reklama

Mamy majowe 2009

aga_k_m- no gratuluje jagodki,, zadko spotykane imie:) moj kubus jak bylam z nim na usg w 23 tygodniu tez jezyczek pokazywal hehehe:rofl2: i jeszcze lekarzowi udalo sie uchwycic jak sikal :rofl2: teraz wizyta + usg 26 marca..:rofl2:

reklama
witajcie ranne ptaszki :)

aneteczka bardzo fajnie ,ze wszystko w porządku , oby tak dalej :)

aga_k_m gratuluje córeńki :) ja już nie mogę się doczekac USG ( 10 marca) bo jeszcze nie wiem ile waży i mierzy mój synek :)

Nina ja mam tak samo z moim brzdącem, pomimo tego ,że lekarka powiedziała ostatnio ,że jest zwrócony główką w dół to jestem na 100% pewna ,że ostatnio obrócił się w tę i z powrotem ze dwa razy :) Wczoraj wieczorem na bank miał główkę o góry bo jakoś za twarda na dupkę była :D

Patusiu ja tez mimo tego iz nasze mamy pozytywnie wypowiadają się na temat krochmalu to także kupuję Oliatum ;) my musimy stworzyć swoje własne metody pielegnacji bysmy miały co polecac młodszym ;)

Tsarina kochana nie przejmuj się i nie daj sobie wmówić niczego jeśłi jesteś przekonana ,że to dobre miejsce to trwaj przy swoim zdaniu. Ja wiem ,że zdanie mężą czasem się liczy ale to Ty bedziesz tego dnia najwazniejsza i to Tobie ma być dobrze a nie jemu. Poza tym każdy chyba szpital na świecie ma na koncie przypadek zarażenia dzidziusia czymś...na jednym przypadku nie mozna bazować i od razu skreślać miejsca. Powodzenia życzę ;)

m@dz1@ kobitko chyba przydałoby się już odpocząć co? Nie można pracować do konca ;)
ja wczoraj byłam pierwszy dzień na L4 i trochę zgłupiałam bo nie wiedziałam co zrobić z taką ilościa wolnego czasu i moze przez to miałam taki zły nastrój ;)
Ale odpoczynek jest nam potrzebny :)

Hallo ciezarowki:tak:

Aga k_m super ze znasz juz na pewno plec malenstwa i gratuluje coreczki:-DJagotki witaj w gronie mam malych ksiezniczek...super ze wizyta sie udala i nie bylo nie przyjemnych uwag:baffled:Ale ci zazdroszcze ze zobaczylas oczka malej i jezyczek:szok:Ja mam wizyte za tydzien (32 tydzien) to juz bedzie 8 miesiac:szok:mam nadzieje ze tez mi sie corcia pochwali jezyczkiem....na ostatniej wizycie pochwalila sie buziaczka:tak:Kochana super ze wszystko dobrze.

Nina27 kochana moja corcia sie caly czas kreci, juz sie wczoraj cieszylam bo czulam ze byla glowka w dol a tu nagle czuje ze sie kreci i poszla glowka do gory:szok:a podczas snu ulozyla sie w poprzek...no nic za tydzien mam wizyte u gina i mam nadzieje ze sie obroci..u mnie to juz bedzie 32 tydzien wiec czas najwyzyszy:dry:ale mysle ze nasze malenstwa moga sie obrocic nawet w ostatnich tygodniach...

Aneczka super ze wszystko ok:-D i synus zostal synusiem...

Nie znam sie kochane na krochmalowaniu, pamietam tylko jak bylam mala i moja mama miala wielki gar na kuchni i tam krochmalila:baffled:Ja dzisiaj nie spalam za dobrze mala sie obudzila o 5 rano i sie strasznie krecila, ma to po mamusi, ja tez taki wierciuch jestem...:rofl2:Zycze wam kochane milego dnia:-D

Dzień dobry dziewczyny :-)

tikanis ,,jeszcze lekarzowi udalo sie uchwycic jak sikal" Rewelacja!!:-D że też moja mała nie dostarcza mi takich wrażeń

patusia44 u nas też szarość za oknem....aż się wstać z łóżka nie chciało...

Confi to ruchliwy ten Twój maluszek:tak: moja mała upodobała sobie żeby mnie obdarowywać kopniakami po pęcherzu:szok: nic przyjemnego:baffled:

m@dz1@ to przecież jak lekarz sam Ci nie da L4 to go może poproś...piszesz że już jesteś zmęczona..jak najbardziej masz do tego prawo..ja jestem na L4 od początku lutego i bardzo jestem z tego zadowolona ...wszystko mogę zrobić spokojnie i bez pośpiechu...
co prawda czekają mnie jeszcze dwa egzaminy ale jakoś damy radę...co dwie głowy to nie jedna:tak:

Tsarina ja też miałam wczoraj wieczorem spięcie z moim ukochoanym mężulkiem..ale nie chcę się tym przejmować

Buziaki

witam dziewczynki

Ja juz po sniadanku, noc mialam koszmarna poprostu okropna. chyba sie wczoraj przeforsowalam bo we wszystkich konczynach czulam bol a o skurzczach notorycznych juz nie wspomne.
Na dodatek jak zasypialam maly sie nie ruszal wogole, wiec sie wystraszylam, no ale jeden raz kopnala a pozniej jak sie przebudzilam nic wcaled a wcale wiec o 3 w nocy zjadlam sobie cos na slodko i dopiero po jakims czasie ozyl moj brzunio.
Dzis leze, pogoda sie popsula wiec nie mam ochoty nic robic, wezme sie za pisanie pracy, bo mam zaleglosci.
Gratuluje udanych wizyt u lekarza dziewczynki. Ja swoja mam w czwartek, juz si edoczekac nie moge.

Witajcie kobietki :-) Parę dni nie pisałam i już teraz trudno to nadrobić.
Rzeczywiście dzieci się "krochmali" Dobry sposób na problemy skórne maluszka. W nadmanganianie potasu kąpie się dziecko przede wszystkim po porodzie ale ja tego nie robiłam. Poza tym ja jakoś nie jestem zwolenniczką zasypek dla dzieci. Jeśli już koniecznie czymś zasypywać pupę dziecka to mąką ziemniaczaną ale to już w skrajnych przypadkach.
Moja mała też jest niesamowicie ruchliwa. Ostatnio była już główką w dół a potem znowu się obróciła ;-) Teraz chyba już jest główką w dół bo czuję czasami taki nieprzyjemny nacisk na pęcherz, szczególnie jak chodzę.
Poza tym umówiłam się na USG 13 marca. Ciekawa jestem jak rośnie maluszek ale przede wszystkim trzeba skontrolować wagę malca czy nie zaczęła rosnąć za szybko przez te moje cukry.
U mnie za oknem szaro, buro i ponuro i do tego jeszcze kropi. Ale powoli czuję już wiosnę więc nie jest źle. Ale choróbska znowu zaczynają atakować. Mój synek znowu zakatarzony....
Dziś byłam już wymienić prawo jazdy i wracałam na piechotę a to jest ładny kawałek. Zauważyłam, że jak dużo pochodzę to mała strasznie uciska mi na pęcherz. Ledwo doszłam do domu a jeszcze zachciało mi się zakupy robić po drodze. Teraz poleżałam i już jest dobrze.
Patusiu my teraz w sobotę mamy imprezkę. Przychodzi rodzinka na nasze urodziny bo zawsze z mężem razem robimy. Właśnie piekę już schabiki: jeden ze śliweczką drugi z morelą. Piękny zapach roznosi się po mieszkaniu bo jeszcze na noc zostawiłam go w marynacie :-)

Aga_k_m gratuluję Jagódki. Bardzo podoba mi się to imię, znajomi mają córcie Jagódkę jest taka rozkoszna :-) Mi się podoba też Malinka i Kalinka ale imię mamy już wybrane i nie zmieniamy.
Confi kurcze z tym wózkiem nie fajnie. Ale masz jeszcze troszkę czasu może uda Ci się znaleźć coś innego albo babeczka się odezwie. Ostatnio poczta mnie zaskakuje bo paczki i listy przychodzą w piorunującym tempie. Ale nie martw się, parę razy zdarzyło nam się czekać bardzo długo na paczkę, potem były poszukiwania w rozdzielniach, w końcu paczka wróciła do nadawcy (i okazało się, że źle zaadresował) i wysłał jeszcze raz.
Aneteczka super wieści, gratuluję chłopczyka :-)
Tsarina nie denerwuj się, czasami facetom ciężko przemówić do rozumu. Zaciągnij go na oddział noworodkowy, położniczy (choć pewnie szkoła rodzenia zapewnia taką wycieczkę), pokaż mu rankingi szpitali ze szczególnym naciskiem na opiekę neonatologiczną.
Akunia kochana, trzymam kciuki, żeby jednak nie przydały się te zastrzyki zbyt szybko :-) Urodzisz w terminie, nie ma co.
Nina 27 super wiadomości, zawsze cieszą mnie wszsytkie doniesienia z USG od Was kobietki.
Paula7 oj wierzę Ci, że nie możesz się doczekać pokoiku dla córci.

Dziękuję Dziewczynki za gratulacje :-D:-D:-D
W ogóle jestem w szoku jak Mała rośnie - miesiąc temu miała 700g, teraz 1200g... a pozostało jeszcze 11 tc...
Na suwaczku wyświetla się 28 tc - ale Pani doktor cały czas dodaje mi jeden więcej ;-)

patusia - a gdzie obiecane fotki z Twojej metamorfozy;-) czekam i czekam...

Poza tym szczęście mnie od wczoraj rozpiera (nawet nie przejmuje się tym, że mój małżonek wyjeżdża na 4 dniowe pseudoszkolenie (czyt. wielka biba), a i jeszcze chciałby je sobie przedłuzyć o 1 dzień (tzw. odpoczynek) z przeznaczeniem na słowackie stoki :dry:). Pewnie jutro zacznę szaleć...ale dziś chyba nic nie jest w stanie wybić mnie z tej euforii :-D:-D:-D Pogoda u mnie też się psuje...ale... i tak jest pięknie!!

aga_k_m- ty masz termin na 26 a ja na 25 i prawidlowo to jest 29 tydzien ciazy, liczy sie od pierwszego dnia miesiaczki ostatniej czyli teraz mamy 29 tydzien ciazy, ale 27 tydzien zaplodnieniowy (- 2 tygodnie), chcociaz lekarze przyjmują tydzień ciążowy! U mnie też lekarz zawsze przyjmuje o tydzień do przodu niz na suwaczku. A co do suwaczków to tu jest liczone tak od ostniej dnia miesiaczki - 1 tydzien :)

reklama
Nina masz rację ;) ruchliwy strasznie . Kiedys moja pani doktor powiedział ,ze nie bedziemy się z naszym synkiem nudzić ;)
Są też minusy takiej ruchliwości, jak tylko mały ma ochotę poleniuchowac to ja się denerwuję ze on się nie rusza i prowokuję go do tego ;)

ania77 ja prze pewien moment też byłam zadowolona , wręcz zaskoczona pracą Poczty ale znów wrócili do dawnego systemu czyli żadnego :/
mam nadzieję ze sprawa z tą paczką sie wyjaśni bo szkoda moich pieniędzy...
a wózek...no cóż, na razie czekam. w razie czego pewnie coś znajdę ale wiecie jak to jest jak sobie coś upatrzysz...potem nic się nie podoba ;)

aga_k_m mi tez zawsze pani doktor dodaje jeden tydzień, nie wiem dlaczego ... ale widocznie tak ma być ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry