reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

witam :-)

madzik biedna Zoska :-( ,a "przepisu" na dziewczynke takiego nie znalam :no::-D cos innego kiedys czytalam :tak: co do plci ,ale to pozniej napisze jak bede miala troszke wiecej czasu ;-)teraz mykam ;-)

buzioole :blink:

reklama
w takim razie każdy ma swój sposób:-D
ciekawe jaki u Was się sprawdzi:-D
To ma uzasadnienie naukowe - żeńskie plemniki mają dłuższą żywotność, ale są wolniejsze. Dlatego jeżeli stosunek jest np 2 dni przed owu, to żeńskie przeżyją, a męskie zginą. Jeżeli stosunek jest w trakcie owu, to męskie szybciej się dostaną do jajeczka. Ale w praktyce różnie to bywa :-D.

Eee :no:. Podobno przed owulacją się robi dziewczynkę, a chłopca w trakcie.
ooo dokladnie cos w tym stylu czytalam :tak: ,ze dziewczynki robi sie wczesniej bo plemniczki "x" przezyja dluzej wiec dziewczynka moze poczekac nawet do 72godz za jajeczkiem :tak:a chlopiec ,czyli plemniczek "y" umiera szybciej wiec jak nie ma jajeczkowania to "wejdzie" dziewczynka ,ale za to ponoc plemniczki "y" sa szybsze od "x" wiec jak robi sie w dzien owulacji to jest wieksze prawdopodobienstwo chlopca :-)

A ja nie wiem kiedy zrobiliśmy dziewczynkę :-D Bo mnie się wydawało, że ciągle to są te właściwe dni :-D Nie umiem więc określić, którego dnia się udało, ale tą teorię znam :-)

Przy drugim też będzie co ma być :-)
Z jednej strony chciałabym chłopca, ale kupowanie zupełnie nowej garderoby :rolleyes2:
Tyle ciuszków zostało po młodej, aż szkoda ich jeszcze nie wykorzystać ;-)
Jedno i drugie będzie kochane :-)

też znam tą teorię:tak:ale w naszym przypadku powstała jakaś inna - też wiarygodna:-D

Obiad gotowy (co innego dla nas, co innego dla Mrówki Z z racji biegunki), w domu względnie posprzątane, siedzę więc przy kompie bez wyrzutów:happy2:

biedna Zosieńka
a moze nie wycieraj pupy tylko do wanny od razu i nie bedzie tak bardzo podrażniana?

reklama
Biedna Zosia:-( zdrówka kochana:tak:

a słynna tabelka:confused: u nas się sprawdziła:tak:
u nas Natalcia była zrobiona około 2-3 dnia płodnego:tak: tak mi się wydaje:sorry: w drugim tygodniu wczasowania chciały mi cycki eksplodować:szok:

Do góry