• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy majowe 2009

i ja się witam. U nas wreszcie piękne słonko i w związku z tym w planach spacerek.

Aga ,możesz złożyć nawet 31 października ale wtedy zapewne dostaniesz później kasę.Jeśli rozliczałaś się z Marczem to od niego nic nie potrzebujesz.Opieka sama sprawdzi czy on nie złożył wniosku o rodzinne. (W KAZDYM RAZIE U MNIE TAK JEST).Kasiu popraw jak coś pokręciłam

reklama
Monia - pytam o te terminy...bo rok temu Kuzynka mnie ostrzegła, że ... Ona za późno złożyła wniosek i jeden miesiąc jej przepadł kasowo.
Dzięki wielkie!!!

pamiętam, że mój M musiał mieć jakieś oświadczenie, że .. nie będzie się starał o wychowawczy.

Napijesz się ze mną kawki? - właśnie idę zaparzyć:-)

kasa nie przepadnie bo jak planujesz być trzy lata na wychowawczym to i tak masz tylko dwa lata płatne.
kawka już pewnie wypita:-(

nie wiem co u Sylwi bo jakoś ostatnio nie mam weny na konferencje na gg

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki.
Aga papiery składamy od 1 września jak zdążysz do końca miesiąca to żadna wpłata się nie opóźni,a jak nie zdążysz to nie przepadnie tylko potem dostaniesz wyrównanie za 2 miesiące.Jeśli rozliczaliście się razem to tylko wspólne dochód Wasz.... przy czym jak odbierasz Ty to musisz mieć upoważnienie od Marcza ,więcej nic On nie musi załatwiać.
Martuś faktycznie wczoraj padłam w wannie :-D.Ale dzisiaj mam nadzieję że się wieczorkiem zbierzemy:tak:.

Dziewczynki co dzisiaj gotujecie??Ja mam to już za sobą,mam gołąbki bez zawijania;-).Filipek myje auto z M,Wiktorka jeszcze w szkole....chwila wolnego:-).

Ostatnia edycja:
Mięso mielone ,ryż,kapusta(starta na tarce),jajko czasem odrobinę kaszy mannej -mieszamy..... do tego wszystko co lubimy przyprawa do mielonego,sól,pieprz odrobinkę ziół prowansalskich,papryka ostra.... i jak usmażymy to zalewamy gorącym wywarem z litra wody 2 kostki rosołowe mały koncentrat,listek laurowy,ziele angielskie...gotujemy pół godzinki....
Aga nigdy Nas nie męczysz...tak mi przykro że problemy się ciągną:-(życzę dużo siły w ich rozwiązaniu.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, w Gdańsku dziś tak piękna pogoda że jak tylko Zosia wstanie to jedziemy na plażę pospacerować może Omene z TVN spotkamy;-).
A obiad jakaś rybka barowa?:tak:
Dajcie mi kopa w d...bo nie mam na nic siły, powinnam porobić kilka badań (już od 2 m-cy) i nie mogę się zebrać. skierowania mi poprzepadały...:-(ehhh....ciąże to był powód do dbania o siebie a teraz.:baffled:lipa
Z takich ciekawostek to wczoraj w pracy żeby wyluzować się po zebraniu kadry wróżyliśmy sobie "metoda obrączkową" dzieci. Ja nie wierze w takie rzeczy ale wszystko się sprawdziło. :szok:
Jedna babeczka ma w kolejności córkę, syna, córkę, syna i tak jej wyszło
Mojej koleżance wyszły 2 córki(które ma) i już nie będzie miała dzieci
Mi wyszła tylko 1 córka
Koleżance która nie chce mieć dzieci wyszło ze nie będzie miała
A mojemu szefowi zatwardziałemu kawalerowi wyszło 2 synów...:-D
Zrobię to mojemu M. ciekawe czy tez wyjdzie 1 córka...gorzej jak okaże się ze ma dzieci o których nie wie:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry