reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

No i mamy śnieg. Pada od wczoraj, rozpuszcza się - nie wiem czy napisać stety czy niestety. I tak źle i tak niedobrze. Wczoraj babcia ulepiła Wiktorii mini bałwana i przyniosła go do domu. Córcia dotykała, zabierała rękę i znów dotykała. A jaka była zaskoczona jak patrzyla na padający snieg. :-D

Dziewczyny a jaka jest reakcja waszych dzieciaczków na sprzęty wydające dźwięki tzn. odkurzacze, pralki suszarki...

Na szczęście niczego się nie boi, oprócz odkurzacza. Mąż kiedyś odkurzał i ją przestraszył, i od tamtej pory patrzy podejrzliwie na odkurzacz, jak zostanie sama to w końcu zacznie płakać, ale jak będe w pobliżu to będzie chodzić za odkurzaczem i wchodzić na niego.
Cieszy mnie, że nie boi się grających zabawek. W rodzinie mamy 1,5 roczną dziewczynkę i jak tylko usłyszy jakąś zabawkę to zaraz jest ryk. A Wiktoria patrzy zaciekawiona na zabawki.

moje dziecko sie obudziło i po chwili juz stała w łóżeczku o tak...

Niedługo będzie kombinowała jak się z niego wydostać:-D

reklama
My właśnie po spacerku ale tylko pół godziny bo zaczęło padać. Dzisiaj mi się nawet gotować nie chce więc kupiłam udka kurczaka i upiekę w piekarniku z ziemniakami. Surówkę też gotową mam. :tak:

My właśnie po spacerku ale tylko pół godziny bo zaczęło padać. Dzisiaj mi się nawet gotować nie chce więc kupiłam udka kurczaka i upiekę w piekarniku z ziemniakami. Surówkę też gotową mam. :tak:

hihi ja to samo robie z ryba . w przyprawy folie i do piekarnika :-D
my troche polazilismy bo u nas dzisija jeszcze nie pada a teraz Tristan spiw ogrodku:)
mam tylko nadzieje ze go sasiad nei obudzi bo cos stuka i puka w garazu:wściekła/y:

Elhar je też tak często robie obiad, a jak nie mam surówki to kroję marchew w plastry i tez wkładam do piekarnika:-)
Ignaś uwielbia wszelkiego rodzaju sprzęty, zwłaszcza pralkę, jak robię pranie to stawiam wózek koło pralki imam czas na np gotowanie:-) w ogóle jak miał kolki to zasypiał przy wlączonym odkurzaczu:szok:nagralismy go nawet na płyte. teraz uwielbia światełka, na swieta bedzie miał frajde:tak: boi się za to dzwonków ( pod każdą postacią ) i gumowych piszczków, i jak jakieś dziecko piszczy to tak śmiesznie wykrzywia buzię w podkówkę i w ryk

Wróciłam z pracy a teściowa mówi, że moje dziecko dzisiaj jakieś nieswoje i żebym zmierzyła temperaturę i jest 38,8 w pupie....:-(

no mój Wiktorek ma ciężkie zapalenie płuc a zaczęło się w poniedziałek od zapalenia gardła :-(jeden antybiotyk, w piątek poszłam z nim do lekarza bo nie było poprawy i okazało się że są juz przerzuty na płuca, poczekałam do wczoraj i okazało się że mały ma już poważne zapalenie płuc i grzybice od antybiotyków, lekarka powiedziała mi że panuje jakiś wstrętny wirus. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia;-)

no mój Wiktorek ma ciężkie zapalenie płuc a zaczęło się w poniedziałek od zapalenia gardła :-(jeden antybiotyk, w piątek poszłam z nim do lekarza bo nie było poprawy i okazało się że są juz przerzuty na płuca, poczekałam do wczoraj i okazało się że mały ma już poważne zapalenie płuc i grzybice od antybiotyków, lekarka powiedziała mi że panuje jakiś wstrętny wirus. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia;-)

I nie wzięli was do szpitala??
My z lekkim zapaleniem płuc od razu w szpitalu zostaliśmy zatrzymani. Zdrówka!
Łudzę się, że ta temperatura to może od ząbków? Rano mąż powiedział, że miała rozwolnienie.

Bardzo współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrówka.

Witajcie :-)

Dziewczyny mam pytanie
które z Was obniżyły już leżyska w łóżeczkach? ja zrobiłam to dzisiaj i jakoś dziwnie mała wygląda śpiąc tak na dole. Moja mama zła i mówi "podniesiesz spowrotem, biedne dziecko w takim dole położyła :crazy::errr:...." bo niby mała nie wstaje ani nie siada sama i sie według niej pospieszyłam....
co myślicie?:confused::baffled::confused: bo ja już nie wiem....:no::angry:
Piotruś ma już na najniższym poziomie :tak: odkąd wstał ze dwa razy :happy2:

Miłego popołudnia dziewczyny :-)

reklama
Pani dr powiedziała że zobaczy po tym antybiotyku :-( ale ja już nie pozwolę dac mu 4 antybiotyku i pójdę z nim prywatnie do lekarza. Też mnie to dziwiło ale to podobno oni sie na tym POWINNI znać.licze teraz na poprawę. pozdrawiam i dziękuje za słowa otuchy:blink:

Do góry