reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witam,

Wczoraj byliśmy z Małym u pediatry.
Problemem były zielone kupki........lekarz kazał zmienić mleko modyfikowane, ponieważ dokarmiam małego, na mleko Nan Ha. Kurcze byłam wczoraj go kupić i mały pojemnik 350ml kosztuje 27zł.-duzo to, ale jak mus to mus.

Wczoraj tez szczepiliśmy małego, zdecydowaliśmy się na 6w1, rotawirusy i pneumokoki, w sumie wydaliśmy na te szczepionki 735zł:szok:Mały miał dwa wkucia w nóżki, i jedną szczępionkę doustnie. Strasznie krzyczał jak mu pielęgniarka robiła zastrzyki, w sumie nie słyszałam jeszcze takiego płaczu u mojego dzieciaczka:zawstydzona/y:bałam się potem , żeby mały nie ulał tej doustnej szczepionki, więc nie karmiłam go 1 godz. a on strasznie głodny był, dałam mu cmoka, ale to nie to samo:confused:

Tak Was czytam dziewczyny o tych szczepionkach. To jest masakra!! i ciesze sie ze jestem w Angli bo tutaj szczepienia sa darmowe nawet te dodatkowe!735 zl za szczepienia, pytanie na co te skladki zdrowotne itp na dziure budrzetowa?:wściekła/y::szok::-(:no::angry::confused:

Cześć Dziewczynki, własnie wróciliśmy z krótkiego urlopiku . Byliśmy w Ostródzie a teraz moi panowie odsypiają potworny gorąc podróży a ja się odzywam. Wybaczcie ,ze przed odjazdem nic nie napisałam ,ale nie zdążyłam.:zawstydzona/y:

K.M tak czytałam o tym ,że nie ma u Was kupki. Pewnie już zrobiłaś te wszystkie wywołujące ją zabiegi ,ale nastepnym razem wstrzymaj się bo mi pediatra mówiła ze nie ma się czym przejmować z racji tego ,ze czesto naturalny pokarm się po protu wchłania w całości i nie ma odpadów w postaci kupki. Dami miał przerwe trzydniową i sie nie denerwowałam ,tylko jak miał gazy to dostał Espumisan w kroplach.:tak:

Wrzucę Wam naszą fotkę z Mazur, będę je dawkowac byście nie miały przesytu ;-)

Załączniki

• for1.jpg
    for1.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 88
  • for2.jpg
    for2.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 83
  • for3.jpg
    for3.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 88
  • for6.jpg
    for6.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 92
Marzna80 nie wiem jeszcze kiedy te chrzciny sukieneczka jest na 6 miesiecy a do pl w listopadzie sie wybieramy to pewnie wtedy.... a ta sukienke tak przypadkiem calkiem kupilam bo strasznie mi sie spodobala i nie moglam jej nie kupic i pomyslalam ze na chrzciny w sam raz hihiiih wiem ze zimno bedize ale ubierze sie jej jakies futrko i bedzie git a poza tym u nas w kosciele zawsze cieplutko bo grzeja

Confi super foteczki... super z was rodzinka :)

Kornasia ja tez nie moge czytac tego co dziweczyny pisza o tych szczepionkach masakra jakas ja w irlandii mieszkam i tez wszystkie szczepienia za darmo sa... 735zl w pl to niektorzy tyle na miesieczna wyplate nie dostaja

MALINKA czy robiłaś już obciążenie glukozą 75gram? Ja właśnie mam zamiar zrobić kontrolne badanie a nie pamiętam czy mam zrobic po godzinie czy po dwóch czy jedno i drugie . na czczo to podstawa a dalej?
Na razie sie nie wybieram a to dlatego ze mialam sie zglosic do poradni diabetoligocznej gdzie po obciazeniu krew pobiera sie z palca i badaja glukometrem:angry: wiec takie obciazenie moge sobie w domu zrobic :baffled: moge isc prywatnie do labolatorium ale tak jak u marzeny mam problem z opieka nad malym. powinnam zrobic bo cukry mam nie za ciekawe, ale coz sily wyzsze:baffled:
Z tego co pamietam to obciazenie 75 i wynik po 2godz.

Confi-swietne zdjęcia:-)
Co do kupki mojego synka to od rana z mezem zastanawialismy sie nad ta lewatywa, ze chyba jednak jej nie zrobimy i poczekamy do wieczora.Zadzwonilismy jeszcze do innej pediatry i zapytalismy czy mozna zrobic ja takiemu malenstwu.Powiedziala ze tak ale w ostatecznosci.Powiedziala tez ze mozna dac dziecku 3 czopki glicerynowe dziennie, bo one daja tylko poslizg i nie zaszkodza dziecku.Aha i mówila cos jeszcze o takim czyms jak Enema.Ze wpuszcza sie do dupki specjalny plyn(czyli tez mowila o lewatywie) ale to nie jest zbyt komfortowe. Wiec stwierdzilismy z mezem ze damy jeszcze jednego czopka.O 11 nakarmiłam synka.O 12 chciałam dac czopka, ale gdy trzymałam go na rekach mój synek pare razy sie poprezyl zrobił sie lekko czerwoniutki i nagle poczulam takie SSRRRUUU i kamien spadł mi z serca ze w koncu zrobil kupke:tak::-D:tak:.A przypomne Wam ze dalismy mu czopek wczoraj o 14, a kupe zrobił dzis o 12 czyli po 22 godzinach.
Nie wiem moze taka jego uroda z ta kupa, bo anie nie mial twardego brzusia ani nie ulewal.I jadl tyle co zwykle 150ml.Czyzby jego organizm przyswajał wszystko to co zjada????

reklama
Confi ale z Ciebie laska! Kurde! Zazdroszcze! Ja dopiero do fryzjera sie zbieram, a raczej z tel. do niej, zeby przyjechala....
Eh....

Mam takie pytanko.... Czy gosci do dziecka powinno sie zapraszac? Bo mi zawsze wydawalo sie, ze to goscie sami sie wpraszaja, jak sie urodzi maluch....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry