reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam:tak:
no to widzę że nie tylko mnie naszło na porządki wczoraj:happy2: Fredzik ja też ciągle coś odkładam:tak: przechowywałam wszystko w kanapie:sorry2: tylko już brakowało miejsca:szok:

u mnie jest jarmark wielkanocny:tak: ale leje strasznie:angry: więc dzisiaj się nie wybierzemy:no:

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Ja coś wogóle nie mam powera, wogóle nie chce mi się sprzątać :-p A pasowałoby, bo syf straszny :sorry2: Ale co zrobić, jak mi się tak strasznie nie chce?? :sorry2:

Dziś pogoda do bani.. Pada, wieje, zimno..

Piotruś budził się w nocy, chyba kolejne ząbki idą..

Uciekam trochę się z nim pobawić ;-)

Miłego dnia :-)

dzien dobry :-)

i juz po imprezce ;-) bylo milutko, mloda byla grzeczna i poszla po 19 spac mimo, ze bylo glosno :-)
no i od dzisiaj, z racji tego, ze jest taka dorosla ;-) lozeczko zostalo przestawione do jej wlasnego pokoju :-p wlasnie jest w nim sama i oswaja sie....ciekawe czy zasnie? na razie nie placze tylko wola mama :-p

jesli chodzi o ciuszki to gorsze wyrzucam, a lepsze trzymam...tak na wszelki wypadek, gdyby druga byla corcia ;-) chociaz wiele ciuszkow ma tez takich uniwersalnych wiec sie potem przydadza...pare ciuszkow bylo srednio praktycznych dla nas to te sprzedaje na allegro, bo nie ma sensu zawalac nimi sobie szafy :-)

wanienka juz od kilku miesiecy nie jest w uzyciu, a przewijak wczoraj zostal zdemonotowany, nad czym ubolewam, bo przebieranie na kanapie jest nie dla mnie, ale musze sie przyzwyczaic ;-)

milej soboty baby :-)

A co do tego że drugie dziecko ma gorzej bo ma ubranka po starszym rodzeństwie. No u nas nie ma tego problemu bo Szymek miał i ma sporo używanych ubranek.
Ja też kupuję często używane :tak:. Ale nie chodzi tylko o ubranka - łóżeczko, zabawki, wózek. Chociaż z drugiej strony to zabawek będzie miało pewnie więcej - bo i po bracie i nowych się na pewno trochę kupi :-D. Nad wózkiem się ciągle zastanawiam. Ostatnio zauważyłam, że zaczął trochę trzeszczeć przy wciąganiu na schody :szok:. Karol już swoje waży i jest to spore obciążenie dla wózka.

blueberry, wózek będę chciała przy drugim bąblu (jak się zdecydujemy ;-)) kupić nowy bo u nas sporo był używany jak Szymek nie chodził (latem i po 4 godz łaziliśmy na spacery) a wciąganie po schodach robi swoje :-( A co do łóżeczka, to u nas niedługo samo się rozpadnie bo zeżarte jest i te resztki to na opał tylko będą sie nadawały ...

A Szymek w nocy budzi się i nie może zasnąć jak sie nie poprzytulamy, więc wczoraj zaczęliśmy go odzwyczajać od tego nocnego noszenia i awantura byłą od 23 do 1.30 :angry::no: strasznie mi go żal ale kiedy go odzwyczaimy jak nie teraz. A porobiło mu się tak może od tygodnia, wcześniej budził się, smok i spał dalej... A teraz, masakra. W dodatku tylko ja go muszę nosić bo jak m go bierze to drze się jeszcze głośniej :szok: A mój kręgosłup mówi, że ma dosyć :no:
No nic, dzisiaj cd :baffled:

U nas pogoda PASKUDNA! A podobno od wtorku śnieg :szok::szok::szok: To gdzie ta wiosna???

witajcie :tak:

U nas pogodowo niejest źle. W końcu kupiłam Madzi ciapy i to dopiero w trzecim sklepie bo ma szczupłą stopkę i głównie były za szerokoie.

Widzę, że większość dzieciaczków juz po pierwszych urodzinkach a my dopiero się przygotowujemy.

U nas pogoda PASKUDNA! A podobno od wtorku śnieg :szok::szok::szok: To gdzie ta wiosna???

jeju nie zartuj :baffled: ja chce wiosne!:sorry2:

a my dzisiaj kolejna impreza...tylko dzisiaj my sie goscimy, a jutro urodziny numer dwa u nas :happy2: troche jestem juz zmeczona i mi sie lekko nie chce ;-)

blueberry moj wozek tez lekko trzeszczy - tak przy raczce gdzies...ale jak sobie patrze na allegro to jednak jakos ciagle malo popularny on jest, z reguly jest kilka aukcji i wszystkie z uzywanymi...nikt nie sprzedaje nowych i boje sie, ze ciezko bedzie go opchnac :sorry2:

a! nie napisalam wam, ze o maly wlos a zepsuta mielibysmy wczorajsza impreze :szok:
ledwo goscie wyszli od nas, maz wstawil zmywarke a ja napiscilam sobie wode do kapieli i nagle ciemnosc! nic nie dziala....korki nie wyskoczyly ...a ze skrzynki smrod spalenizny sie unosi :szok:
maz sprawdza, ze na klatce prad jest, w sasiednich blokach tez..wiec juz pietra mielismy, ze tylko u nas cos, a tu noc :dry: i jeszcze ta spalenizna :baffled:
zadzwonilismy do energetyki, ci nas skierowali do administratora budynku...w miedzyczasie maz dowiedzial sie, ze u innych sasiadow pradu tez nie ma...w co drugim mieszkaniu poszlo...przyjechal koles i okazalo sie, ze jakis przewod w budynku sie spalil i dorobil na szybkiego....pierwsze co sobie pomyslalam, co by bylo gdyby spalil sie w trakcie albo tuz przed impreza? :-p na szczescie tak sie nie stalo :-D

Agutek, ale trzeszczy tylko przy wciąganiu, nie?

Fredzik, ja kupiłam dość masywne łóżeczko i muszę przyznać, że jest w super stanie. Poza lekko obgryzioną barierką wygląda jak nowe :-)

Dziewczyny, czy wasze dzieci mają jeszcze ciemiączka? Bo ja dzisiaj Karolowi próbowałam wymacać i nie ma :szok:. Czy to nie za wcześnie?

reklama
jezu moje dziecko spi juz dwie godziny :szok:
i to jej druga drzemka juz dzisiaj :szok:

blueberry przy wciaganiu, przy zjezdzaniu po schodach..ogolnie jak trzeba mocno za ta raczke ciagnac...

a ciemiaczko to jeszcze chyba ma :tak:

Do góry