reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

witajcie kobitki i dzieki za mile slowa:tak::-)
wrucilam wlasnie od lekarza i dostalam silniejszy antybiotyk
przy okazji zerkneli na moje usg i zostalam poinformowana ze mam cyste na jajnikach a jak chce sie dowiedziec czegos wiecej to musze isc do innego lekarza:szok:

no i nie wiem nawet co to ta cysta i co mi grozi hmm wydobrzeje i ide w przyszlym tygodniu
Już ci piszę co cystach. Sama miałam takie cholerstwo jak miałam naście lat, nie wiedziałam o tym prawie nic, a lekarz też nie był wylewny, więc myślałam sobie najgorsze rzeczy.
Cysta (inna nazwa to torbiel) to otorbiona przestrzeń w organizmie wypełniona najczęściej płynem, rzadziej - substancją o półpłynnej lub litej konsystencji.

W Pl najpierw lekarze przepisują tabletki antykoncepcyjne - bo od tego się zmniejsza cysta ( nie zawsze niestety, u mnie zniknęła, a była duża). Jeśłi to nie pomoże to wtedy operacja. Rozmawiałam kiedyś z kobietą, którą miała torbiel wielkości pomarańczy i jej to pękło, zrobili jej wtedy operację - zostawili jednak jajnik bo była młoda. Jakby była starsza to usunęliby i jajnik.

Objawy mogą być różne. Ból brzucha, powiększony obwód brzucha, nieregularne miesiączki, albo ich brak.

reklama
dzień dobry wszystkim!!!
wolna sobota a ja już musze wstawać i lecieć do kosmetyczni niedługo, wczoraj zaliczyłam frycka. cały dzień mamy zajety przez chrzciny- fotograf, kwiaciarnia, umyć autko. A ja bym wolała posiedzieć troche na necie i odpocząć, no ale cóż.....dobrze że od poniedziałku urlop.

agutek- jak tam przygotowania (psychiczne i fizyczne) do powrotu do pracy?? i jak Tola, nie zmieniło sie i ładnie je karmiona przez babcie??

do wieczorka kobitki:-)

Dzień Dobry Kobitki:-)
Chyba mojej córci coś się poprzestawiało:szok: znów się obudziła w nocy:szok::szok: tym razem o 4:baffled: kurcze lepiej żeby jaj tak nie zostało:wściekła/y:
u nas dzisiaj pada:angry:

Już ci piszę co cystach. Sama miałam takie cholerstwo jak miałam naście lat, nie wiedziałam o tym prawie nic, a lekarz też nie był wylewny, więc myślałam sobie najgorsze rzeczy.
Cysta (inna nazwa to torbiel) to otorbiona przestrzeń w organizmie wypełniona najczęściej płynem, rzadziej - substancją o półpłynnej lub litej konsystencji.

W Pl najpierw lekarze przepisują tabletki antykoncepcyjne - bo od tego się zmniejsza cysta ( nie zawsze niestety, u mnie zniknęła, a była duża). Jeśłi to nie pomoże to wtedy operacja. Rozmawiałam kiedyś z kobietą, którą miała torbiel wielkości pomarańczy i jej to pękło, zrobili jej wtedy operację - zostawili jednak jajnik bo była młoda. Jakby była starsza to usunęliby i jajnik.

Objawy mogą być różne. Ból brzucha, powiększony obwód brzucha, nieregularne miesiączki, albo ich brak.

dzieki wielkie Ewa
to by sie zgadzalao bok brzucha , wypchany jak balon i brak miesiaczki:szok:.zobaczymy co oni tutaj na to poradza. a jak zbagatelizuja to jade na dluzej do pl. leczyc sie :-(

dzien dobry
biore ten silniejszy antybiotyk i cos kiepsko dziala bo gorzej sie czuje:szok::no:
ale co najgorsze Niunka juz tez dopadlo . bidula nei chcial jesc od wczoraj ,w nocy zaczl juz strasznei kaszlec i kichac i nie mogl spac ,wiec my razem z nim , ja z goraczka i tak fikalismy cala noc a teraz maz pojechal z nim na pogotowie .
biedny pewnie sie odemneizarazil ja coprawda nei kaszle az tak ale moze na niego tak to zadzialalo.:-(
smutno mi teraz ze jeszcze ja na dodatek nei mam sily zeby byc dla mojego synka aktywna w 100%:-:)-:)-(

a woguele jak zwykle lekarze nawealili. bylismy z nim 3 dni temu u lekarza bo cos tak lekko pokaslywal to kazal dawac calpol i juz a tera prosze kaszle jak gruzlik:szok::wściekła/y::no:

Cześć

Piotruśnadal marudek:no::no:, może Roksi masz rację, że to ząbek:shocked2:,
wczoraj podałam mu panadol dla dzieci, tam w zaleceniach jest również bolesne zabkowanie, chyba mu pomogło bo zaczął wieczorem fikac nóżkami i śmiac sie:tak:, a dziś od rana znowu zarudek:no:

hej!

u nas też pada, zimno i buro:baffled:

ewa - jestem oligofrenopedagogiem - uczę dzieci z niepełnosprawnością intelektualną, ale poszalałaś z zabawkami fiu fiu, a jaką masz zabawkę, że odgłosy zwierząt słychać bo też myślę o takiej

Hejka Babolki :-D:-D:-D;-)

Miloku przykro mi ,ze tak niezaciekawie u Ciebie , biedny Tristanek :-( szybkiego powrotu do zdrowka Wam zycze i oby ten Twoj torbiel rozszedl sie po tych tabletkach :tak:

Milego dzionka laseczki ;-)ja ide sie pakowac bo jutro do PL :tak::laugh2::laugh2:

reklama
U nas dzisiaj też jest syfna pogoda. Jakaś taka śpiąca i ponura...

Wczoraj byliśmy z mężem w mieście, a jak wróciliśmy koło 23:30, to okazało się, że Karolek nie spał, tylko się kokosił. No i oczywiście znowu się nie wyspałam...

Miloku, kurujcie się oboje i wracajcie szybciutko do zdrowia.

Do góry