reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ja jestem dobra w wyliczaniu córek :-D łatwiej córkę mieć niż synka a imie dlą Leny to w zasadzie nie wymyslaliśmy część moich znajomych do mnie ói Lenka od końcówki mojego imienia Magdalena i stąd nasza mała imię ma trochę po mamusi :tak: bo do połowy ciązy byłam przekonana że to chłopiec będzie i nie mielismy imienia dla dziewczynki

reklama
da się wyliczyc liczycie dni płodne wiecie jak?
od miesiączi pierwszy dzien miesiączki to pierwszy dzień cyklu
tu macie link do wyliczania:

Kalendarz intymny - Kobieta w INTERIA.PL - zdrowie kobiety, diety, uroda, seks, moda
kazda ma srednio 28 dni cyklu najczęściej

jak zrobić żeby była dziewczynka ?

pleminiki z chromosomem żeńskim są wolniejsze ale dłużej żyją ( 5 dni) męskie są szybsze ale żyją tylko 2 dni
czyli jeżeli będziecie współzyć przd dniami płodnymi np 3 dni to macie większe szanse na dziewczynke , plemnik męski nie przezyje 3 dni w organiźmie i nie doczeka dni płodnych w środku a żenski tak i sobie powędruje :-D

no dobra dziewczyny Wy sie tak nie chwalcie ze tak dlugo spicie bo ja od 6:30 juz na nogach :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

dziekuje jeszcze raz dziewczyny za zyczenia :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
buziaki dla Was....

a moj prezent jeszcze nie przyszedl :-:)-:)-:)-:)-(
zdjecia sa ale albumu nie ma :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
Moze jeszcze przyjdzie no a jak nie to bedzie troche później:tak:
M dal mi pospać bo walczyłam z Aniką do 24 :eek:
Coś się bidula źle czuła... :-(
Może ja brzuszek bolał
dobrego masz meza.moj nie jest taki laskawy:-:)-:)-(
no chyba ze w sobote jak jest w domu to ja spie ile wlezie a on sie zajmuje dziecmi-czytaj zrobi snaidanie i mala wysadzi:cool2:

zupe wstawialm,w oiecu rozpalilam i sie ubralam.
trzeba mala ubrac i odkurzyc,bo jadla ryz preparowany wiec jest on wszedzie:szok:
no i pozmywac to co jest.
zaplanowalam sobie dzis porzadki na struchy,bo wszytsko co niepotrzebne wynosze na schody i juz nie ma jak przejsc:-p:-D

ostatnio sie pozbylam troche ubran ciazowych,jeszcze troche i dziecinne sie obluznia ale pewnie po nowym roku

no i sie musze pochwalic,ze jak ze swoi,m starym dozyje do swiat:cool2:
to zazyczylam sobie prezent na 10lecie zeby nas=m zasponsorwali rodzice bal sylwestrowy,bo nigdy na zadnym nie bylam.
no i zasponsoruja:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
No super prezent
a co się dzieje z ewelinką???????? tak nagle zniknęła bez słowa i się już nie pojawiła :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
No własnie nie ma jej długo
Oliwka usypia,a jak usnie to brykam gotowac zupkę,dziś robię burakową.

zakupy i spacerek zaliczony,ale i tak zwiewaliśmy ,nie bylismy długo bo znowu deszcz zaczął padać.
A jaka to zupa burakowa:eek:
Ja od niecałego mc robie Maksowi kaszke manna na mleku pasteryzowanym.W zmianie na mleko zwykle chodzi o nerki malucha,my sie tak zastanawialismy dlugo nad tym. dajemy mu ta manna ale tez i je jeszcze modyfikowane. Całkiej na zwykle jeszcze sie nie przestawilismy!
Ja kasze mame daje na krowim mleku i nic mu nie jest.
Witam moje kochane wrócilam na dobre :-D
widzę ,że sporo nowych mam ale w końcu dawno mnie tu nie było witam więc wszystkie mamusie których nie miałam przyjemnosci jeszcze poznać

Od miesiąca chodzę jak zombi bo moja Lenka nie spi do 2-3 w nocy i żadnej drzemi po południu poprzestawiała sobie wszystko zasypia ładnie ok 19 ale budzi się o 21 i potrafi nawet do 4 nad ranem szaleć :no: odsypia sobie do południa a jak próbuję ja obudzic to wrzeszczy złości się nie wiem jak ją przestawić ale funkcjonuje teraz jak wampir :shocked2:
Witaj no nareszcie jestes

wiktoria12mojemu też nic nie jest, moje kumpele też dają dzieciakom na zwykłym mleku i tez nic nie jest . ale słyszałam , że to później może wyjść coś. Ale przecież kiedyś nie było modyfikowanych ani pasteryzowanych i jak kobiety nie mogły karmić piersią to dawały zwykłe mleko!!!iludzie jakoś żyli!!!!:-):-):-) tak samo jak jest z tymi kubkami niekapkami czy treningowymi. Moj tata ostatnio mi powiedzial ze kiedys takich wynalazków nie było jak ja byłam mala i nauczyłam sie pic jakos z butli zwykłej od razu na kubek!

Witajcie dziewczyny:) Ja to już wogóle swieża jestem tu u Was na forum:) Mój mąż dopiero niedawno kupił chłopcom komputer i dlatego mogę trochę posiedzieć:) Już mówiłam, że on jeździ w trasy a ja sama siedzę z dziećmi. Mieszkamy u niego w domu. Obok nas mieszka jego mama ale niestety ona w niczym mi nie pomaga:(. Ostatnio miałam jechać z najstarszym Grzesiem do szpitala, bo robią mu terapię odczulającą na ukąszenie os. Wiecie, że nie chciała zostać z resztą dzieciaków:( Zawsze ma jakieś wytłumaczenie, jakiś problem, może przez te wszystkie lata ze dwa albo trzy razy zajęła się dziećmi kiedy ją o to poprosiłam. Do niedawna nawet nie jeździłam samochodem bo się panicznie boję no ale musiałam to pzezwyciężyć i teraz prowadze na razie z nosem na kierownicy. Powiem wam że gdyby nie jedni obcy zupełnie sąsiedzi to siedziała bym tu sama jak palec:(. Nie miała bym do kogo gęby otwożyć. Dobre to powiedzenie że często sąsiad bliższy niż rodzina. obiecuje że nastepny post będzie bardziej miły i wesoły:)

kazia* cześć!!! ja przez pół roku mieszkałam pod jednym dachem z teściami. Ngdy więcej,ani z teściami ani z własnymi rodzicami. Wolałabym na wynajmie chyba. Jak są dwie panie domu to zawsze jest źle!
A Wy mieszkacie w jendmy domku? Skad jesteś???:-)

monika373 Miło mi!!!:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam! Zuzia zasnęła więc zbiore sie za obiad i sprzatanko. Byłysmy u mojej siostry. Zimno jak nie wiem ale bez wiatru chociaz.

a co się dzieje z ewelinką???????? tak nagle zniknęła bez słowa i się już nie pojawiła :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
No właśnie cos długo jej nie ma:no:

Witajcie dziewczyny:) Ja to już wogóle swieża jestem tu u Was na forum:) Mój mąż dopiero niedawno kupił chłopcom komputer i dlatego mogę trochę posiedzieć:) Już mówiłam, że on jeździ w trasy a ja sama siedzę z dziećmi. Mieszkamy u niego w domu. Obok nas mieszka jego mama ale niestety ona w niczym mi nie pomaga:(. Ostatnio miałam jechać z najstarszym Grzesiem do szpitala, bo robią mu terapię odczulającą na ukąszenie os. Wiecie, że nie chciała zostać z resztą dzieciaków:( Zawsze ma jakieś wytłumaczenie, jakiś problem, może przez te wszystkie lata ze dwa albo trzy razy zajęła się dziećmi kiedy ją o to poprosiłam. Do niedawna nawet nie jeździłam samochodem bo się panicznie boję no ale musiałam to pzezwyciężyć i teraz prowadze na razie z nosem na kierownicy. Powiem wam że gdyby nie jedni obcy zupełnie sąsiedzi to siedziała bym tu sama jak palec:(. Nie miała bym do kogo gęby otwożyć. Dobre to powiedzenie że często sąsiad bliższy niż rodzina. obiecuje że nastepny post będzie bardziej miły i wesoły:)

Witam:-)

reklama
Do góry