reklama

Mamy majowe 2009

AgA no lipa ten blog.Kabaretu zazdroszczę bo pewnie będzie ubaw po pachy. Jak znajdziesz metodę na alkoholika to daj znać bo mam takiego w rodzinie. Sił mi już do niego braknie i chyba sobie odpuszczę.

reklama
Boshe o co chodzi z tym sernikiem bez sera. Ja wiem że to dziwnie brzmi, ale jest taki przepis z jogurtów naturalnych się go robi.Taki bezsernik:) Do Pascala i innych mi daleko, ale antytalentem nie jestem:)

Mamomatysia to fajnie, że go polecasz bo zaczęłam się zastanawiać w domku czy dobry wybrałam.

Sernik chyba pisałam przepis parę stron temu(to było chyba po edycji), ale mogę powtórzyć. jakieś 6 żółtek ucierasz ze słodzikiem(w proszku, albo rozpuszczone tabletki), aromatem waniliowym i skórką otartą z cytryny, dodajesz ser - 1 kg i ucierasz dalej z łyżką maki kukurydzianej.potem już nie mikserem mieszasz z pianą ubitą z 6 białek i do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

Ale będę mieć noc. Julek wyje jakby go ze skóry obdzierali i nie może usnąć co chwile chodzę i go lulam. Idę jeszcze raz. Nie wiem czy jakiś przeciwbólowy nie pójdzie w ruch.

Mamomatysia a cosię stało z ręką?

a Tobie po co dieta??? ja pamiętam Twoje zdjęcie sprzed ciąży i po ciąży... po - była cię chyba połowa... więc po co Ci dieta??? ja bym się najadła!
Fakt tez pamiętam to zdjęcie:tak:....jednak potrzebna dieta bo po porodzie wazyłam 62kg wtedy było robione to zdjęcie teraz jestem o 9 kg cięższa:-(....i w ciuchy co wydałam na nie 500 zł....juz nie wchodze i mam bebzol:-(

Boshe o co chodzi z tym sernikiem bez sera. Ja wiem że to dziwnie brzmi, ale jest taki przepis z jogurtów naturalnych się go robi.Taki bezsernik:) Do Pascala i innych mi daleko, ale antytalentem nie jestem:)

o antytalencie - to ja o sobie pisałam... innych nie śmiem oceniać, gdyż zapewne każdy jest lepszy ode mnie!!!
a jeśli chodzi o sernik to ja poproszę w wolnej chwili - dokładnie krok po kroku! i proporcje, proporcje mi proszę podać dokładne! a ten kg sera - to niby jakiego sera? przepraszam - ale ja blondynka!

No i w końcu się uśmiałam. Kiedyś dość długo czekałyśmy na wątku xxxx na Moniq a ona na otwartym dyskutowała z kimś na temat przepisu na sernik.( w skrócie)

:-(....i w ciuchy co wydałam na nie 500 zł....juz nie wchodze i mam bebzol:-(

no, ale masz też ewentualnie większe rozmiary, nie??? skoro i tak ważysz mniej niż przed ciążą to ja bym sobie jednak pojadła! i zjadłabym gofra z bitą śmietaną!!!

No i w końcu się uśmiałam. Kiedyś dość długo czekałyśmy na wątku xxxx na Moniq a ona na otwartym dyskutowała z kimś na temat przepisu na sernik.( w skrócie)
ona chyba właśnie z Niną pisała o tym serniku bez sera...

Marzenko są proporcje tylko na słodzik Ci nie podam bo każdy inny jest,musisz do swojego smaku do dołożyć, a ser zmielony no i mało tłusty. Chyba Dr Oetker w wiaderku widziałam 3% tłuszczu i na pewno ten dla Tesco w wiaderku robiony.
A sytuację z tym jak pisałam o tym serniku pamiętam... jak Moniq była zdziwiona:)

reklama
:-(Dziewczyny reka prawdopodobnie stłuczona (kosci cale)niestety zaczela puchnac,boli jak ch.......
Chciałam pomóc M wynieść stara lodówkę babci i w drzwiach przerzucil ja na moja strone zgniatając mi lewa dłoń.
Pożegnam sie z wami bo ciezko mi pisac.
Spijcie dobrze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry