reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

Nie wiem Imagination co to może być u Ciebie, ale wiem, że mnie tego typu bóle zaczęły męczyć ponad tydzień temu (wcześnmiej nie miałam żadnych dolegliwości tego typu) i dzieki temu teraz jestem na zwolnieniu... lekarz powiedział, że jesli takie bóle zdarzaja sie rzadko tzn 1-2 razy w ciagu dnia to ok ale jesli powtarza sie to czesto to trzeba brac nospe. Ja mam brac 3 razy dziennie (chociaz tez mam obawy czy to jest konieczne:confused:), poza tym jak pisałam znowu dostałam duphaston bo lekarz powiedział, że on również ograniczy skurcze....
Ja biorę Duphaston dość długo, i do Świąt jeszcze będę mieć, bo zaczynam 2 opakowanie.
Ból nie jest uciążliwy i straszny. I to nie ból, jak takie rozciąganie i to poniżej pępka, tak ze 3cm. Więc to chyba Maleństwo:-)

reklama
mela- o tym co piszesz to byl lek stilbestrol, ktory podawano kobietom , w 1 trymestrze, żeby podtrzymac ciąże. ale wycofano go bo tak jak piszesz u dziewczynek wystepowaly problemy z zaplodnieniem.

dziewczyny dziś w programie mamo to ja omawiano problem skad wychodza różnice w terminie produ między ostatnia miesiączką a usg. Tak więc usg mierzy CRL naszego maluszka, i na tej podstawie wylicza sobie termin porodu, ale nie uwzględnia tego, że np dzidzius moze być duży, bo rodzice są wysocy. I stad wychodzą takie różnice, więc za prawdopodobny termin powinno się przyjąć ten ktory zostal obliczony na podstawie ostatniej miesiączki. - może którąś z was zaintersuje ta informacja. Bo ja np nie wiedzialam z cezgo wynika ta różnica, ale juz wiem więc chciałam się z wami podzielić :)

Mela, kurcze to ja nie wiedziałam o takich skutkach, ale tak jak piszesz ja też ufam mojemu ginowi więc mam nadzieję, że moja dzidzia kiedyś nie będzie mieć problemów z płodnością.

A właśnie jem moją szczawiową i powiem Wam dziewczyny, że smakuje mi strasznie :).

dziewczynki już tak strasznie nie szalejecie - znośnie jest z czytaniem :p

anecik
gratuluje synka

tak sobie myślę, że przeważnie wcześniej informują o synkach to może my załapiemy się na córę :-) nie to że z synka nie będę się cieszyć ważne aby zdrowe

ja jak wyszłam o 10 tak wróciłam prawie o 14:-(.
Mamy wesele 27 grudnia i szukałam jakiejś eleganckiej bluzki i spodni ciążowych, ale kupiłam tylko bluzkę w H&M - mi się podoba a spodnie to masakra jutro pojadę do KDT prędzej tam cosik dostane. :tak:
Obecnie jakoś chodzę oglądam ubranka dla maluchów, ale tak myślę, że zacznę kupować jak poznam płeć a jak nie to gdzieś po połowie stycznia
Chodź bardzo mi się podobał śpiworek w Smyku do spania ;-)i chyba jutro tam zabiorę M. jak mu też będzie się podobał to kupimy, ja za to zakupiłam sobie gadki takie większe bo moje już zaczynają cisnąć:baffled:

Kasica, też tak właśnie myślę, że jak nie było widać w 15 tygodniu to może to córeczka, heheh. Może w przyszłym tygodniu się dowiem.

A o jakim śpiworku mówisz? Takim do wyjścia czy do spania? Bo ja najpierw byłam napalona też na taki do spania, ale dzisiaj w "Mamo to ja" odradzali takie cudo, bo dziecko ponoć może się zsunąć do środka i nie mieć czym oddychać. Także się rozmyśliłam. A ciuszki też chciałabym kupować jak będę znała płeć, bo w tych sklepach to prawie nie ma takich pasujących na i na chłopca i na dziewczynkę, raczej są zdecydowanie pogrupowane.

Hej dziewczynki,

Tempo pisania macie rzeczywiscie niezle:szok:

Kasica, Also
u mnie lekarz mi powiedzial w 13 tygodniu (ze cos rosnie) wiec moze byc chlopczyk potem jak bylam w 17 tygodniu nic nie powiedzial (tylko to ze cos odpadlo to ja na to ze dziewczynka a on ze on tego nie powiedzial). Hehe i badz tu madry i pisz wiersze:-D:cool: U mnie nie dopatrzyl sie ani chlopczyka ani dziewczynki :dry: hehe, pewnie nie byl pewnien i nie chcial powiedziec. Ale zazwyczaj lekarze chlopczyka widza szybko wiec tak jak wy uwazam ze jest sznsa na dziewczynke, teraz mam USG w 20 tygodniu (19.12) wiec zobaczymy, oby zdrowe bylo:tak:Lekarz powiedzial ze plec sie ksztaltuje do 24tygodnia wiec po 24 tygodniu jest 100% (wczesniej moze nie byc widoczna, albo dzidzius sie ukryje).

Anecik gratuluje synka:blink:widze ze duzo chlopcow nam sie na forum robi

Paula7 nie napisalas mi jakie masz przeczucie czy to bedzie dziewczynka czy chlopczyk???jak myslisz???

Mama bartosza masz ze mna i z Paula7 w tym samym dniu USG czyli 19.12, mam nadzieje ze nasze maluchy sie ujawnia i bedziemy wiedziec:happy:

Kochane a u mnie masakra wialo dzisiaj 10 w skali buforta:szok::oo2::surprised:a ze mieszkam zaraz przy plazy to moj balkon okna itp wygladaja jak po wojnie. Kwiatek mi sie przewrocil i pol ziemi sie wysypalo, ale mialam sprzatania od rana:angry:myslalam ze sie wsciekne, bo wczoraj wszystko ladnie posprzatalam a dzisiaj masz Ci los:wściekła/y: Moje malenstwo sie jakos uspokoilo chyba wiecej spi przez ta pogode :happy: dzisiaj tak mnie kopal ze sie obudzial rano, pewnie bylo glodne:tak:Teraz chyba sie przeciaga bo mam wszystko napiete :baffled:

Pozdrowienia

reklama
Zapomniałam uprzedzić czytam was cały czas będę, ale kupiłam sobie druty i wełnę, chce zrobić poszewka na poduszkę i szalik mojemu wiec rzadko będę pisać - zobaczymy jak to będzie w praktyce

Do góry