reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Same serialowe maniaczki :rofl:
Jeszcze została "Moda na sukces"...kto ogląda?:evil:

a wcale, że nie bo ja nie jestem maniaczką;-)

agutek - co to za tekst o krowim mleku i kopytkach:eek:

dostałam ciś przesyłkę z bobovity (wczoraj z johnsona) i była tam bróbka bebiko 2, może to jakiś znak....:-D
a może zrobimy zbiorowe przejście na bebiko???:-D:-D:-D

Nie słyszałaś o mleczku krowim?
Zrobiono badania. Tak naprawdę jakieś 75% ludzi nie toleruje mleka krowiego, a do tego ma ono w sobie kazeinę (jeśli nie pomyliłam nazwy), która potrzebna jest cielaczkom właśnie do wytworzenia kopytek i rogów :eek:

Nie słyszałaś o mleczku krowim?
Zrobiono badania. Tak naprawdę jakieś 75% ludzi nie toleruje mleka krowiego, a do tego ma ono w sobie kazeinę (jeśli nie pomyliłam nazwy), która potrzebna jest cielaczkom właśnie do wytworzenia kopytek i rogów :eek:
kazeina to białko mleka :tak: I to białko jest właśnie najczęstszym alergenem :tak:

Fragment artykułu...

Pij mleko, będziesz kaleką!

ANNA SZULC (artykuł z dnia 2003-10-17 ONET.PL)

Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka.
Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty.
O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej reklamy, politycy i oczywiście koncerny mleczarskie, którym publiczna akcja jest wyjątkowo na rękę.
mleko_w_smoll.jpg
Dziewczynka z reklamy jest nieśmiała, szczerbata i pewnie od dawna siedzi w ostatniej ławce. Kiedy przyznaje się klasie, że chciałaby zostać piosenkarką, dzieci wybuchają śmiechem. Dziewczynka wypija szklankę mleka i po latach zostaje gwiazdą popu. Przesłanie jest jasne.
blank1x1.gif
Moda na picie

Akcja ruszyła we wrześniu 2002 roku i trwa do dziś. Jej organizator - Międzynarodowe Stowarzyszenie Reklamy, za swój cel uznał "intensyfikację działań profilaktyki osteoporozy poprzez wykreowanie mody na picie mleka". Inaczej mówiąc - jak będziesz miał ciepły stosunek do mleka, nie będziesz w przyszłości chodził o kulach. Stowarzyszenie promuje mleko za darmo.

- Firmy reklamowe postrzegane są często jak krwiopijcy - przyznaje Paweł Kowalewski, wiceprezes Stowarzyszenia. - Postanowiliśmy to zmienić. Mleko, którego spożycie drastycznie w Polsce spada, wydało nam się odpowiednie.

W promocyjną machinę wciągnięto telewizję, rozgłośnie, gazety. I gwiazdy z pierwszych stron kolorowych czasopism. Nie tylko Kayah i Bogusława Lindę, ale też mistrza kierownicy Krzysztofa Hołowczyca i polską snowboardzistkę Jagnę Marczułajtis. Urodę Jagny można podziwiać w multipleksach, tuż przed pokazami "Starej baśni".

- Nie wahałam się ani chwili - zapewnia snowboardzistka. - To był wspaniały i oryginalny pomysł. Poza tym bardzo lubię mleko.

Nie tylko ona. Lubi je także mistrz świata w skokach narciarskich, Fin Veli-Matti Lindstroem, który w prasie i telewizji postanowił (choć już nie za darmo) promować... polskie świeże mleko. Moda na mleko przeniosła się z telewizji na ulicę. We wrześniu posłanka SLD Sylwia Pusz wraz z wolontariuszami w białych kitlach rozdała na poznańskich przystankach autobusowych cztery tysiące kartoników mleka, także czekoladowego.

W promocję napoju od polskiej krowy włączyła się nawet część lekarzy. Zagrzmieli, że dzieci piją mleka za mało i że to źle się skończy.

Dalsza część artykułu http://www.gronkowiec.pl/mleko.html

reklama
czesc Mamusie ale mnie tu dawno nie bylo:no: nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał
poczytalam sobie troszku co pisalyscie tyle ciekawych tematów mnie ominelo:wściekła/y::-) a tak na biezaco to za pare dni tez wprowadzam stale pokarmy i tez zastanawiam sie nad sloiczkami, drogo to wychodzi. Ale w sumie moze nie az tak bardzo tez pamietam kiedys niektorzy chcieli zaoszczedzic i zamiast jednorazowych pieluszek kupowali tetrowe ale jak sobie wszystko zliczyli to wychodzilo ze jednak jednorazowe taniej wychodza. Jezeli chodzi o te sloiki i ich dluga przydatnosc do spozycia to przetwory tez nam dlugo w piwnicy stoja???

Do góry