reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

A ja zapytałam przed chwilą kadrową ile mam urlopu i okazało się że... 81 dni :szok::szok:.
Więc chyba będę chciała we wrześniu i październiku pracować 3 dni w tygodniu, a potem do końca roku 4. Ciekawe co na to powie mój szef...

O rany :szok:Ty chyba nigdy na urlopie nie byłaś ;-) :a-D
A swoją drogą to fajnie, że możesz tak sobie pracować tylko kilka dni w tygodni a reszta na urlopie. U mnie absolutnie by to nie przeszło :no:

Dobra uciekamy na spacer, bo nie pada i nawet w miarę ciepło jest. A na dole sąsiedzi robią remont i walą i wiercą.... :angry:

reklama
Ja na razie nie wychodze, zimno jest a bede musiała wyjść koło 15 więc Wiktorii starczy krótki spacerek później, nie chce żeby sie przeziębiła

Ja nie mam problemu z urlopem, bo nie pracuję. Pracowałam do lutego i potem mi podziękowano. Mogli tak zrobić i tak zrobili.

U Nas cały dzień pada więc siedzimy w domu. Wiktoria spała pół godziny i właśnie się obudziła.
Agutek widzę, że malutka nie ma warunków do spania w domu. U Nas nie ma remontu, a i tak jak Wiktoria uśnie to zawsze znajdzie się ktoś kto ją obudzi.

Hej Kobietki!!

mi w pon. skończył się macierzyński, teraz mam 28 dni urlopu i jeszcze 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem za 2007 (wykorzystajcie to sobie jak możecie bo to przepada), potem biorę urlop wychowawczy, nie wiem na jak długo bo szukam nowej pracy i jak ją dostanę to będę tylko tydzień na wychowawczym. Złożyłam papiery do szkoły i zaznaczyłam, że tylko pół etatu mnie interesuje. Jak się nie uda to będę z córcią w domu. Celowo złożyłam tylko w jedno miejsce, niech los zadecyduje....

macie sprawdzony sposób na plamy z marchewki..u nas wszytsko w marchewce bo od 2 dni Zosia wcina:-)

a po ilu dniach dałyście następne warzywko?

Wróciłyśmy ze spacerku :-)
Jak na złość takie dwa małe brzdące jeździły takimi motorynkami pierdzibąkami wszędzie tam gdzie szłam z wózkiem :angry: Ale mnie denerwowali...bo taki hałas robili i w kółko jeździli. Ja nie wiem gdzie ich rodzice mają głowy? Takim 6/7-latkom zrobić motorynkę własnej roboty na silnik spalinowy i pozwolić im gazować po osiedlowych uliczkach bez kasku :sick:

Mój synek się nauczył wydawać takie skrzecząco - piszczące wrzaski i teraz trenuje. Mam wrażenie, że sobie zaraz gardło zedrze :-D.

Córa od jakiegoś czasu już tak robi :tak: Śmieszne to jest prawda? :-D

madzikm ja te 2 dni opieki zostawiłam sobie na później...gdyby odpukać jakaś choroba, albo po prostu żeby w międzyczasie jak już będę pracować zrobić sobie kilkudniową przerwę ;-)

Co do marchewki to u mnie zeszło po Vanishu...chociaż jak się dobrze przyjrzeć to drobny ślad pozostał :sick:

My mieszkamy na odludziu i ludzie nam w śnie nie przeszkadzają jedynie dzieci sobie na wzajem śpi Szymon -Julitka płacze; śpi Julitka- Szymon wali młotkiem , bo akurat naprawia ciągnik:-) i tak codziennie.
Znów pada i siedzimy w domku , no i Szymon dostaje szału bo jego żywioł to ziemia powietrze i woda.
Myłam porzeczki czerwone i oczywiście nie omieszkał i on dołożyć się do tego zrobił marmoladę rękoma nim się obejrzałam :-D Łobuz mały wszystko go teraz interesuje ciekawe jaka będzie Julitka w jego wieku czy też taka ochocza do pomocy?

Hej dziewczynki:-)ja sie melduje cobyscie nie zapomnialy o mnie:-Dmezus mial wolne wiec dlatego nie pisalam;-)wczoraj grilek:tak::-Dwkoncu sie doczekalam:happy2:wypilam pare piwek i dzis rano sie czulam okropnie:szok::baffled::sick:malutka miala wczoraj szczepienie:tak:ale na szczescie wszystko dobrze zniosla:tak:tylko dzisiaj ,az mnie zadziwia spi i spi:szok::szok::szok:niewiem co jest czy tak poprostu :sorry2:czy z przeziebienia:sorry2:pozdrawiam:-)

reklama
Do góry