reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy listopad 2013

Witaj i_carrie! Mamy termin na ten sam dzien :-D ja mam ginekologa w sobite i ciekawa jestem czy cokolwiek zobacze :) napisz nam jak juz bedziesz po zebym mniej wiecej wiedziala czego sie spodziewac :) w pierwszej ciazy moje pierwsze usg mialam w10 t 5 d ciazy wiec juz wszystko ladnie bylo widac.... Teraz to nie wiem :-D

oczywiście, że wam napiszę, mam nadzieję, że wszystko jest ok. Ja w pierwszej ciąży byłam u lekarza w 8 tc i było widać piękne serduszko, a teraz mam wątpliwości, czy nie za wcześnie ta wizyta... Idę dopiero na 18:happy2:

Caroline trzymam kciuki za wynik testu!

ja dzisiaj pierwszy raz puscilam pawia. Wystarczyly 2 lyzeczki jogurtu zeby mi sie odechcialo go jesc do konca ciazy haha

Współczuję. Z pierwszym dzieckiem wymiotowałam codziennie po kilka razy, niezależnie od pory dnia. Do końca czwartego miesiąca. Byłam ledwo żywa i teraz bardzo się boję, że ta ciąża będzie podobna. Póki co nie jest mi niedobrze, ale to dopiero początek...

Pytanie do dziewczyn w kolejnej ciąży - czujecie się tak samo jak poprzednio, czy każda ciąża jest inna?

reklama
I_carrie ja w pierwszej ciazy gdyby nie piersi ktore byly jak oblozone kamieniami nie mialam zadnych objawow, ani mdlosci ani sennisci ani zawrotow glowy nie mialam nadmiernego apetytu troche zachcianki na pomidorowa :) w tej czuj sie kompletnie inaczej od samego poczatku, bole podbrzusza , zawroty glowy, sennosc, mdli mnie zwlaszcza na noc, poce sie strasznie (podobno hormony) no i ogolnie nie do zycia jestem :) moze tym razem mnie tak na corke hehe co by nie bylo oby zdrowe sie urodzilo :)
czekamy na informacje po badaniach :)

Trzyma kciuki za wszystkie testujące. Wszystkie dobrze wiemy, jakie to uczucie, kiedy się czeka na te dwie kreseczki.

Co do poprzedniej ciąży, to wydaje mi się, że miałam inne objawy. Teraz mam ciągle taki gorzki, metaliczny posmak w ustach, poprzednio nie miałam. I mam takie napady duszności, gorąca, wtedy też nie miałam. W pierwszej ciąży od początku miałam wstręt do kawy, bardzo wyostrzył mi się zapach. A i strasznie bolały mnie piersi, teraz na razie nie.:happy2:

Ostatnia edycja:
Co na obiad Dziewczyny?
Za mna dzisiaj chodza filety z lososia z warzywkami... Ale juz mi Malzonek szanowny obiecal kupic swieze filety w drodze z pracy do domu wiec bedzie wyzerka hihi :-D

O mniam! Odrazu mi przyszly na mysl roladki z piersi z kurczaka faszerowanych miesem mielonym . Czasami lubie jeszcze do mieska dodac papryke cebule pomidora, ale same tez smaczne. :) pychota a dawno nie robilam

U mnie na obiad ziemniaczki, warzywka gotowane na parze i mięsko.Mój synek jest strasznym mięsożercą!

Kurcze, ale mi cały czas burczy w brzuchu, ciągle się tam COŚ przelewa...:szok:

remember a to miesko mielone to jakos specjlanie przyprawiasz?

ja z miesa mielonego to uwielbiam "cevap cici" serbskie/chorwackie kielbaski. Zakochalam sie w nich jak bylam w Chorwacji a potem znalazlam ten przepis i wg niego zawsze robie. Jest to przeboj grillowy, ale w piekarniku czy na patelni tez mozna zrobic :tak:
Wielkie Żarcie - Przepis - CEVAPCICI - specjał z Chorwacji

Bylam dzis zrobic betę. Zastanawiam sie na kiedy sie umowic do gina. Tak chcialabym, zeby juz serduszko pikalo :)
A moja mała dzis zakatarzona, musze ja poinhalowac.

Jak sie czujecie? Bo mnie cmi glowa i troszke jakby mi sie krecilo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rojku ja uwielbiam mieso mielone przyprawione czosnkiem , czerwona slodka papryka, pieprzem cayenne, czasami dodaje kminek ale moj Maz nie bardzo przepada za kminkiem wiec raczej go oszczedzam. W innej wersji dodaje rozmaryn, ziola prowansalskie wtedy jest delikatniejsze niz z pieprzem cayenne ale i bardziej aromatyczne :) co kto woli :)

reklama
Czesc dziewczyny! Mam nadzieje dolaczyc do Was na te cudowne 9 miesiecy!
yes2.gif

Ja niestety musze poczekac na zrobienie testu do niedzieli i wierzcie mi juz siedze jak na szpilkach! Jestem niemal pewna, ze sie dalo, ale zobaczymy co test pokaze... Trzymajcie kciuki!

Troszke Was podczytywalam, wiec co nie co juz o Was wiem
wink2.gif

To teraz troszke o sobie... Jestem juz mama 3 letnich blizniaczek
biggrin.gif
Moja poprzednia ciaza nie byla latwa od 8 tyg plamienia, potem zakladanie szwow i 2 tygodnie w szpitalu, ale to niewiele (a moze i wiele) dalo, bo mialam caly czas bole porodowe
shocked.gif
Dwa tygodnie meki, nawet dostalam ksywke "zywy inkubator"
laugh.gif
Dziewczynki urodzily sie przez cc w 28 tc. Po licznych bojach, moge powiedziec, ze wszystko dobrze sie skonczylo i sa zdrowe, sliczne i radosne
biggrin.gif
Teraz marzy nam sie synek, nie chcemy zeby miedzy dziecmi byla duza roznica wieku, wiec zabralismy sie do dzialania, wyniki niebawem... Mam nadzieje pozytywne! Oprocz tego coz boje sie wielu rzeczy: kolejnego przedwczesnego porodu, konfliktu serologicznego, komplikacji w ciazy i kolejnego lezenia! Bardzo chcialabym miec normalna ciaze i cieszyc sie nia w pelni. I na to mam nadzieje!

Do góry