reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

może mamcie jakieś sprawdzone sposoby na usypianie maluszków, próbowałam już tulenia na rączkach, w wózeczku,
Niestety nie pomogę :sorry2: Piotrek usypia najczęściej podczas karmienia, jak go odkładam do łóżeczka to czasem się przebudzi, ale szybko usypia bez protestów :tak: Czasem też usypia sam w łóżeczku przy karuzelce, albo bez :-) Jeżeli się budzi i protestuje to biorę go na ręce, przytulam i za chwilę odkładam. I raczej nie ma problemu..

czy wasze dzieci też robią raczka na plecach:confused: Natalka robi mostek i odpycha się nogami:szok: potrafi się tak przemieścić ok 1 metra:szok:
Piotrek też tak unosi pupę i odpycha się nóżkami, ale nie w takim stopniu jak Natalka :-) Poza tym wierci się, przekręca na boki, na brzuszek tak, że omal nie spadł z wersalki, a zostawiłam go może na 5 minut :szok: Teraz jak muszę go na chwilę zostawić to wkładam go do łóżeczka :tak:

reklama
Zbylo zasypia różnie, czasem sam w łózeczku a czasem przysypia na rękach i odłożony do łózeczka zasypia głaskany po głowie. myślę, że dora jest metoda tracy ale wymaga trochę łagodnego podejścia i ja zawsze biorę na ręce Zbynia jak nie może zasnąć, lekko się bujamy a gdy przydrzemie sobie odkładam do łóżeczka i głaszczę, całuję...:-)

Witam!

ewelina muszę usypiać Zosię tylko w dzień bo na noc i nad ranem sama zasypia po karmieniu. A w ciągu dnia...jak widzę, że trze oczy to wkładam do wózka i ruszam do przodu i do tyłu parę minut - zasypia a potem zostawiam.

oj Zosia mobilna bardzo...na przewijaku nie sposób jej przebrać, na łóżku tak w promieniu metra zmienia swoje położenie, mostek też potrafi:-)

ewa jak dziś Wiki?

Co sądzicie o nowym schemacie żywienia, który zaleca wprowadzenie glutenu w 5, 6 mc?
podajecie kaszki owocowe, bezmleczne?

Zosia spała od 12 do 13.30 byłyśmy na polku i znów zasnęła o 15;-)

Wczoraj dałam jej pić z niekapka i już zajarzyła o co chodzi:-)

musze wam powiedzieć że moje sypiące się włosy trochę się uspokoiły:tak: wyczesuje ich mniej niż jeszcze kilka dni temu:-) ale nadal biorę Vitapil i jutro ide kupic henne vax bo już mi się skończyła:tak:

czy wasze dzieci też robią raczka na plecach:confused: Natalka robi mostek i odpycha się nogami:szok: potrafi się tak przemieścić ok 1 metra:szok:

u nas podobnie a szczegolnie jak ma jakis cel przed soba (taki ktory fajnie by bylo wlozyc do buzi:)) wczoraj niuniek podkulil nogi i wzniosl sie na raczkach i wytrzymal w pozycji na pieska kolo 3 minut i od wczoraj tak co chwilke mu sie udaje

reklama
Niestety nie pomogę :sorry2: Piotrek usypia najczęściej podczas karmienia, jak go odkładam do łóżeczka to czasem się przebudzi, ale szybko usypia bez protestów :tak: Czasem też usypia sam w łóżeczku przy karuzelce, albo bez :-) Jeżeli się budzi i protestuje to biorę go na ręce, przytulam i za chwilę odkładam. I raczej nie ma problemu..
:tak:

Jeszcze ze dwa tygodnie temu też tak u nas było:-), mały zasypiał po jedzeniu tzn przy cycusiu bez broblemu, potem spał prze kilka godzin - mówię o nocy, a teraz wykąpany i najedzony jest gotowy do zabawy, obojętnie, czy spał w dzień, czy nie i tak idzie spać ok. 23:no:.

W dzień jest różnie, jeżeli nie uda mu się zasnąć przy piersi, to w ruch idzie wózek, ale to nie są delikatne ruchy, tak jak piszą dziewczyny (ok.5 min), ja muszę ruszać tak mocno, żeby się dupka ruszała i tak może zaśnie, przy akompaniamencie różnych ryków i pisków:-(

Do góry