reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć!Wpisywałam się tu chyba kiedyś tylko ale pozwolicie że dołączę.Mam 3 dzieci-12,11 i mały 21 miesięcy
Witaj
wiktoria12mojemu też nic nie jest, moje kumpele też dają dzieciakom na zwykłym mleku i tez nic nie jest . ale słyszałam , że to później może wyjść coś. Ale przecież kiedyś nie było modyfikowanych ani pasteryzowanych i jak kobiety nie mogły karmić piersią to dawały zwykłe mleko!!!iludzie jakoś żyli!!!!:-):-):-) tak samo jak jest z tymi kubkami niekapkami czy treningowymi. Moj tata ostatnio mi powiedzial ze kiedys takich wynalazków nie było jak ja byłam mala i nauczyłam sie pic jakos z butli zwykłej od razu na kubek!
No dokładnie i ludzie zyli
Witajcie dziewczyny:) Ja to już wogóle swieża jestem tu u Was na forum:) Mój mąż dopiero niedawno kupił chłopcom komputer i dlatego mogę trochę posiedzieć:) Już mówiłam, że on jeździ w trasy a ja sama siedzę z dziećmi. Mieszkamy u niego w domu. Obok nas mieszka jego mama ale niestety ona w niczym mi nie pomaga:(. Ostatnio miałam jechać z najstarszym Grzesiem do szpitala, bo robią mu terapię odczulającą na ukąszenie os. Wiecie, że nie chciała zostać z resztą dzieciaków:( Zawsze ma jakieś wytłumaczenie, jakiś problem, może przez te wszystkie lata ze dwa albo trzy razy zajęła się dziećmi kiedy ją o to poprosiłam. Do niedawna nawet nie jeździłam samochodem bo się panicznie boję no ale musiałam to pzezwyciężyć i teraz prowadze na razie z nosem na kierownicy. Powiem wam że gdyby nie jedni obcy zupełnie sąsiedzi to siedziała bym tu sama jak palec:(. Nie miała bym do kogo gęby otwożyć. Dobre to powiedzenie że często sąsiad bliższy niż rodzina. obiecuje że nastepny post będzie bardziej miły i wesoły:)
Witaj u nas ja tez zajmuje sie dziecmi sama mąż za granicą ale ja mieszkam z tesciową jest dobrze

reklama
kazia ja sobie powtarzam od jakiegoś już czasu "chcesz na kogoś liczyć - licz na siebie" odkąd urodziłam Lenkę jestem uziemiona całkowicie mój M od rana do wieczora w pracy jak wraca to zjeść i się wyspać jednynie w weekend jest inaczej "stare dziewczyny" tutaj wiedzą w jakiej jestem teraz sytuacji -przeprowadziliśmy się z warszawy w moje rodzinne strony Poznań a właściwie tuż pod poznaniem moja mamusia namawiała ,że tu bedzie nam lepiej ,że w razie czego Lenka się zajmie .. jak tutaj przyjechalismy tak nawet na chwile się nią nie zajęła nie mogę wyjść po zakupy sama nawet jak mała była chora to chodziłam do tesco późnym wieczorem kiedy M był w domu nie mam żadnej pomocy a do tego jeszcze złośliwości bo niestety przejściowo musielismy się u niej zatrzymac(okres sprzedania tam mieszkania i kupienia tutaj) na szczęście powoli jesteśmy w połowie drogi bo nasze M się sprzedało i ludzie już kredyt załatwiaja ale przez co tu przeszłam pod "rodzinnym dachem" to mało kto jest w stanie sobie wyobrazić
Tak więc moja kochana sama nie jesteś i uwierz mi nie ma sensu się zadręczać myslami o takiej "rodzinie " żyj swoim zyciem miej ich w nosie dzieciaki szybko rosną w końcu będą bardziej samodzielne czas leci nawet się nie obejrzysz a takim babciom na starość będzie doskiwerac samotność bo więzi na pewno sobie nie wypracują więc karę same sobie szykują :tak:
Nie chcę pisac wywodu jak to ja :-D chciałam tylko powiedzieć ,że szkoda czasu na zadręczanie się i myślenie o czymś na co nie masz wpływu jest jak jest im mniej o tym myślisz tym lżej na sercu :tak:

No to moje mlode juz spai a spia:tak::tak::tak:Dominik jzu w domu a ja sie mega obzarlam:-);-)Zjadlam tego bigerskiego rogalika 7 days i 4 kanapki:szok::szok::szok:A teraz to wszystko popijam capucinko:szok::-D:-D

Jesli chodzi o mleko krowie to moja pediatra mowila ze najlepsze jet 2% i nie to z kartonika tylko z woreczka np Jana:tak::tak::tak:

MLENKA
Ale sie ciesze ze wrocilas:tak::tak::tak::-)

Witam nowe mamusie:-)

wiedziałam ,że jak tu wpadnę to będzie cięzko wyjść :eek:
a muszę lecieć podrukować i porozwieszać ulotki o kupnie mieszkania bo pośrednicy zdziercy chcą po ok 10 tys za to,że nas ze sprzedającym skontaktuja :no: wiec spróbuję coś bezpośrednio załatwić może ktoś zadzwoni z ogłoszenia

ja też mieszkałam z teściami przez 1,5 roku i nigdy więcej. chociaż moja teściowa nie jest jeszcze taka jędza jak niektóre potrafią być, ale jakoś nie przepadam za babką:happy:
Ja mieszkalam z tesciami prawie 6 lat:szok::szok::szok:I w sumie jako tako nie bylo tak zle z tym ze nigdy nie moglam liczyc na jakakolwiek pomoc:no::no::no::no:
A zeby bylo smieszniej to jak sie wyprowadzilismy to tesciowie poszli za nami i teraz jestesmy sasiadami:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a muszę lecieć podrukować i porozwieszać ulotki o kupnie mieszkania bo pośrednicy zdziercy chcą po ok 10 tys za to,że nas ze sprzedającym skontaktuja :no: wiec spróbuję coś bezpośrednio załatwić może ktoś zadzwoni z ogłoszenia
Kochana daj ogloszenie w necie i do gazety:tak::tak::tak:
Moja znajoma dala do gazety i w tym samym tyg znalazl sie kupiec:tak::tak::tak:A ludzie dzwonia do Niej do dzisiaj w sprawie tego ogloszenia-a to bylo z dwa miesiace temu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dowikluś my tak nasze sprzedalismy znaleźliśmy kupca dając ogłoszenie ale teraz my szukamy na sprzedaż czegoś porozwieszam tutaj w okolicy na gratce widziałąm że babka chce sprzedać mieszkanie mniej wiecej wiem gdzie to jest w iec tam porozklejam ogłoszenia bo na gratce to przezpośrednika niech się gonią nieroby nic nie robią a tyle kasy chcą brać przecież te wszystkie dokumenty i tak musi sprzedający sam załatwiać a nie pośrednik więc nie wiem za co chcą tyle po 10 tys od jednej i od drugiej strony niezła fucha

ale jeszcze jedną kawkę wypiję :tak:
zimno jak cholera dzisiaj aż się wychodzić nie chce

Ja mieszkalam z tesciami prawie 6 lat:szok::szok::szok:I w sumie jako tako nie bylo tak zle z tym ze nigdy nie moglam liczyc na jakakolwiek pomoc:no::no::no::no:
A zeby bylo smieszniej to jak sie wyprowadzilismy to tesciowie poszli za nami i teraz jestesmy sasiadami:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja mieszkam juz 3,5 roku i jest dobrze nie nazekam a nawet tesciową traktuje jak drugą matke dogadujemy sie i bronimy jedna druga przed chłopami :tak::-D:-D:-D:-D:-D
Oj cieżko cieżko
No to moje mlode juz spai a spia:tak::tak::tak:Dominik jzu w domu a ja sie mega obzarlam:-);-)Zjadlam tego bigerskiego rogalika 7 days i 4 kanapki:szok::szok::szok:A teraz to wszystko popijam capucinko:szok::-D:-D

Jesli chodzi o mleko krowie to moja pediatra mowila ze najlepsze jet 2% i nie to z kartonika tylko z woreczka np Jana:tak::tak::tak:

MLENKA
Ale sie ciesze ze wrocilas:tak::tak::tak::-)

Witam nowe mamusie:-)
Oj ty ales mi smaka zrobiła na tego rogalika jutro se kupie:-p:tak::-Da tak wogule jak ty to robisz ze tyle jesz a nic po tobie nie widac

dowikla a Ty teraz w tej samej dzielnicy mieszkasz czy gdzieś dalej się wyprowadziliscie?
Jak juz my bedziemy na swoim to koniecznie musisz wpaść na kawkę :tak::tak::tak:

reklama
Do góry