reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

dzień dobry, my buszujemy po dworku cały czas :-)

Ewela, coś mi do głowy z waszym sapaniem przyszło (napiszę na spokojnie wieczorem), powiedz, czy P. śpi ze smoczkiem?

dobry wieczór;-)

tak, :-( spi ze smoczkiem, tzn zasypia z nim, a potem wypluwa, ale jak się obudzi, to go szuka:baffled: próbowałamgo odsmoczyc i zasypianie poszło bez oporów, ale łamałam się przy przebudzeniach, bo wtedy się go domagał, a jak człowiek w nocy nieprzytomny to pójdzie na wszystko:zawstydzona/y:

nasz weekend tez udany:tak:, bylismy duzo na dworku, tylko ten okropny wiatr dokuczał:crazy:
troszkę zmęczona jestem:sorry:

reklama
my tez caly dzien na dworzku :)))
ewela moj tez ze smokiem spi i co najlepsze domaga sie go w ciagu dnia ,ale jestem twarda i mu nie daje
zreszta mysle ,ze przyjdzie cza sto sam go wywali
ja tez dlugo dyndalam i to 3 mialam w rece ,wiec co mu bede bronic hehehheh

i pieluchowanie u nas wrucilo na dobre :(((
znowu totalny bunt na nocnik :(((
a tak poza tym to ja wykituje zanim te nasze dziciekai beda calkowicie sprawne . moj syn wszystko chce sam sam sam a jak sobnie z czyms nei radzi ,albo nie dosiega to jest awantura na calego
dzisiaj godzine ryczal bo chcial sam zrobic popcorn , no ale ,ze nei siaga do mikrofali to go podsadzilam ale on sie tak zezloscil ze on sam . wyladowal w koncie i tak walczylismy ponad godzine az sie uspokoi
a wysztko przez to ze nei siega do mikrofali :eek::eek:
a jeszcze jedna awanture mialam dzisiaj prze to ,ze jest taki samos
udalo mi sie namowic go na siku na nocniku , i zabieram sie za wklad nocnika ,chce go wyniesc a on w ryk ze ona to zrobi :eek::eek:
normalnie wykituje niedlugo :angry::angry::angry::angry::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Witam!

ewelinato czekaj na teorię fredzika, na pewno coś mądrego napisze - jak to ona:tak:

roksimoja też straszna gospodyni, ze stajni by nie wychodziła:sorry:

nie mogę się przyzwyczaić do tych zmian:confused2: nerwy mnie tłuką, boli mnie głowa, brzuch. Jak tu wyluzować??? bo się nerwicy nabawię:eek:

Przekopałam 40 stron allegro bo za 3 tyg. mamy wesele, moje typy

:) MILLE SUKIENECZKA 92CM 2 LATKA (619847937) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

M&CO KIDS,sukieneczka w róże 1,5 - 2 lata (619037774) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

** PATCH PRINCESS - HAFTOWANA SATYNA WIZYTOWA 2 L (616452306) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

SUKIENKA GEORGE JAK NOWA 2-3L (92-98) (616393957) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

dobry wieczór;-)

tak, :-( spi ze smoczkiem, tzn zasypia z nim, a potem wypluwa, ale jak się obudzi, to go szuka:baffled: próbowałamgo odsmoczyc i zasypianie poszło bez oporów, ale łamałam się przy przebudzeniach, bo wtedy się go domagał, a jak człowiek w nocy nieprzytomny to pójdzie na wszystko:zawstydzona/y:

nasz weekend tez udany:tak:, bylismy duzo na dworku, tylko ten okropny wiatr dokuczał:crazy:
troszkę zmęczona jestem:sorry:

Ewela, sorki, ze dopiero teraz ale właśnie sobie przypomniałam, ze ci obiecałam. Sz. też śpi ze smoczkiem, a ostatnio najchętniej ciumkał by go cały czas ale nie pozwalam:crazy:
Do pewnego momentu spał ze smoczkiem aventu (on miał uchwyt) i mój m wpadł na pomysł ,że to tak trzaska - hałasuje (plastik o plastik) i powiedział, że może zmienimy na taki bez uchwytu i .... UWAGA! kupiłam i dziecko zaczęło spać w nocy a kilka nocy temu zaginęły oba bez uchwytu i dałam ten stary i obudził się :szok: moze to więc to bo ? może i u was to się sprawdzi? My obstawiamy, że smoczek albo smoczek i masaże.... to tylko teorie ale ja też już wyczerpałam wszystkie pomysły a jednak zaczęłam po dwóch latach sypiać w nocy :tak: O rany ale to radocha:-D

miloku, skąd ja to znam, "sam, sam", "mama odejć" a jak coś sie nie udaje to dzika awantura na maksa :crazy:

madzik, myślałam, ze to dla ciebie i się zdziwiłam jak na linka kliknęłam :-Dpierwsza i trzecia i ta co roksi wstawiła

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry :happy:

Moja też śpi ze smoczkiem ale prawie wcale go w nocy nie wypluwa, non stop w buzi go trzyma :baffled: Jak chwilę śpi bez i się poruszy to zaraz nabiera świadomości i odruchowo go szuka. No ale przynajmniej śpi :sorry:

madzikm wszystkie ładne, nie umiem zdecydować, które najładniejsza :-p

roksi proponuję wszystkie ciuchy złożyć i schować do szafy, większość wyprasuje się na was :-p ja już nie pamiętam kiedy miałam takie posiedzenie z żelazkiem, prasuję tylko to co naprawdę tego wymaga, reszta po nałożeniu się prostuje :-D

reklama
Witam:tak:
prawie zemdlałam rano:baffled: juz mi się to drugi raz przytrafiło w tej ciąży:baffled::baffled: parzyłam kawę i nagle ciemno przed oczami:-( zdążyłam tylko wyłączyć ekspres i dojść po omacku do salonu:baffled: nogi w górze i udało mi się dojść do siebie
córcia zaczęła interweniować przyniosła mi swoją poduszkę i kołderkę:-) i zawoła tatę:tak:

Roksi, tylko nie szalej z tym prasowaniem:no:, zostaw sobie troche na jutro;-)
Ewelina tylko na zamiarach się skończyło:baffled: zaczęłam szperać na allegro a tu północ:sorry:
odnośnie problemów Piotrusia ze snem to ja naprawdę proponuję przyjrzeć się czy nie jest mu za ciasno w łóżeczku:tak: moja ryczała przez tydzień w nocy tak jakby na śnie coś ją bolało:baffled: doszliśmy do wniosku że cierpła jej nóżka lub rączka a ile razy zdarzało się że spała buźką w szczebelkach:szok: kupiliśmy nowe i jest dobrze:tak: oczywiście 3 dni było walki by córcia nie uciekała:sorry:

roksi proponuję wszystkie ciuchy złożyć i schować do szafy, większość wyprasuje się na was :-p ja już nie pamiętam kiedy miałam takie posiedzenie z żelazkiem, prasuję tylko to co naprawdę tego wymaga, reszta po nałożeniu się prostuje :-D
Agutku jestem zboczona i lubię mieć ubrania wyprasowane:sorry:

Do góry