reklama

Mamy majowe 2009

No pod zapiekankę :tak:
Ale takie są lepsze :-p
Tę wersję podstawową robiłam na początku. Urozmaicona jest po prostu smaczniejsza.
I od mojego oryginalnego francuskiego przepisu różni się tylko cebulą serem i gałką. No i mój przepis nie ma jajek (a mam go od francuskiego kucharza - męża mojej przyjaciółki)
A oryginalnie też nie posiadały w przepisie jajka.
Ja kiedyś z jajkiem zrobiłam i mnie smakują bardziej bez
No a gałka dodaje smaczku bez którego ziemniaków w połączeniu ze śmietaną sobie nie wyobrażam :tak:

No musze zrobic z serkiem.....ale do galki to chyba sie nie przekonam bo ja to tylko do beszamelu i oczywiscie flaczkow .......ale za to dodaje duuuzo czosnku......

BO CHUDA JESTEŚ!!! I to po bliźniaczkach! Ja jedno dziecko urodziłam i co? D...! 10 kg na plusie!!!

No powiem Ci ze to to mi sie udalo..no z tym ze po blizniakach i nic mi ne zostalo no oprocz oczywiscie flaka na brzuchu....:szok::szok::szok:

reklama
No tak ... tylko co my mamy powiedzieć o sobie ...:sorry:

No jak to co.....:shocked2:...no Moni...to teraz przekaz swojemu mezowi zeby Ci nastrzelal klapow na tylek za to ze Ty niby sie nie uwazasz za normalna....:tak::tak::tak:No klapy sa oczywiscie odemnie ale ze ja nie moge to on na pewno mnie wyreczy....:-)))))
I to juz.....:tak:.....i prosze wiecej mi z takimi tekstami ie wyjezdzac....:rofl2::tak:

No musze zrobic z serkiem.....ale do galki to chyba sie nie przekonam bo ja to tylko do beszamelu i oczywiscie flaczkow .......ale za to dodaje duuuzo czosnku......

a ja Ci mówię - spróbuj :tak:
Zobaczysz, pasuje jak ulał.
Zaufaj mi ... moje podniebienie jest bardzo wymagające i byle czego nie przyjmuje :-D
Ja od kiedy dodałam pierwszy raz inaczej sobie już nie wyobrażam.
No a ser ... :zawstydzona/y: my jesteśmy serojady :zawstydzona/y: a zapieczony serek uwielbiamy :sorry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry