reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

byłam u lekarza.. nic ciekawego mi nie powiedział:dry: b sie zapisałam do takiego durnia.. wr

on nie wie czy migdal mnie boli od ucha czy ucho od migdala:sorry2::rofl2::dry:

w kazdym badz razie powiedzialam mu, że chce skierowanie do laryngologa- jutro rano ide, zobvaczymy co on mi powie, bo moze to rzeczywiscie migdal mnie od ucha boli, bo kaszlu nie mam...

no i przy okazji poszlam do dziecięcej poradni zapisac maksa na jutro, zeby go pediatra obejrzała, bo mi kupy robi dość rzadkie i 5 razy dziennie i nie wiem czy nie ma jakiegos wirusa:dry: wole na wszelki wypadek sprawdzić, bo nie jest to normalne zeby robil tak cżesto kupe:baffled:

reklama
Hej witam weczornie

Mąż w pracy , Maks czeka na bajkę , a ja na BB bo nie mam co robic ......hehehe

Faktycznie cizko wybrac kilka dzieci jak jest tyle zgłoszeń, ale chyba kierujesz sie jakimis kryteriami czy jak ??????

Wiesz strasznie cięzko wybrać ,a jednak trzeba.
My musimy przeczytać całą dokumentację medyczną tych dzieci i wybrać te ,które uważamy,że jest taka konieczność :sorry2::sorry2:
Potem mamy dzwonić do rodziców i dogadywać się co do opłat,co do terminów itp...

Doszłyśmy do wniosku z Małgosią szefową fundacji,że zrobimy zmianę dzieci co 3 miesiące.W ten sposób prawie wszystkie będą miały dogo w tym roku.:tak:;-):-):-)
Na stałe mam 3 dzieci na wózkach leżąco-siedzących i one wiadomo mają tu pierwszeństwo we wszystkim.:tak::happy:
Potem po 3 miesiącach wypiszę swoje obserwacje,spostrzeżenia,dalsze sugerowane postępowanie terapeutyczne i następna grupa przyjdzie.
Dzieci ,które miały już dogo czekają na następną turę pół roku.:baffled::baffled:
Straszne,ale chyba jedyne rozsądne rozwiązanie.:sorry2::sorry2::sorry2:

byłam u lekarza.. nic ciekawego mi nie powiedział:dry: b sie zapisałam do takiego durnia.. wr

w kazdym badz razie powiedzialam mu, że chce skierowanie do laryngologa- jutro rano ide, zobvaczymy co on mi powie, bo moze to rzeczywiscie migdal mnie od ucha boli, bo kaszlu nie mam...

no i przy okazji poszlam do dziecięcej poradni zapisac maksa na jutro, zeby go pediatra obejrzała, bo mi kupy robi dość rzadkie i 5 razy dziennie i nie wiem czy nie ma jakiegos wirusa:dry: wole na wszelki wypadek sprawdzić, bo nie jest to normalne zeby robil tak cżesto kupe:baffled:
Może boleć migdał od ucha jak najbardziej i ucho od migdała też :tak:
Wiesz co , a może on na ząbki ma luźniejszą kupkę :confused::confused:
Niekoniecznie to musi być choroba :dry:

a co do mleny to nie masz racji, moja kolezanka miala diete i przestrzegala jej bardzo rygorystycznie i do tego 40 km dziennie na rowerze robila przez trzy mce i nic jej to niestety nie dalo, niektórzy już tak mają:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

;-);-);-);-)
Kochana nie ma takiej opcji żeby ktoś przestrzegał rygorystycznie dietę i jezdził 40 km.i nie chudł,sa dwa wyjścia ,albo twoja kolezanka była chora i dlatego była gruba,albo oszukiwała przy tym swoim odchudzaniu.Nie ma przebacz Natalineczka,jak człowiek zdrowy je mniej niz spala,musi schudnąć:tak:

Mam nadzieję,że udało rozwiązać się problem z Kamilą.
I chyba obejdzie się bez policji.
Za to Kamila zostanie na potrójnym przysłowiowym "Lodzie":tak::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jak ona to świńsku to ja po chamsku i będziemy kwita.:tak::crazy::crazy::baffled::baffled::baffled::baffled:

A Kubuś dziś jakiś kryzys ma.
Płacze o wszystko od 6.30 rano i ja i w szkole i potem na zajęciach pani z nim już wymiękała.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::baffled::baffled:
No ileż można się drzeć.:angry::angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze,zeby ci sprawę z Kamila udało sie załatwić na cacy i świety spokój byś miała,co z tą derka ?odzyskałaś?
Dużo sie u ciebie dzieje,mysle ,ze Kuba to widzi przece żi przeżywa:tak:
Mimo szczerych chęci,nic nie załatwie, doba moze mieć tylko 24h:-p:-D

Maksiu moze mieć wirusa,moze reagować na ząbki kiełkujące,albo na jakis nowy smakołyk,ale pewnie onjest taki mały ,ze dobrze,ze lekarz to sprawdzi:tak:
A tobie zdrówka z migdałem od ucha ,lub na odwrót:-D

Dzisiaj nie poszłam na aerobic,bo normalnie styrana :baffled:tym sportem sie czuje ,taki dzień przerwy dobrze mi zrobi :-DZa to mam chwilke na odwiedziny tutaj:tak:

Witam
Ja sie tylko melduje bo jestem mega zmeczona:no::no::no:
Jak mi sie uda i nie bedzie tego za duzo to poczytam
A wiec byłam z dziewczynkami u okulisty i jest ok,chociaz nie za bardzo chcialy z Pania okulistka wspolpracowac:baffled::crazy:Nastepna wizyta 19 maja po uprzednim zakaplaniu oczek:tak::tak::tak:
Pozniej poszlismy pieszo do gabinetu mojej pediatry i weszlam z zwazylam dziewczynki:tak:No i jestem w szoku bo obydwie przez 2,5 miesiaca przytyly az po 30 deko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Wiec Wiktoria wazy 7730 a Klaudia 7650
Nie bylo lekarki akurat o tej godzinie wiec nie wiem co dalej,ale planuje jechac do Niej 26 marca i wtedy powiem o recepcie na bebilon popti MCT
Pozniej poszlismy na zakupki i kupilam sobie balerinki na wiosne,gajne rajstopki we wzorki i torebke :tak::tak::tak:
Do domu przyjechalismy po 19 i juz padam.Szybko popsrzatalam odkurzaczem,pozmywalam naczynia i zjedlismy kolacyjke:tak::tak::tak:

nie wiem o co kaman ale kliklam w odpowiedz a tam posty na ktore wczesniej odpisalam:szok::szok::szok::szok:

My juz po kolacyjce Laura ogladanela dobranocke na TVP1 i bawi sie domkiem.Dalam jej czas 30 minut a potem mycie i spanko:tak:
Moj pojechal do chlopakow bo znow cos z piecem sie dzieje:baffled:
Wczesniej bylam z Laura na rowerku i musze napisac ze tam niezle pizga :szok:

Dowikla a gdzie fotki zakupkow dawaj je tu
Moja Laura to mi od dawna nie przybiera na wadze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak na tamtym zdjęciu to ja, zaraz spróbuje wstawic większe
Tamtego zdjecia nie udało mi się powiększyc dlatego wstawiłam inne
Super fotki,jestescie swietna rodzinka
A Ty Kochana jestes ładniutka

kochana oszczędzaj się oszzędzaj i jeszcze raz oszczędzaj.Ja szwu nie miałam bo akurat mój doktor tego nie praktykował miałam zakładany krążek płaciłam za niego ale naprawde nie duzo nie pamiętam 50 czy 60 zł a był zakładany w zabiegowym nie bolało nic a ciąże utrzymało i mam Julię:tak:a i dobrze że zaproponowali ci to już teraz bo zkłada się max do 22 tygodnia a profesor jak byłam w ciąży z Antkiem mówił że najbezpieczniej 12-18 tydzień wtedy mniejsze szanse na wprowadzenie zakażenia bo pęcherz się nie ma szans jeszcze uwypuklić.będzie dobrze zobaczysz:tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno kwicze z twojego tekstu:-D:-D:-D:-D:-D

zdrówka kochana oj chyba bez lekarza się tu nie obędzie:-(

bezczelność ludzi nie zna granic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

śliczne masz córeczki śliczna z was rodzinka:tak:
Witam kochane czwartkowo:happy:
słuchajcie tego co wczoraj przeżyłam nie życzę nikomu:no::no::no:
było przed 17 czytam na bb Antek chodzi po mieszkaniu z Julci sweterkiem ja zabierm się za odpisywanie MH że super że z Helenką ok a Julia podeszła do Antosia i mówi daj mi sweterek nie wolno mi wyciągać ubrań z szafki.... Antek się rozpłakał i się zaniósł :-:)-:)-:)-(on się nie raz już tak zapowietrzał ale pani doktor kazała mu zawsze dmuchnąć w buzię i pomagało..a wczoraj nic wziełam go na ręce dmucham a on nic siny się zrobił cały buzia głowa ręce nogi przewrócił oczy tak że tylko było widac białka i zero reakcji:-:)-:)-:)-:)-(krzyknełam do Adama żeby dzwonił na pogotowie położyłam małego na podłogę Julce kazałam sszybko otworzyć okno i zaczełam małego masować i jak zabrałam się za sztuczne oddychanie się ocknął:-:)-:)-:)-:)-:)-( Adam się rozłączył z pogotowiem ja usiadłam na podłodze tuliłam Antosia i wyłam a dzieciaki ze mną:-:)-:)-:)-:)-(dziewczyny ja się nigdy tak nie wystraszyłam jeszcze nigdy sie tak nie bałam ja myślałam że on mi umiera że tracę swoje dziecko:-:)-:)-:)-:)-:)-( potem był bladziutki przez jeszcze jakieś 15 minut taki spokojny cały czas przytulony a wieczorem doszedł do siebie zupełnie...Piotrek cały czas go obserwował i mówił że ok:tak: byłam dzis u naszej pani doktor zbadała go i mamy skierowanie do neurologa:-( trzeba to sprawdzić bo niby dużo dzieci tak ma wyrastaja z tego różnie w wieku 18 m-cy do 5 lat ale nie można tego zlekceważyć bo następnym razem może nie złapać oddechu i co wtedy:-:)-:)-:)-:)-( wyłam wczoraj pół wieczoru rozmawialiśmy z Pietruszką jakoś dopiero to z nas zeszło:-:)-:)-:)-(
w pracy bez zmian ile ludzi tyle wersji:wściekła/y: ale po wczorajszych przeżyciach z Antosiem miałam wszystko w d**** zrobiłam co do mnie należy i o 21.15 wyszłam do domu było mi wszystko jedno czy szefowa będzie czy mam pracować czy mnie zwolni nic się nie liczyło:no::no::no::no::no::no:
za oknem mamy piękne słonko zero wiatru mam nadzieję że pogoda się utrzyma i zima odpuści:tak:A dam w domu nie puściłam go do szkoły bo smarczy kicha dostał rutinoskorbin i leży w łóżku z lekturą "Ania z zielonego wzgórza" sie dowiedziałam że głupszej książki nie czytał nigdy:szok: a ja przeczytałam całą serię i byłam w tym zakochana no ale fakt to taka dziewczęca książka:tak:
Kochana,wspolczuje wczorajszych przezyc
Dobrze ze nie spanikowalas i wiedzialas co masz robic,oby taka sytuacja sie juz nie powtorzyla

No i tatus zabral Laure i pojechali do reala w sprawie telewizorka :))
Ide w tym czasie szybko posprzatc.Lubie byc sama i porzadki walic:-)
Tez bym chciala zeby ktos wyszedl z moimi dziecmi np na spacer i zebym mogla sobie tak na luzie posprzatac
Hej dziewuszki

Mlena no nie ma przebacz skoro nie chudniesz znaczy ,ze jesz za duzo a,ruszasz sie za mało,bo sadzę ze zdrowa jesteś:tak:Cudów nie ma ,ja cieżko pracuje nad sobą powiem nie skromnie:-D ,wkleję wam moja najjswierzża fotkę:tak:Myszunia i Malinka ,bo one mnie widziały w realu będa miały jakiś punkt odniesienia:-D

Nie jestem jakaś tam szcuupła super ,ale i tak jestem zadowolona z tego co mie ise udało ,a tio jeszcze nie koniec
Wygladasz rewelacyjnie
Kurcze, a moja Helenka spi :baffled: Jakos mnie to martwi :-( na nic nie narzeka, tylko spi :confused::dry:

Madziula, laska jestes :) a samozaprcia to tylko pozazdrościć :)

Niech spi,bo w ten sposob "wysypia" chorobsko

WIKI
Posciel i reczniki sa bombowe.No normalnie mistrzostwo swiata

ANKA
I jak tv?

ANKA
Ale Laura ma jakas normalne wage ,a moje mendki:szok::szok::szok:
Zdjec napewno dzisija nie zrobie bo mi sie NIE CHCE:no::no::no:

Umylam mlodym zabki i zaraz pojda spac bo juz mi sie pokladaja na dywanie

Ja tez chce sie szybciej polozyc,wiec zmykam
Dobranoc:-)

reklama
czesc kobitki
miałąm rano wpasc,ale moja panna postanowiła wstac juz o 7.30 iprzez to była starsznie marudna i płaczliwa więc juz nawet nie odpalałam kompa

dobrze ze dzis była lepsza pogoda i nie sypało:tak::tak:
jak wyszłam z domu o 11 to wróciłam dopeiro o 13.30:-D:-D:-D:-D
tak nam sie jakos wolno ze szkoły szło.a to apteka,a to do banku,to na ciuchy-kupiłam Weronice 2 kurtki wiosenne,lekko ocielane takie na podwórko do wybrudzenia, za jakies marne grosze, do tego Paulinie dresy koło domu i kilka malutkuhc rajstopek dla bratwoej
i spotakałam bratwoa wiec postałysmy ,pogadłysmy.
ona juz za mieisac rodzi.ma termin na sama wielkanoc
ciekawe czy z tego jajka cos fajnego sie wykluje:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

na obiad dzis zrobiłam pizze:-)puszna wyszła

pozniej wpadła mama,pogadłaysmy.
no i w koncu się ufarbowałam:tak:
kolor kakao czyli jasniejszy niz moja naturalny
ciekawe jak wyglada w swietle dziennym i czy nie zostawiałm sobie jakis pasemek:baffled:

mała po 20 juz spała, Paulina tez usnęła niedawno
p w pracy wiec mam cisze i spokoj:tak::tak::tak::tak:

ide poczytac i prosze mi tu nie uciekac:-p

Do góry