reklama

Mamy majowe 2009

ankzoc - a o której kładziesz Małą spać? Moja Małgoska jest mieszanym karmieniu z dużą przewagą sztucznego. Zasypia o 19.30 i o północy pobudka na mleczko, potem o 4.00 i pobudka na dzień dobry między ok 7 rano. Potem sen 2h od 10-12, następny 1h ok 15-16 i koniec snu w ciągu dnia, reszta czasu to zwracanie na siebie uwagi wszystkich domowników (tu najczęściej mnie bo jak inaczej - dopiero po południowej drzemce jest na kim innym oko zawiesić i pokrzyczeć aby wziął na ręce;-)). Po tym jak Małgosia budziła się od urodzenia do 3,5 miesiąca co 2h to wychwalam sobie te 2 pobudki nocne na karmienie:-) :tak::-). Szybko dostosowałam się do rytmu Małgosi i wstaję rano wyspana pod warunkiem, że nie klepię w klawiaturę do 2-3 rano:-p:-):-p. Szybkiego zgrania rytmów dnia i nocy mamy i córci (tu uśmiech dla córci co by trochę litości dla rodzicielki miała).

reklama
bohaciefka- u nas mała cay czas jest na cycu, pierwszy raz podałam jej sztuczne, no i dostaje raz obiadek. A spanie wyglada tak wstaje 7-8, później szaleństwa i o godzinie 9.30-10 drzemka tak z 30 min do godzinki. Jesli idziemy na spacerek o 12 to czasami spi w wozeczku ale bywaja dni ze nie zmrozy oka. Jesli spi to nastepna drzemke ma ok 18 na 20- 30 min jesli nie spi w wozku to drzemke robi o 15, po godzinie 19 ma kapiel, pozniej cyc, no wczoraj 1 raz butla i ok 20 po 20 zasypia.

Witam u nas dzisiaj piękne słoneczko 10 stopni super aż miło spacerować ,świętujemy dzisiaj PÓŁ ROCZKU :-)trzeba to wieczorem oblać :-p
Dzisiaj były 3 pobudki i za każdym razem butla cyc już nie wystarcza :-(

kasia1208 -wszystkiego najlepszego dla Filipka:-):-):-)!!! Jest co świętować, oj jest!!! Super!!!
wspomniałaś o "oblaniu" - hmmm, może klub AA coś Ci podpowie dobrego;-):tak::-D

A tak w ogóle - to Dzień Dobry!!!
Jestem wyspana (spałam do 9:40), mała też wyspana (o dziwo była tylko 1 pobudka nocna, połączona z przeniesieniem do łóżka, ale za to później LUX!!! Dra razy pociamciała cyca - i spała jak "zabita" trzymając mojego M za rękę - ...jestem zazdrosna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p)

U nas też słoneczko (w końcu dzieli nas Kasiu niespełna 50 km) - więc i My wybierzemy się na długaśny spacer (połączony z zakupkami ciuszkowymi - wczoraj M dostał "lewą" kasę, więc dziewczynki poszaleją):tak::-):-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry