reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

nikita000to moze poprostu ochrzcij w jakims innym kosciele jesli jest gdzies blisko oczywiscie,a tak wogole to juz jakas przesada z tym odmawianiem chrztu jak rodzice nie maja koscielnego,ja wogole nie mam meza i na szcze scie nie bylo wiekszych problemow z chrztem

reklama
heja Nikita000 nam ksiadz to samo powiedzial wiec zaczelismy latac po wszystkich parafiach wokolo i ksieza mowili ze to tak nie moze byc bo bedziemy zyli w grzechu itd. a my zaczelismy swoja gadke ze nie teraz nie mamy pieniedzy no i okazalo sie ze za slub nic nie placilismy a od ksiedza w prezencie dostallismy tort weselny

NO proszę Sylwia.Jak chcą to potrafią!!!!!!!!!!!gratulacje :)
a synek spać nie moze...............................czego nie można powiedzieć o mamie i tacie ::)

mi tez tak powiedzial ksiadz ze przeciez slub jest za darmo nagle zadarmo jak podajesz im argument ze niemasz pieniedzy
i on mowi ze ja wam moge dac slub zadarmo wiec my na to dobra niech tak bedzie
wiec mnie tez kosciul funduje slub :D :D :D
ale i tak uwazam ze to paranoja
chcieliesmy wziac slub koscielny ale pozniej

a nam jak ksiadz przedstawił cennik to myślałam ze padne 100zl za same zapwidzi ,50koscielnemu, 100 organiscie i co łaska jeszcze za ślub
w sumie zapalcilismy tylko (az) 250 dostaliśmy dokumenty to po co isc regulowac to co łaska
nie mielismy kasy a 250powinno im wystarczyc :mad:

DOBRY DZIEN DOBRY BARDZO !!!![/font

witajcie dziewczyny slonko swieci chyba znowu zaleje nas żar z nieba??????

a wogule wczoraj nie moglam sie dostac wieczorkiem na bb i wogule mi net niewchodzil czy tez tak mialyscie????

nikita000 a co do slubu to tak ci ksiadz powiedzial zeby WAS pospieszys z ta sprawa czyli szybciej sie za to zabierzecie no bo bedzie wam zalezalo na ochszczeniu dziecka!!!!!moja siostra ma podobna sytuacje jest z mezem tylko po cywilnym i ma juz trzecie dziecko a juz przy drugim miala klopot z chszcinami dopiero jej kolezanka pomogla jej zalatwic ze znajomym ksiedzemi to jak juz dziecko mialo chyba z 5 lat(!!!!) wiec teraz tez maly ma 7 miesiac i jest u mamy na wakacjach(calych)wiec tu chce ochszcic i poszlysmy do ksiedza zapytac czy bedzie JAKIS problem na to ksiadz:mnie interesuje dziecko a nie to jak pani zyje z ojcem dziecka ,krzywda jest odmowienie ochszczenia ,adziecko niejest nikomu winne ze czasem rodzicom sie nieuklada.
zreszta ja uwazam ze powinnas sprubowac pujsc gdzie indziej sie sputac bo wiesz sa rozni ksieza i potem wrucic do tego z ktorym rozmawialas i poprosic o te wypisy dokumetow ktore sa ci potrzebne i powiedziec mu w oczy ze oni sa poto zeby ochszcic i niemaja zadnego prawa odmawiac ,bo oni maja zachecac do kochania BOGA a nie rzucac klody pod nogi ludziom wiary
wez mu nikita nagdadaj ja tez kiedys nagadalam ksiedzu tylko w sprawie pochowku i potem bylo mutak wstyd ze to nieon odprawial tylko wyslal kolege!!!

reklama
Do góry