kaaroo - system wspomagający karmienie piersią, jak sobie wpiszesz w google to zobaczysz obrazowo, wtedy będziesz dkładnie wiedzieć na czym to polega... generalnie mleczko ścieka cewniczkami a dzieciątko ssie pierś :) stymuluje dzięki temu pierś matki do produkcji mleczka :)

o właśnie rojku :)

rojku - kupowałaś na allegro? ja się obawiam, że mogę mieć problem z karmieniem ze względu na cc

kaaroo - mi wystąpiły jakieś 2 tygodnie temu , z dnia na dzień, mimo używania wieluuuu specyfików , bardzo regularnie, ale to myślę przez ogrom kilogramów jakie nabrałam

reklama
:) Hehe w tą stronę to ok :p Ale wiesz te istniejące możesz tłumaczyć skłonnościami :D

A co do wagi... no cóż... w ciąży jesteśmy!! : D Też bym chciała mieć mniej na plusie, ale mam tyle ile mam :)

Do góry