reklama

Mamy majowe 2009

Ja mam 2 komplety pościeli ( z ochraniaczami) i kilka kompletów dostałam od kumpeli, ale one sa na większą pościel. Chciałam je odłożyć na potem, ale właśnie jesdnak wyprałam, bo dokupiłam 1 ręcznik i nie chciałam prać tylko 1 rzecz:) A w sumie to nigdy nie wiadomo, czy ta pościel sie nie przyda w awaryjnych sytuacjach hi...hi..., a przescieradełka to już na pewno

reklama
Zgadzam się z Ankzoc-do wyrka odpocząć,forum nie zając nie ucieknie:-).
Confi wypróbuje ten Twój przepis na koktajl tylko Kubusia nie mam:baffled:.Coś się wykombinuje.Może jakiś nowy przepis stworzę:tak:
nie musi byc kubus kochana...ja używam go najczesciej bo jest gesty a tak na prawde moze byc kazdy sok byleby nie był za słodki...

barmanka79
nic nie szkodzi :-p ja też często przegapiam niektóre wątki ...a co do malowideł...powiem Ci ze grunt to mieć pomysł..a i dobry szablon...na ścianie możesz sobie wyrysować ołówkiem co tylko chcesz w razie czego zawsze mozna zmazać ...a na końcu wypełniasz farbami...jak chcesz i w jakich kolorach .
Ja szablony malowałam sobie nakpierw na małych karteczkach by wyćwiczyć sposób malowania i tyle :)

Zakupiłam sobie proszek z "dzidziusia" (nie było Jelpa.. więc na pierwszy rzut idzie "dzidziuś") no i płym Lenor dla dzieciaczków. Także prasowanko szykuje mi się na wieczór :-D
Mam rozumieć że jeelp jest superowym proszkiem? Ja ostatnio byłam w Aldim i nie znalazłam żadnego dla dzieci :-( Potem w Polskim - i tam właśnie był ten jeelp 600gram za 6 euro :wściekła/y: Marki nie znam, więc sobie podarowałam zakup. Pójdę jeszcze w weekend do Tesco albo do Lidla - może tam jakiś znajdę..
Moja siorka ma 4 dzieci i mówi, że śmiało mogę wyprać w zwykłym proszku, którego używam dla siebie - byle go pożądnie wypłukać. Hmm..

ledwo co wróciłam z miasta a wy już się taaak rozpisałyście że ledwo co czytam./.hihi:-) no ja już podbiłam legitymację ubezpieczeniową więc spokojnie mogę robić dalsze rzeczy. idę wstawić pranie, trzeba ogarnąc trochę mieszkanie poodkurzać, i zacząć się pakować wreszcie do szpitala...wkońcu chyba trzeba się jakoś przygotować..
a dzisiaj mam jakies dziwne bóle w dole brzucha.. no ale nie powinnam się dziwić..do porodu coraz bliżej... :-):-) chcialabym mieć to wszystko już za sobą.. ahh..

Marzenko 80 to właśnie kocyk Drewex. Ja mam poszewkę tego wymiar(135x100) i nie chce już kombinować. Pewnie użyję go tylko latem do przykrywania małego no ale co zrobić:happy:.
Confi blenderek już wyciągam i działam.Aż mi ślinka leci na te pyszności.
Starszak przyszedł ze szkoły to też sie załapie:-D

Potem w Polskim - i tam właśnie był ten jeelp 600gram za 6 euro :wściekła/y: Marki nie znam, więc sobie podarowałam zakup. Pójdę jeszcze w weekend do Tesco albo do Lidla - może tam jakiś znajdę..
Moja siorka ma 4 dzieci i mówi, że śmiało mogę wyprać w zwykłym proszku, którego używam dla siebie - byle go pożądnie wypłukać. Hmm..

Joannn ja w Polskim sklepie kupiłam płyn do prania Dzidziuś, ale nie pamiętam ile kosztował :-(
jeśli chodzi o proszki to w Irlandii dla dzieci przeznaczone są Fairy, poznasz je po dzidziusiu na opakowaniu. Również nadają się te proszki z napisem BIO....
w Lidlu i w Aldim ich raczej nie znajdziesz - proponuje Tesco i Dunnes Stores.

a co do prania w "dorosłych" proszkach to ja bym przez pierwsze miesiące nie ryzykowała :no: wiadomo że teraz dużo dzieci rodzi się a alergiami...

a ja kupilam proszek lovela, wypralam w nim ciuszki w zasadzie ciuszki sa mieciutkie, i maja naprawde delikatniutki zapach, prawie nie czuc nic, w kazdym razie mowia ze to dobrze, zeby nic nie pachnialo intensywnie przy maluszku, bo one nie lubia mocnych zapachow, nawet perfum!

reklama

Joannn
ja w Polskim sklepie kupiłam płyn do prania Dzidziuś, ale nie pamiętam ile kosztował :-(
jeśli chodzi o proszki to w Irlandii dla dzieci przeznaczone są Fairy, poznasz je po dzidziusiu na opakowaniu. Również nadają się te proszki z napisem BIO....
w Lidlu i w Aldim ich raczej nie znajdziesz - proponuje Tesco i Dunnes Stores.

a co do prania w "dorosłych" proszkach to ja bym przez pierwsze miesiące nie ryzykowała :no: wiadomo że teraz dużo dzieci rodzi się a alergiami...
Wielkie dzięki za informacje :-) Właśnie troszkę się obawiam prać w moim proszku.. Ja kupuję w Aldim proszek Almat - i w sumie jest na nim matka z dzieckiem ale z takim już trochę wyrośniętym, więc to raczej tylko reklama i napisu BIO nie ma, ani też słowa o dzieciach. Zerknę dziś w polskim sklepie za tymi płynami a jak nie to do Dunnes Stores może jeszcze dziś wdepnę bo mam bliżej niż Tesco :yes:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry