reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witajcie ,

U nas tradycja jest taka że na mikołajki są prezenty - drobiazgi , więc Borysek dostał puzzle piankowe, widziałam na zdjęciach u Was że dzieci takie mają. Bardzo mu się spodobały, tylko od razu musiałam wyjąć z nich małe elementy typu oczy zwierzatek :-D bo Borysek połknąłby je w ciągu sekundy.

Ale, ale - i mamusi się dostało, i to nie taki drobiazg :-p...piękną bieliznę :cool2:

Agutek ja jestem ta starsza :-D
Heheh Kamilas może mamy jakieś wspólne korzenie i stąd te podobieństwa ...:-D

Jaka starsza? :-D Debiutantko przeciez my w podobnym wieku i obie już mamy w kosmetyczce kremy po 30 - tce ;-).
Ale jak zobaczyłam dziś Mateuszka - Mikołaja to nie mam wątpliwości że chłopaki są podobne, Borys tylko troszkę chudszy bo przecież nie ma czasu jeść jak tyle się wokół dzieje...

Witajcie ,

U nas tradycja jest taka że na mikołajki są prezenty - drobiazgi , więc Borysek dostał puzzle piankowe, widziałam na zdjęciach u Was że dzieci takie mają. Bardzo mu się spodobały, tylko od razu musiałam wyjąć z nich małe elementy typu oczy zwierzatek :-D bo Borysek połknąłby je w ciągu sekundy.

Ale, ale - i mamusi się dostało, i to nie taki drobiazg :-p...piękną bieliznę :cool2:

U nas na mikołajki też są drobiazgi, a często sobie z mężem nawet nic nie kupujemy. Prezenty są na gwiazdkę,.
Tylko teraz dla cory zrobilismy wyjatek i kupilismy cos wiekszego, bo i tak musielibysmy jej to kupic, a tak przynajmniej byla okazja ;-)

Elahar, a co podawałaś na katarek?
U Piotrusia jest zawsze taki uciązliwy, nie daje mu spać, poci się, dużo pije:no:

Ja podawałam kropelki Nasivin. Dodatkowo bardzo często nawilżałam i dalej nawilżam nosek wodą morską albo solą fizjologiczna w spreju. To bardzo dobrze oczyszcza nosek. U nas 3 dni i po katarku a był całkiem spory.

Piotruś , jak poprzednio był chory to dostał własnie Nasivin i dosyć długo katarek się utrzymywał, ponad tydzień:-(, teraz lekarz polecił mu euphorbium - to jest lek homeopatyczny i chyba jest lepiej:tak:, ale ostatnio w dzień tez było dobrze dopiero w nocy się zaczynało:no: robic gorzej.

Ja w szpitalu podawałam na katar coś zupełnie innego...ale nie pamiętam nazwy :sorry:
Kazano mi jednak nie zakraplać tylko pędzlować nos. Ponoć bezpieczniejsze.
Dodatkowo była odsysana co przynosiło natychmiastową ulgę.

reklama
zdrówka dla Piotrusia:-)

zaraz robię ciasto na sobotnią mikołajową imprezkę bo jutro mam jakieś szkolenie BHP pół dnia:wściekła/y:

Zosia już dostała rowerek, kulki do baseniu, bajeczki, welurowy fotel do siedzenia - to wszystko od babci i cioci:-)moja mama i brat w sobotę przyjadą, spodziewamy się sanek

ach! jak fajnie być dzieckiem:-D

Do góry