reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Roksi, a ta kupa wtedy jest twarda?

Ja czytałam, że nawet raz na 2 tygodnie może być kupa i jest ok.

Ewelina, ja jak jestem sama z młodym to się nie kąpię (tzn jak śpi to wtedy tak :tak:), bo on by zaraz przylazł do łazienki i np utopił papier w ubikacji, powyrzucał brudne ciuchy z kosza, itp. a ja nie miałabym jak go spacyfikować :-D

reklama
Witam:tak:
całą noc lało:szok: ale tak waliło po szybach że się budziłam:szok: oczywiście okna brudne jakby z rok nie myte:wściekła/y: no i oczywiście nadal leje:wściekła/y:

Roksi ja bym powiedziała,że albo gazy albo mleko modyfikowane, bo Miśka to ma różnie czasem kupki jak złoto ;-) ale czasem widze że sie pręży i płacze. Ja daje butle tylko jak musze wyjść, 1-2 razy w tyg, po nanie ją wysypało i kupa zielona, teraz pije bebilon i jest ok a raz dziennie daje jej esputicon 1 krople tak profilaktycznie,bo ma problem z gazami. Kupa raczej codziennie jest
Soppana od dwóch dni nie daje modyfikowanego w ogóle:no: w sumie dostała 3 razy po 60ml z czego raz wypiła tylko 30ml. Muszę się przyjrzeć jeszcze kupką po Nanie bo też miałam wrażenie że jedną zrobiła lekko zielonkawą ale mogła też schodzić jeszcze bilirubina:confused2: pediatra mówiła żeby z kupkami walczyć w przeróżny sposób a czopki czy esputicon to ostateczność:confused2: ale ciężko mi się patrzy jak dziecko się męczy a ja jeszcze zmuszam ją do leżenia na brzuszku lub robię rowerek czy ugniatam brzuszek:confused2:

a ja mam inne pytanie, zostawiacie dzieci same na dłużej (chodzi mi np. o kąpiel)
ja idę się dopiero kąpać, jak mały spi, nawet drzwi od ubikacji zostawiam uchylone, żeby go słyszeć:sorry:
Ewelina rzadko mi się zdarza kąpać jak jesteśmy same bo muszą być otwarte drzwi do łazienki a mi jest zimno:sorry:

Blu kupka jest taka luźna piersiowa i ma dużo grudek tłuszczu co podobno świadczy o moim tłustym pokarmie;-)

Dzień dobry ....jeja jaka pogoda, masakra, aż mi sie nie chce z łóżka wychodzić :-:)-:)-(

Roksi nie przejmuj się, moja od urodzenia robi kupe co 2-3 dni i tak jest do tej pory. I to ponoć normalne, tzn. jak ją nie boli brzuch przez to no to niby jest wszystko oki (ma to po mnie ;-)).

Zabieram się za pieczenie murzynka, bo mnie tak dzisiaj coś naszło że szok......

cześć dziewczyny ;-)
roksi w kwestii kupki u noworodka nie pomogę...
a co do kupki starszych dzieci, to mój mały odkąd nie robi do pampersa kupy tylko na kibelek/nocnik to robi kilka razy dziennie nawet, jestem aż w szoku

ja też się zdziwiłam, keidy zobaczyłam większe kolejki w sklepaach na osiedlu niż zazwyczaj, potem dotarło do mnie że jutro wolne:-D:-D:-D

Roksi z tego co wiem, to dziecko będące tylko i wyłącznie na piersi może nie robić kupki nawet przez kilka dni:tak:, oczywiście jak widzisz że się malutka męczy, to jest cos nie tak,
pamiętam że mój Pietrek tak miał, nawet do tygodnia nie było kupki i tez się stresowałam:-(

tak kolejki jak przed wojna były

dziewczyny ja wiem że dziecko może długo nie robić kupki ale ta moja bida po dwóch dniach męczy się bardzo:-( dziś dostawała przed karmieniem wodę przegotowaną i leży dużo na brzuszku:tak: zobaczymy czy coś pomoże:-(

ja mam jedną dobrą radę ja przy obu maluszkach gdy kariłam piersią jadłam codziennie jabłko lub też buraczki
obie te rzeczy pomagają dziecku przy kupce i to moja porada by mała się lepiej wypróżniała ;-);-)

a ja mam inne pytanie, zostawiacie dzieci same na dłużej (chodzi mi np. o kąpiel)
ja idę się dopiero kąpać, jak mały spi, nawet drzwi od ubikacji zostawiam uchylone, żeby go słyszeć:sorry:

Ewelina, ja jak jestem sama z młodym to się nie kąpię (tzn jak śpi to wtedy tak :tak:), bo on by zaraz przylazł do łazienki i np utopił papier w ubikacji, powyrzucał brudne ciuchy z kosza, itp. a ja nie miałabym jak go spacyfikować :-D

u nas brak tego problemu w końcu nie moge byc w domu jak w więzieniu i niemu nic sama zrobić
od jakiegoś czas wciskam im jeszcze że trzeba sie bawić u siebei w pokoju co idzie za tym że bez siedzacej mamy obok bo np musi zrobić obiad posprzątać itp
a jak chodzi o kąpiel to jak one idą spać do 20 30 to potem spokojnie idę się kąpać i tak samo było jak Junior był mały

Heloł :-p

zepsula mi sie myszka :wściekła/y:...a na tej dotykowej nie lubie :wściekła/y:jak sie dorobie nowej to bede na bierzaco ;-)

Buziak.

wpdaja częsciej
ja sie ostatnio nawet oswoiłam z tą w laptopie wyleciała mi fachowa nazwa heheh
ale mam zwykła zawsze podłączoną

ale fajnie w domku posiedzieć:tak:, Piotrek do mnie mówi: "mami - ty i ja";-) i tak kilka razy:-)
teraz poszedł spać, a ja muszę ogarnąć chałupę, bo sie dobrze bawiliśmy:-p:-D no i prasowanie mnie czeka:eek:

Sandi oby na katarku się skończyło:tak:

Roksi co do diety w czasie karmienia to ja jadłam codziennie jogurt naturalny dannone z ziarnami zbóż i dosypywałam musli nestle, może spróbuj - smaczne jest;-)

reklama
Roksi, mnie się wydaje, że jeżeli kupa jest luźna, to nie ona jest problemem :no:. Raczej gazy tak jak dziewczyny pisały.
A co do tłustości pokarmu, to pokarm zawsze jest taki, jak ma być, tylko dzieci różnie go przetwarzają.

Do góry