reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witam,

Wczoraj byliśmy z Małym u pediatry.
Problemem były zielone kupki........lekarz kazał zmienić mleko modyfikowane, ponieważ dokarmiam małego, na mleko Nan Ha. Kurcze byłam wczoraj go kupić i mały pojemnik 350ml kosztuje 27zł.-duzo to, ale jak mus to mus.

Wczoraj tez szczepiliśmy małego, zdecydowaliśmy się na 6w1, rotawirusy i pneumokoki, w sumie wydaliśmy na te szczepionki 735zł:szok:Mały miał dwa wkucia w nóżki, i jedną szczępionkę doustnie. Strasznie krzyczał jak mu pielęgniarka robiła zastrzyki, w sumie nie słyszałam jeszcze takiego płaczu u mojego dzieciaczka:zawstydzona/y:bałam się potem , żeby mały nie ulał tej doustnej szczepionki, więc nie karmiłam go 1 godz. a on strasznie głodny był, dałam mu cmoka, ale to nie to samo:confused:

Tak Was czytam dziewczyny o tych szczepionkach. To jest masakra!! i ciesze sie ze jestem w Angli bo tutaj szczepienia sa darmowe nawet te dodatkowe!735 zl za szczepienia, pytanie na co te skladki zdrowotne itp na dziure budrzetowa?:wściekła/y::szok::-:)no::angry::confused:

Cześć Dziewczynki, własnie wróciliśmy z krótkiego urlopiku . Byliśmy w Ostródzie a teraz moi panowie odsypiają potworny gorąc podróży a ja się odzywam. Wybaczcie ,ze przed odjazdem nic nie napisałam ,ale nie zdążyłam.:zawstydzona/y:

K.M tak czytałam o tym ,że nie ma u Was kupki. Pewnie już zrobiłaś te wszystkie wywołujące ją zabiegi ,ale nastepnym razem wstrzymaj się bo mi pediatra mówiła ze nie ma się czym przejmować z racji tego ,ze czesto naturalny pokarm się po protu wchłania w całości i nie ma odpadów w postaci kupki. Dami miał przerwe trzydniową i sie nie denerwowałam ,tylko jak miał gazy to dostał Espumisan w kroplach.:tak:

Wrzucę Wam naszą fotkę z Mazur, będę je dawkowac byście nie miały przesytu ;-)

Załączniki

• for1.jpg
    for1.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 80
  • for2.jpg
    for2.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 72
  • for3.jpg
    for3.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 80
  • for6.jpg
    for6.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 79
Marzna80 nie wiem jeszcze kiedy te chrzciny sukieneczka jest na 6 miesiecy a do pl w listopadzie sie wybieramy to pewnie wtedy.... a ta sukienke tak przypadkiem calkiem kupilam bo strasznie mi sie spodobala i nie moglam jej nie kupic i pomyslalam ze na chrzciny w sam raz hihiiih wiem ze zimno bedize ale ubierze sie jej jakies futrko i bedzie git a poza tym u nas w kosciele zawsze cieplutko bo grzeja

Confi super foteczki... super z was rodzinka :)

Kornasia ja tez nie moge czytac tego co dziweczyny pisza o tych szczepionkach masakra jakas ja w irlandii mieszkam i tez wszystkie szczepienia za darmo sa... 735zl w pl to niektorzy tyle na miesieczna wyplate nie dostaja

MALINKA czy robiłaś już obciążenie glukozą 75gram? Ja właśnie mam zamiar zrobić kontrolne badanie a nie pamiętam czy mam zrobic po godzinie czy po dwóch czy jedno i drugie . na czczo to podstawa a dalej?
Na razie sie nie wybieram a to dlatego ze mialam sie zglosic do poradni diabetoligocznej gdzie po obciazeniu krew pobiera sie z palca i badaja glukometrem:angry: wiec takie obciazenie moge sobie w domu zrobic :baffled: moge isc prywatnie do labolatorium ale tak jak u marzeny mam problem z opieka nad malym. powinnam zrobic bo cukry mam nie za ciekawe, ale coz sily wyzsze:baffled:
Z tego co pamietam to obciazenie 75 i wynik po 2godz.

Confi-swietne zdjęcia:-)
Co do kupki mojego synka to od rana z mezem zastanawialismy sie nad ta lewatywa, ze chyba jednak jej nie zrobimy i poczekamy do wieczora.Zadzwonilismy jeszcze do innej pediatry i zapytalismy czy mozna zrobic ja takiemu malenstwu.Powiedziala ze tak ale w ostatecznosci.Powiedziala tez ze mozna dac dziecku 3 czopki glicerynowe dziennie, bo one daja tylko poslizg i nie zaszkodza dziecku.Aha i mówila cos jeszcze o takim czyms jak Enema.Ze wpuszcza sie do dupki specjalny plyn(czyli tez mowila o lewatywie) ale to nie jest zbyt komfortowe. Wiec stwierdzilismy z mezem ze damy jeszcze jednego czopka.O 11 nakarmiłam synka.O 12 chciałam dac czopka, ale gdy trzymałam go na rekach mój synek pare razy sie poprezyl zrobił sie lekko czerwoniutki i nagle poczulam takie SSRRRUUU i kamien spadł mi z serca ze w koncu zrobil kupke:tak::-D:tak:.A przypomne Wam ze dalismy mu czopek wczoraj o 14, a kupe zrobił dzis o 12 czyli po 22 godzinach.
Nie wiem moze taka jego uroda z ta kupa, bo anie nie mial twardego brzusia ani nie ulewal.I jadl tyle co zwykle 150ml.Czyzby jego organizm przyswajał wszystko to co zjada????

reklama
Confi ale z Ciebie laska! Kurde! Zazdroszcze! Ja dopiero do fryzjera sie zbieram, a raczej z tel. do niej, zeby przyjechala....
Eh....

Mam takie pytanko.... Czy gosci do dziecka powinno sie zapraszac? Bo mi zawsze wydawalo sie, ze to goscie sami sie wpraszaja, jak sie urodzi maluch....

Do góry