Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
, lubi byc na swiezym poiwetrzu
. Za to wczoraj wieczorem po kapieli od 20 do godziny 24 nie chciala spac, nie bolal jej brzuszek, nie marudzila ale chciala sobie poogladac swiat i wszystko bylo ciekawsze niz spanie i cyc, a pozniej jak dorwala sie do jedzenia to oproznila mi 2 piersi i chciala jeszcze, ale to bylo bardziej marudzenie ze zmeczenia niz glod, maly lobuziak. Dzis idziemy na pierwsza wizyte do lekarza mam tyle pytan! Mam nadzieje, ze jakos przezyjemy te wizyte
Dzis znowu pogoda sie popsula :-(, wiec na spacerek nie ma szansn
takie drobniutkie, co to moze byc?? czy ktoras z was miala takie cos?? dodam ze druga piers czysciutka, nie wiem co mam teraz zrobic, nie bede malej karmic z tej piersi tylko odciagac z niej mleko, prosze o rade!
wiec na tym zakonczyla sie moja przygoda z butla
)... ale w 100% przyznam ci rację że jest zarąbista różnica pomiędzy tym kto odwiedza dziecko, nie wyobrażam sobie jak ojciec dziecka może obejrzeć własne dziecko przez szybę!!
co innego babcie, koleżanki czy dalsza rodzina....Kochana ja bym obstawiała bardziej te pneumokoki...szczepionka na rotawirusy według większosci pediatrów jest niepotrzebna i jest tylko zbędnym wydatkiem. Ja rozmawiałam o tym z Ordynatorką pediatrii i ona powiedziała ze takie maleńkie dzieci są chronione przeciwciałami matki podczas karmienia piersią i tak na prawdę jeśli mama dba o higienie to ryzyko zakażenia jest nikłe...A my juz po wizycie u lekarza, z niunia wszystko ok wazy 4 kg a waga z 3 czerwca tj w dniu wyjscia ze szpitala wynosila 3600 g, wiec przybiera ladnie. Dostała tez skierowanie na usg bioderek, ale to dopiero jak bedzie miala miesiac, witaminke D mam jej zaczac podawac od 21 dnia takze za tydzien dopiero zaczniemy, teraz podajemy K, lekarz polecil tez szczepienie malej szczepionka skojarzona, na rotawirusy jesli chcemy to mozemy, a na pneumokoki dopiero jak bedzie miala 2 latka.
Źródła zakażenia
Rotawirusy są przenoszone drogą pokarmową. Zasadnicze znaczenie w przenoszeniu choroby mają ręce. Do zakażenia dochodzi głównie poprzez spożycie pokarmu zanieczyszczonego kałem osoby chorej. Również woda zanieczyszczona rotawirusami może być przyczyną zachorowań. Źródłem zakażenia mogą być produkty, które nie wymagają obróbki cieplnej, takie jak sałatki, owoce, czy przystawki. Rotawirusy są całkiem trwałe w środowisku. Pomiary sanitarne stosowane dla bakterii i pasożytów w przypadku rotawirusów są nieefektywne, tak samo notuje się przypadki zakażeń w krajach o wysokim i niskim standardzie życia. Nie ma zadowalających metod analizy skażonej żywności, mimo że możliwe jest zastosowanie metod laboratoryjnych wykrywania wirusa w wodzie czy żywności przy wykorzystaniu reakcji odwrotnej transkrypcji łańcucha polimerazy RT-PCR.
no nad skojarzonymi tez się zastanawiam. Wszystko zalezy od stanu naszych ostatnio podupadłych finansów...w najgorszym wypadku będziemy płakac razem :-(confi- no wlasnie dlatego rozwazamy z mezem jej zakup, bo jest to droga szczepionka 290 zł, no a tak jak piszesz wcale lekarze nie naklaniaja do jej zakupu. Ale na pewno bedziemy brac skojarzone koszt 130 zł a ile zaoszczedzi sie maluchowi cierpienia