reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień Dobry:-)
moja córcia teraz ładnie śpi od 19:30 do 6:tak: no ale w ten weekend zmiana czasu więc znów będzie budziła się o 5:confused2: mam nadzieje że zje butelke i jak zawsze pójdzie spać:tak:
ile śpia wasze dzieci w ciągu dnia:confused: moja tak między 10-11 śpi 2 godzinki lub godzinkę a drugą odsypia ok15

reklama
Właśnie Roksi miałam się ciebie pytać ile śpi Twoja córcia w dzień ,skoro tak ładnie przesypia noc:-)
Ignaś jeżeli się obudzi o 5 to potem zasypia koło 7 i śpi z godzinkę, potem ok 11 godzinkę i ok 15 nastepną, wtedy idzie spać wcześnie bo już ok 19- 19.30
Czasem rano śpi dopiero o 9 ( jak obudzi sę później) i potem ok 12.30, więc automatycznie popołudniowa drzemka się przesuwa na 17 i śpać wieczorem idzie dopiero ok 20.30 - 21
Wszystko zależy od nocnych pobudek, dziś np budził się dwa razy ( o 1 i o 4.30) za drugim razem dostał mleko i spał do 6. 30, potem o 9 druga porcja mleka i przed chwilką wstał. Tak że teraz kolejna drzemka będzie ok 13

U nas są dwie lub trzy drzemki, zależy od dnia. Ale mimo tych różnic zawsze staram się kłaść Gwiazdełkę do spania mniej więcej o tej samej porze :tak:

nie wiem co się porobiło z moja córcia ale jest mega grzeczna:-) od godziny siedzi w łóżeczku io bawi się zabawkami:tak: w sumie to tak od wczoraj się zachowuje:tak: może już dziąsełka ją nie bolą:confused:

Moje dziecko budzi sie ok 6-7 potem ok 9-10 na 2 godzinki idzie spac i po obiedzie ok 14tej tez na 2 godzinki..
chyba nie jets zle...
mam pytanko o ktorej dajecie butle po nocy?bo moje dziecko sie budzi juz od 5tej i oszukuje ja albo soczkiem albo nie wytrzymuje i daje jej cyca a mialam nic nie dawac!ale chyba lubi sie poprzytulac do cycka jeszcze no i mi jets milo,ze jeszcze je mleczko piersiowe :)

Huraaaaaaa:-)
moje dziecko zjadło wczoraj wieczorem kaszkę i nie dławił się:-D, a nawet chętnie otwierał buźkę:tak:,
dałam mu na sposób chyba malagi tzn kaszka mleczno-ryżowa z bananami na gęsto i do tego pół deserku,
ale żeby przez to spał więcej:no:, pobudka tradycyjnie o północy, a potem to nawet co godzinę:szok:, już nie miałam siły go za każdym razem karmić:eek:, tylko podawałam smoczek i tez zasypiał.

Co do drzemek to są generalnie dwie, przed południem od 10.00, potem po obiadku, podczas spacerku ok 14.00,
a jak chce go położyć troszkę później spać, żeby chociaż zobaczył Tatusia, to jeszcze śpi ok. 17.00, ale pozwalam na pół godzinki.

Roksi, a Tobie to mały aniołek rośnie:tak:

Ewelino jeśli zasypia Piotruś po podaniu smoka to on nie jest głodny. Budzi się pewnie tylko z przyzwyczajenia lub właśnie dlatego, że chce sobie coś w buzi pomemłać ;-)

reklama
Do góry