reklama

Mamy majowe 2009

Moniq -opowiadaj o wizycie Teściow. Wy chyba macie super stosunki ze soba, coo?

No i ta wiśniowka - mniam!!!uwielbiam naleweczki swojskiej roboty:tak::tak::tak:
No, teraz to nawet mogę :-)
Miałam zapierdzielnik od rana. Od razu po wstaniu wzięłam się za gotowanie. M w tym czasie poodkurzał, potem wyszedł z Lili na rehabilitację. Mała nie spała od 7:40 więc na ćwiczeniach o 11:30 była już ledwo ciepła i podobno same jej się oczy zamykały, nawet nie zapłakała :tak: Nabiła dobie tylko guza bo siłowała się z panią na zabawkę i w pewnym momencie pani pusciała, a Lili rąbnęła się o nią w główkę :wściekła/y:
M wrócił, wziął kota i śpiącą Lili i poszli na spacer, a ja dalej szalałam z odkurzaczem i ścierą.
Zrobiłam zupkę z wczorajszego rosołku, zapiekaną paprykę z sałatą i na deser ciastka francuskie z jabłkami w cynamonie. Nic wyszukanego ale teściowie i tak byli w szoku :sorry:
Lili zjadła przy nich cały pojemniczek mojego zamrożonego dania a potem ponad 150 ml kaszki ryżowej z musem jabłkowym :-) i w ogóle była super kochana, grzeczna, radosna i w ogóle. Tłumaczyłam jej że musi pokazać klasę i zaimponować dziadkom (żeby Omar - ich drugi wnuk zszedł na drugi plan :tak:)
I udało się :-)

Fakt, stosunki mamy super, chociaż za czasów kiedy moi rodzice średnio akceptowali nasz związek z teściami bylo po prostu genialnie. Byłam nimi zauroczona. To są tacy ludzie, że do rany przyłóż. Dziś, kiedy moi są równie fajni, nadrabiam stracone lata i mniej już doceniam dobre serce teściów :sorry:

reklama
nie łaczyłam jeszcze serka wiejskiego ze szpinakiem... i jak - dobre???

Aga..ja czesto robie sobie taka saltke....tzn rozne salaty plus swiezy szpinak na to serek a na to pokrojone drobno wszystkie warzywa ktore mam w lodowce...a raczej zawsze mam wszystkie wiec pomidor, ogorek , rzodkiewka , papryka, szczypiorek, deler naciowy, wszystko posypane ziolami do twarozku...(takie kupuje sobie zawsze w Polsce) skropione oliwa z oliwek i posypane zezloconymi nasionami slonecznika, dyni, siemnia lnianego i sezamu (taka mieszanke kupuje)...pycha...i to jest bardzo czesto moja kolacja lub lunch.....:-):-):-)

A co do spania w lozku...to wspolczuje....
ja mam dokladnie tak jak Martus....normalnie boje sie ze dziecko zgniote....:-(:-(:-(

Jola - POEZJA ... hmmm - będę o tym myslała z rana... połowe z tych skladnikow mam w lodowce wiec bedzie OK

moniq - no, wiedzialam, że im zaimponujesz!!! ale ciasto francuskie mialas mrozone???
A LILI klasa jak trza!!! Omar to chlopak, wiec... Lili i tak zawsze bedzie ich słoneczkiem z "czystego związku" :-D:-D:-D

no dobra...
teraz ja lece sie wykąpać...
nie wiem czy powroce - mogę byc potrzebna pewnej dwójce...

Buźka

Aga..ja czesto robie sobie taka saltke....tzn rozne salaty plus swiezy szpinak na to serek a na to pokrojone drobno wszystkie warzywa ktore mam w lodowce...a raczej zawsze mam wszystkie wiec pomidor, ogorek , rzodkiewka , papryka, szczypiorek, deler naciowy, wszystko posypane ziolami do twarozku...(takie kupuje sobie zawsze w Polsce) skropione oliwa z oliwek i posypane zezloconymi nasionami slonecznika, dyni, siemnia lnianego i sezamu (taka mieszanke kupuje)...pycha...i to jest bardzo czesto moja kolacja lub lunch.....:-):-):-)

Nooo, niezły misz masz, szczególnie dla mnie, bo ja serek wiejski tylko z miodem jadam ... :sorry: Chyba muszę spróbować
Gdzie kupujesz te zioła do twarożku?
i co to za mieszanka nasion? Ja zawsze sama coś takiego robię. Mieszanek nie spotkałam :no:

agakm
dzięki za wiarę we mnie.
Cisto kupiłam gotowe świeże (nie mrożone) w Realu. Banalne jest, Bo nacinasz radełkiem, kładziesz na każdym po plasterku jabłka wymieszanego z cynamonem, piekarnik na 220 i po 12-15 minutach gotowe. Szybkie, łatwe, a efekt jest :zawstydzona/y::sorry:

m&m's
agakm

dziękujemy za życzenia !!!! :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Mater, nie wierzę że to już 7 miesięcy :eek::eek::eek:
pamiętam jak nasze bliźniaczki obchodziły 7-dmiomiesięcznicę i wydawało mi się że to już takie duuuuże dziewczynki :sorry:

Agus....no sprobuj..ja bardzo lubie tylko dla mnie calego "tego cos" dodaja wlasnie stostowane nasiona.....:tak::tak:

Moniqsan.....takie mam mieszanki przypraw...ja je bardzo lubie.....probowalam wszystkie.....

Kamis Fit up!™ - Fit up! Mieszanki Przyprawowe

A ta mieszanke nasion to ja tutaj taka kupuje.....no a w Polsce to nie widzialam i tez zawsze kupywalam oddzielnie i mieszalam......:tak:

A ja serka wiejskiego z miodem jeszcze nigdy nie jadlam...:sorry::sorry::sorry:

A wlasnie...zapomnialam zlozyc Lilijce najserdeczniejsze zyczonak z okazji 7 miesiecy....oby ten przpiekny buziaczek mial zawsze na sobie usmiech.....:-):-):-):-)
Buziaczek od cioci joli i dziewczynek.....:-):-)

Moniq...no czas tak zasuwa....moje juz lada chwila beda mialy osiem miesiecy.....:tak::tak::tak:

reklama
A wlasnie...zapomnialam zlozyc Lilijce najserdeczniejsze zyczonak z okazji 7 miesiecy....oby ten przpiekny buziaczek mial zawsze na sobie usmiech.....:-):-):-):-)
Buziaczek od cioci joli i dziewczynek.....:-):-)

Moniq...no czas tak zasuwa....moje juz lada chwila beda mialy osiem miesiecy.....:tak::tak::tak:

DZIE KU JE MY!!! :tak::tak::tak:
Mąż dziś nawet z waszych życzeń się cieszy ...
w ogóle ostatnio jest między nami tak miło i cukierdkowo że aż się boję (cisza przed burzą :confused::sorry:

8 m-cy ... niemożliwe :eek::eek::eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry