reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
tu wiadomo moje dziewczyny z balwanem i nie tylko;)

nizej zima w dzien i w nocy;)

i na koncu obiecana dawno szopka robiona przez Pauline:-)

Załączniki

• balw.JPG
    balw.JPG
    69,6 KB · Wyświetleń: 37
  • bb.JPG
    bb.JPG
    65,6 KB · Wyświetleń: 34
  • z.JPG
    z.JPG
    47,1 KB · Wyświetleń: 42
  • z2.JPG
    z2.JPG
    67,7 KB · Wyświetleń: 39
  • sz.JPG
    sz.JPG
    52,3 KB · Wyświetleń: 41
KERNA 3 MAM kciuki za wasze jedzenie
MAMITA fajnie ze Zuzia znalazla swoj sposob na przemieszkanie sie :-)

Jesli chodzi o usypianie Oliwki u nas na lozku To czy to cos zlego ze uspypiamy ja u nas? Wydaje mi sie kazdy sposob jest dbry bylby dziecko zasnelo Tylo najgorsze jest to ze Oliwka nie chce spac w swoim lozeczku Jak sie obudzi i widzi ze jest u siebie to ryk No i najgorsze jest to ze nawet u mnie na lozku jak spi cala noc to tez sie budzi doslownie co kilka mint i ryczy
U nas wiekszym problemem sa e jej pobutki w nocy Skad to sie moze brac ????
Kurcze jak mi net zaladuje sie na poczatku sycznia Musz troche o tym an necie poczytac Musze sie zania wziasc zA JEJ NOCKI zA JEJ SPANIE ITP
Tylko czy ja ja naucze nie budzic sie w nocy?????? WATPIE :-(
Ale czy to normalne by dziecko 14 miesieczne nie przespalo spokojnie kilku godzin od urodzenia ????????Mnie sie wydaje ze to jestw niej e cos jest nie tak Za gorco nie mamy Za zimno tez nie wiec juz sama nie wiem :-(

A ja do śledzika się dorwałam:-p,bo na kwaśne mnie naleciało:tak:.
a mnie na slone i dorwalam chipsy:-p::-):-):-)

Jesli chodzi o usypianie Oliwki u nas na lozku To czy to cos zlego ze uspypiamy ja u nas? Wydaje mi sie kazdy sposob jest dbry bylby dziecko zasnelo Tylo najgorsze jest to ze Oliwka nie chce spac w swoim lozeczku Jak sie obudzi i widzi ze jest u siebie to ryk No i najgorsze jest to ze nawet u mnie na lozku jak spi cala noc to tez sie budzi doslownie co kilka mint i ryczy
Kurcze jak mi net zaladuje sie na poczatku sycznia Musz troche o tym an necie poczytac Musze sie zania wziasc zA JEJ NOCKI zA JEJ SPANIE ITP
Ale czy to normalne by dziecko 14 miesieczne nie przespalo spokojnie kilku godzin od urodzenia ????????Mnie sie wydaje ze to jestw niej e cos jest nie tak Za gorco nie mamy Za zimno tez nie wiec juz sama nie wiem :-(

nie gniewaj sie ale jak dla mnie zle robisz
Ty masz sowje lozko,dziecko ma lzoeczko zeby w nim spac.a moze dasz jej spac w wozku?czy bujanie w wozku np2letniego dziecko zeby zasnlo(bo kazdy sposob jest dobry),jest dobrym rozwiazaniem?chyba nie
co do pobudek-teraz moga jej wychodzic kolejne zeby,moze sprawdza wlasnie czy jetses obok niej.postaw lozeczko kolo swojego lozka tak zebys w razie potrzeby mogla wsadzic reke przezszczebelki w nocy i ja pogladsakac jakby plakala.

a moze dac jej melise na noc?tylko nie wiem od jakiego wieku mozna podwac,ale w sumie herbatki z meliska sa od 1mieisaca ,ale moze lepsza by byla taka zaparzana?
a moze dobrze by jej sie spalo jakbys ja caisno otulila do spania?
jak zasypia u was w lzoku to tuli do Ciebie czy spi szeroko?
pozmyl co bedzie za kilka lta?nadal bedziesz spala z 5 letnia Oliwka?poza tym dziecku w lozeczku spi bezpiecznie bo z niego nie spadnei.ja swoja klade i moge spac spokojnie czy isc pod prysznic i wiem ze nic jej nie stanie zlego.

no widzę ze u was zima całą parą :tak::tak::tak::tak: a szopka sliczna :tak::tak::tak::tak:

dorota ja juz ci kiedys pisałam to ze ja usypiacie u siebie w łozku to nie jest wyjście z sytuacji :no::no::no::no: i co za 2 lata za 5 tez powiesz ze to nic złego ze ona spi z wami????
dziecko powinno spać w swoim łozeczku,sama uczysz ją złych nawyków niestety.

a to ze ona budzi sie ciągle z płaczem i nocki są nieprzespane to inna rzecz,widocznie musi byc jakiś powód.moze śpi na zyłach wodnych.ja miałam taki przypadek u sąsiadów że dziecko tez nie mogło spać,itp zbadali dom był facet z różdżką i okazało się że na tym miejscu gdzie dziecko spało było najwięcej żył wodnych ,przestawili łożeczko i kłopoty ze spaniem sie skończyły jak ręką odjął :tak::tak::tak::tak::tak:

ale sama mówisz że ona jak obudzi sie włózeczku to ryczy i chce do was.bo nauczyłas ja spania zWami,uspisz ją,przekładasz ,ona czuje ze nie jest już z wami i sie budzi i tak w kółko.trzeba się za to ostro zabrac bo nigdy ci nie przespi całej nocki.
sama robisz jej mętlik w głowie bo raz pozwalasz jje spać z tobą a potem odkładasz tak jakby Ci to pzreszkadzało a potem znów bierzesz do siebie.
trzeba podjąć jakąś decyzje i się tego trzymać.

takie jest moje zdanie i już nie będę na ten temat nic pisać.zrobis zjak uważasz.tylko sie nie obrażaj na to co napisałam.proszę.:tak::tak::tak::tak::tak:

dziewczyny super
szopka śliczna

to zależy od dziecka.
Jedno będzie spało gdziekolwiek i wszędzie mu będzie dobrze a drugie wszędzie coś będzie nie tak.
Ja pierwszą noc z Kubusiem przespałam całą jak on spkończył 3 latka i 2 miesiące.:-D:-D:-D.
Teraz to się z tego śmieję,ale wtedy też wychodziłam z siebie....
Dziś wiem dlaczego tak było,ale wtedy nie wiedziałam i oboje się męczyliśmy tylko...
Ona może dlatego robi sceny,że bzasypia u Was (inne otoczenie) i budzi się w nocy u siebie(znów inne otoczenie) jak śpi w Wami to może być jej ciasno,albo za gorąco,albo chce się po prostu przytulić.
Niektóre dzieci potrzebują ciepła mamy.
Jak się wtulą to prześpią do rana a jak same to się budzą właśnie.
Też musisz metodą prób i błędów szukać na nią sposobu.:tak::-):-)

a mnie na slone i dorwalam chipsy:-p::-):-):-)

nie gniewaj sie ale jak dla mnie zle robisz
Ty masz sowje lozko,dziecko ma lzoeczko zeby w nim spac.a moze dasz jej spac w wozku?czy bujanie w wozku np2letniego dziecko zeby zasnlo(bo kazdy sposob jest dobry),jest dobrym rozwiazaniem?chyba nie
co do pobudek-teraz moga jej wychodzic kolejne zeby,moze sprawdza wlasnie czy jetses obok niej.postaw lozeczko kolo swojego lozka tak zebys w razie potrzeby mogla wsadzic reke przezszczebelki w nocy i ja pogladsakac jakby plakala.

a moze dac jej melise na noc?tylko nie wiem od jakiego wieku mozna podwac,ale w sumie herbatki z meliska sa od 1mieisaca ,ale moze lepsza by byla taka zaparzana?
a moze dobrze by jej sie spalo jakbys ja caisno otulila do spania?
jak zasypia u was w lzoku to tuli do Ciebie czy spi szeroko?
pozmyl co bedzie za kilka lta?nadal bedziesz spala z 5 letnia Oliwka?poza tym dziecku w lozeczku spi bezpiecznie bo z niego nie spadnei.ja swoja klade i moge spac spokojnie czy isc pod prysznic i wiem ze nic jej nie stanie zlego.

zgadzam się z toba w 100% :tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry