reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witajcie mamusie:-) Moja mala w sobote skonczyla 3 miesiace:-)i cos ja opetalo:szok:do tej pory z grzeczniutkiego maluszka zmienila sie w mala marude:-(nic nie odpowiada,hustawka,mata beee,nawet raczki mamusi beee:-(niewiadomo jak dogodzic:no: A podobno dzieciaczki po trzech miesiacach robia sie spokojniejsze,hmmm u mnie jest na odwrot,no ale coz,wyglada na to ze "dzien dziecka" dla mamusi sie skonczyl:-). Czytajac Wasze posty jestem w szoku,truskawa:szok:jak mozna takiemu maluszkowi podawac serek i biszkopty:wściekła/y:teraz jest wszystko w porzadku,dziecku smakuje,no pewnie,zje wszystko co da mamusia:angry:ale w przyszlosci niestety moze sie to negatywnie odbic na jego zdrowiu:tak: ankzoc,ja uzywam od jakiegos czasu pampersow activ baby nr 3 i jestem zadowolona,sa nasaczane aloesem,dobrze trzymaja,pupcia gladziutka nic sie nie dzieje:tak::-)szczerze mowiac nie wiedzialam ze sa jakies inne:baffled:a co do "mezow" to moj niestety dwie lewe rece,ewentualnie uspi mala i na tym koniec:no::angry:a co do przewijania,karmienia to nie bo asie boi,masakra,szkoda slow:wściekła/y:

ankoz, ja używam tych pieluszek active baby, i jestem bardzo zadowolona. ta gumka świetnie się naciąga, nie jakiś tam bubel, i faktycznie jak mała najje się i ten brzuszek ma taki okrągły to się dopasowuje i nic nie gniecie. Tych drugich nie używałam. Więc niestety nic nie powiem. To tylko moja opinia.

roxy - ja mam to samo co ty kcohaan, mata be, karuzela be.. my wzielismy malucha na przetrzymanie i darl sie 40 min .. az wkoncu padl ze zmeczenia. i dzis jest troszke lepiej ale tfu tfu zeby nie zapeszac..

Witam,

Roxy- u mnie tak samo. Maly juz od jakiegoś czasu jest bardzo marudny, płacze nawet rączki nie pomagają, bujaczek bee, wózek bee, wcześniej uwielbiał jeżdzić na spacery teraz ryczy cały czas. Jak jeździmy na spacery to muszę brać zawsze męża,bo małego trzeba na ręce brać:wściekła/y:Wcześniej to był aniołek.

Truskawa-jak leżałam w szpitalu na sali była ze mną dziewczyna, której mama przy pierwszym dziecku poradziła aby zamiast w 3 m-cu kupować mleko modyfikowane karmiła krowim, bo przecież w domu są krowy i po co kupować.Skończyło sie tak, że mała dostała skazę białkowa, choc mogło sie jeszcze gorzej skończyć. Wiesz, czasami nie należy słuchać wszystkich rad starszego pokolenia, samemu trzeba poczytać.
Nie będe powtarzała sie po dziewczynach, bo maja 100% racji.
Truskawka jednak mam nadzieje, że to nie zrazi Cię do wchodzenia na forum, czasami warto jest też zaczerpąć rad innych mam:-)Wszytkie chcemy przecież aby nasze dzieciaczki zdrowo się rozwijały.

malinka- brawa dla męża, postprzątał i jeszcze wykąpał dziecko:-)Mój jak zostaje z małym to tylko pilnuje go o niczym innym nie ma mowy zeby zrobił, zawsze mały był strasznie niegrzeczny. Jeszcze nigdy jak go zostawiła z małym nie był grzeczny:baffled:

Barmanko.., Ankzoc..ja stosuje Baby Dry od czasu kiedy dziewczynki skonczyly 3 tygodnie. Oczywiscie tylko na noc i w nocy nie zmieniam pieluszki- dopiero rano.
Jestem z nich bardzo zadowolona...tak jak tam pisza maj one taki dodatkowy jakby pasek tego wkladu chlonnego. Rzep super i nic sie z nich nie wylewa ani nie przeciekaja nawet po 12 godzinach. Polecam.......:tak::tak::tak:. a no i wlasnie koncze paczke z numerkiem 2 ale juz musze kupc 3.
Na dzien uzywam normalnych pampersow New Baby 3 (4-7kilo).
Pampers New baby nappies - Mini - 62pk : mothercare
Niedawno tez skonczylam paczke huggis, ale pomimo tego ze sa ladne to juz wiecej ich nie kupie po tym jak mi zaczely normalnie przemiekac....:no:

A z tymi pomaranczowymi to chodzi Ci o te nowe co weszly ( w Polsce ich nie ma ) Simply. Jeszcze ich nie probowalam. Dzis kupilam z tej serii chusteczki.
Pampers Village
To sa takie pampers value.

A my juz po szczepieniu....uff nartazie spokoj. Dzieki Bogu. Male dzis bardzo plakaly, ale dostaly butle i juz bylo dobrze. Potem bylismy na wazeniu no i Amelcia wazy 5940g a Ala 6030g. A maj 66 cm dlugosci. Czyli wysokie panny mi rosna...:tak:. Narazie dostaly soczek jablkowy i spia.....
No i dzis zakupilam kubeczki niekapki i lyzeczki no i jakies sloiczki z Hippa. Krzeselka do karm ienia tez juz czekaja....:tak::tak::tak:
A wogole jak wczoraj porownywalam sloiczki z Hippa jakie maja w Polsce i tutaj to sa calkiem inne....:sorry2: No ale przeciez mama mi nie bedzie przysylac sloiczkow....:sorry2::sorry2:

tikanis,anateczka:-)a ja myslalam ze moje malenstwo tylko takie kaprysne sie zrobilo ale widze ze nie jestem w tej kwestii osamotniona:-)dzisiaj juz tez po 2 godzinach krzykow padla i spi,hm zobaczymy jak dlugo:-)

reklama
Dziewczyny czy czytałyście książkę "Język niemowląt". Ja własnie ją studiuje i naprawdę pomaga mi w zrozumieniu Julka. Wczoraj ułożylam go do snu w swoim łóżeczku i sam zasnął (co było dla niego nie lada wyczynem). Sama jestem w szoku że tak łatwo poszło.
Mam tą książkę w pdf więc jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana moge wysłać na maila. Tylko podajcie adresy tu lub na PW.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry