reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry
U nas też pobudka koło 4 na mleko ale później spała do 8. A od 8 jeszcze z nami pół godzinki się zdrzemnęła w łóżku. :tak: Także jestem w miarę wyspana.
Ostatnio moje dziecko wymyśliło sobie zabawe wkładania smoka do ust mamy. (oczywiście drugim końcem) Robi to prawie za każdym razem jak ją trzymam na rękach. I się śmieje. :tak:
Na spacerek nie wychodzimy bo u nas dalej -10. Gdyby nie ten mroźny wiatr to pewnie byśmy poszły a tak boje sie, że się przeziębi.
A wy wychodzicie na spacery?

reklama
hejo

elahar my wychodzimy ale u nas jest tmp dodatnia ;-) ale jak bylam w Pl i bylo na minusie to wychodzilam z Malenka ,a jak wial mrozny wiaterek to zakladalam folie przeciw deszczowa coby ja troszke oslonila:tak:

Dzień dobry

my nie wychodzimy na spacer, bo jest straszny wiatr i mróz :eek:
Pospałyśmy dzisiaj do 08.25, ale o 6 rano mała dała trochę koncert :-p
Teraz znowu marudzi.

Witam:-)
u nas -5:baffled: i chyba znów w domu siedzimy:wściekła/y: zoabacze jak będzie w okolicach 12:tak:
chciałam się pochwalić że nie wiem jak to się udało ale uciekły mi 2 kg:-D w sumie bez wysiłku a w święta wcinałam standardowo:tak:
ostatnio usłyszałam bardzo ładne określenie rozstępów "medale macierzyństwa":-)

roksi gratuluję utraty kilogramow :-)

Mi wczoraj babka zadzwoniła, że jest duże prawdopodobieństwo, że zlikwidują mi grupę pilatesową :eek: No i co ja wtedy będę robić? Zostaje mi jeszcze możliwość wykupu aerobiku ale jakoś nie wiem czy mi się akurat na aerobik chce chodzić i czy godziny będą interesujące, bo pilates miałam fajnie dopiero o 20.00 i jechałam sobie jak mała już spała.

Ostatnio otworzyli koło mnie fajny instytut zdrowia i się zastanawiam nad sauną. Jest też siłownia (co prawda nie kręci mnie to), ale tylko dla kobiet, nowiutki sprzęcik i czas pobytu nieograniczony. Liczy się tylko liczba wejść.

Agutku ja chodzilam ostatnio na aerobik :tak: i bylam bardzo zadowolona z efektow :tak: a na czym polega pilates?? bom ja troszke chyba zacofana :zawstydzona/y:

Roksi gratulacjony :tak:tez bym tak chciala bez niczego chudnac :zawstydzona/y:

Moja Mala nauczyla sie gryzc mnie w noge :sorry2: i teraz jak jej cos nie pasuje i sie zlosci to mnie gryzie:baffled: a boli to jak cholerciaaaa:szok:

witam witam i o zdrowie pytam:-)

Ignaś nawet ładnie już śpi w nocy, z tym że coraz później zasypia (ok 21.30) i jest trochę marudzenia przy tym:-( ale kładę go u nas na łóżku i tam zasypia a potem przenoszę go do łózeczka.
U nas od kilku dni jest mroźno i do tego wieje wiatr, ale musieliśmy wyjść po zakupy i zapłacić rachunki, więc wybrałam moment drzemki poludniiowej i zakryłam budę klapą od spiworka, najgorzej boję się że sobie mały odmrozi policzki. dziś ma być u nas -7 więc chyba zrezygnujemy, zwłaszcza ze tatus w domu.
a poza tym to znów się chyba ząbki odezwały, bo Ignaś mega maruda jest, płacze z byle powodu i to od razu rzewnymi łzami,
a najbardziej nie lubi zmieniać pampersa:baffled: tylko piosenka z bajki pat i kot wtedy ratuje:happy2:

reklama
Agutku ja chodzilam ostatnio na aerobik :tak: i bylam bardzo zadowolona z efektow :tak: a na czym polega pilates?? bom ja troszke chyba zacofana :zawstydzona/y:

2head_opis.gif

Ćwiczenia te zostały opracowane w latach dwudziestych ubiegłego wieku przez Josepha Pilatesa, aby umożliwić kontuzjowanym sportowcom oraz tancerzom bezpieczny powrót do treningów i zachowanie kondycji. Od tego momentu Metoda Pilatesa została zaadoptowana do użytku dla całego społeczeństwa.

Ten nieaerobikowy system ćwiczeń wymaga wysokiej koncentracji i skupienia, polega bowiem na wykonywaniu precyzyjnych i powolnych ruchów o niewielkim zasięgu. Poprzez prawidłowe wykonywanie ćwiczeń możesz wysmuklić swoją sylwetkę, uzyskać płaski brzuch i pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej.

Mięśnie rozciągają się, wzmacniają i stają się bardziej elastyczne, przez co całe ciało odzyskuje sprężystość, poprawia się sylwetka, figura staje się smukła i młodzieńcza, a chód lekki i pełen gracji.

Charakterystyczny dla metody Pilatesa jest także fakt, iż nie skupia się on tylko na mięśniach dużych i mocnych, ale wzmacnia też mięśnie małe i słabe, o istnieniu których często w ogóle nie zdajemy sobie sprawy. Dopóki nie zaczniemy ćwiczyć.

Ja się na pilatesie bardzo relaksuję i rozluźniam :happy2:

Do góry