reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mam w tej chwili seminarium na temat trudnych zachowań u dzieci z ASD .
Wpadnę do Was za około godzinkę.

Edytuję ,bo już jestem po seminarium.
GRATULUJĘ postępów nocnikowych

Gimpelka miałam sporo rzeczy na pielgrzymkę ,ale też sporo musiałam dokupić np : nowy namiot no właśnie ręczniki z mikro a 1 sztuka kosztuje 90 zł. :eek::eek:
Rzeczy nie są wypasione a raczej po prostu potrzebne.
to jest taki ręcznik,tyle,że ten jest mniejszy
Decathlon - pielgnacja ciaBa odprowadzanie potu rcznik pla|owy DOMYOS - Rcznik z mikrofibry DOMYOS - do treningu kardio.
Po kilku pielgrzymkach wiem co jest niezbędne a bez czego można się obyć.
Zainwestowałam więc np : w porządną kempingową latarkę (kolejne 100 zł) ,bo normalna latarka to.... pozostawiam bez komentarza..
butlę gazową też trzeba było nową kupić ,termos z pompką bo wygodniejszy ;-);-)
Na pewno natomiast nie biorę żadnej miski ,jedzenia w puszkach czy kilku par butów :-D:-D:-D
Do tego koniecznie trzeba zakupić isostary ,bo napoje te bezpieczne energetyczne na pielgrzymce to fortunę kosztują :crazy::crazy::crazy:

Co do zachowań dzieci.
Ja się też nie dopatruję wszędzie i na każdym kroku dzieci z dysfunkcjami ,ale biorę pod uwagę taką możliwość ,bo niestety tych przypadków jest coraz więcej...:baffled::baffled:

A tak serio to każdy z nas wszystkich ma coś z autysty i jakby dobrze poszukać to wszyscy mamy spektrum autystyczne ;-);-);-);-) :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ps.Emotka z brawami jest za postępy nocnikowe

Ostatnia edycja:
reklama
hej wybaczcie znów z amoją nieobecnośc :-(
ale chyba rozumiecie jak to jest przy 2 dzieci takich małych..
zaglądam na majówki i czasem na mamy z irlandii a na resztę już nie mam czasu:zawstydzona/y:
chciałabym popisać z wami .. ale znów nie chcę pisać tylko o sobie..a nadrabiać tyle postów za każdym razem to ciężko
poczytałam was do tyłu troszkę...
Fanta śliczne zdjęcie..
zauważyłam nową mamę lyla witaj my się jeszcze nie znamy ;-)
gimpelka gratuluję siadania na nocniczku :-)
as współczuję problemów.. yhhh ileż to człowiek potrafi uciągnąć..

zazdroszczę wam pielgrzymek.. w pl zawsze chodziłam jak się załapałam :-)

anula nie przejmuj się brzuchem.. dla takich skarbków warto się poświęcić..
ja po 2 córkach też nie mam pięknego brzucha , no ale na szczęscie też nie mam żadnych kilogramów zbędnych .. taka chudzinka ze mnie :-p tylko boczki mam hehe

mykam spac :-) więcej nie pamiętam co miałam pisac :zawstydzona/y:

gimpelka fajnie że mały robi ci na nocnik przynajmniej później nie będzie sie bał ale uwierz że jak zacznie więcej rozumieć to już tak pięknie nie będzie:-D no i jak zacznie czuć że chce mu sie siusiu to też jeszcze potrwa oj długo ale zawsze już jakieś małe postępy ;-)
as no to nie złe zakupy
Vikamcia oj wybaczamy;-) ucałuj dziewczynki

Vikamcia ściągnełaś mnie myslami:)\

A ja dzisiaj druga zmiane mam:)

Idę cos zjesc i wstawic pranie;)

Wczoraj robiłam gołąbki więc obiad z głowy;;)

Zrobiłabym ciasto ale sama nie wiem na co mam ochote;)

Witajcie,
mój Synio zrobił mi dziś pobudkę przed 5-tą. Teraz sobie drzemie, a ja hmmm nie mam ochoty nic robić...i nie będę, a co?! Dziś też pojedziemy na przejażdżkę rowerową. Muszę obczaić gdzie dokładnie jest dentysta, do którego idę we wtorek i ile się tam jedzie. Przyjedzie Teściowa, więc posiedzi z Małym a ja pojadę na borowanko ;-) poza tym w pn przyjeżdża Szwagier z ekipą i będą kryć dach naszego nowego domku :-) materiał już od wczoraj mamy na podwórku :-)
Dziś mojemu M się poplątały godziny. Wstaliśmy z musu, On się zbiera, ja nic nie mówię, bo niby co...no zbiera się do pracy. Zanim się obejrzałam On pojechał. o 6:10 do mnie dzwoni i się pyta - "która godzina?", ja Mu na to, że 10 po 6, On wściekły, że myślał, że to jest za 20 7 i dlatego tak pędem się zbierał:-Da dobrze Mu tak, bo mnie trochę zdenerwował z rana tekstem, że ja niby nic nie robię:wściekła/y:dziś Mu pokażę, że nic nie robię a co?!
gimpelka gratki za nocniczek, ja też Marcina wysadzam od ok 6 m-ca. Wiadomo, że na razie to moje wyczucie (kupa) oraz po spaniu lub przypadek ale zawsze to coś:-)
Miłego dnia!

Witajcie,
mój Synio zrobił mi dziś pobudkę przed 5-tą. Teraz sobie drzemie, a ja hmmm nie mam ochoty nic robić...i nie będę, a co?! Dziś też pojedziemy na przejażdżkę rowerową. Muszę obczaić gdzie dokładnie jest dentysta, do którego idę we wtorek i ile się tam jedzie. Przyjedzie Teściowa, więc posiedzi z Małym a ja pojadę na borowanko ;-) poza tym w pn przyjeżdża Szwagier z ekipą i będą kryć dach naszego nowego domku :-) materiał już od wczoraj mamy na podwórku :-)
Dziś mojemu M się poplątały godziny. Wstaliśmy z musu, On się zbiera, ja nic nie mówię, bo niby co...no zbiera się do pracy. Zanim się obejrzałam On pojechał. o 6:10 do mnie dzwoni i się pyta - "która godzina?", ja Mu na to, że 10 po 6, On wściekły, że myślał, że to jest za 20 7 i dlatego tak pędem się zbierał:-Da dobrze Mu tak, bo mnie trochę zdenerwował z rana tekstem, że ja niby nic nie robię:wściekła/y:dziś Mu pokażę, że nic nie robię a co?!
gimpelka gratki za nocniczek, ja też Marcina wysadzam od ok 6 m-ca. Wiadomo, że na razie to moje wyczucie (kupa) oraz po spaniu lub przypadek ale zawsze to coś:-)
Miłego dnia!

hehe tak tak trzeba męża trzymać pod buciekiem:)
Widze ze Twój Marcinek bedzie miał roczek za 20 dni:)Szykujesz juz cos??

witam wiatma..., nawet udało mi się wejść dzisiaj do was :-p hehe
ja to wam powiem ze w sumie na bb jestem codziennie .. ale zanim doczytam najpierw majówki ...
później idę dalej .. to za chwilę moje dieckio się nudzi zabawą i mnie woła zebym z nią się bawiła.. jak już ię pobawię to trzeba dać obiadek , później wstaje ta 2 i ją trzeba zagadać bo już się nudzi samym leżeniem...
no i jak ta zaśnie to tamta wstaje :-p hehe i tak ciągle coś :-)

a ja skacze na wyrywki po BB i czystam gdzie mi się przypomni....:zawstydzona/y:

dzisja jadę sobie do kumpeli na kawkę bo dawno się nie widziałyśmy bo była w pl na urlopie więc musimy sobie troszkę pogadać :-)

witam wiatma..., nawet udało mi się wejść dzisiaj do was :-p hehe
ja to wam powiem ze w sumie na bb jestem codziennie .. ale zanim doczytam najpierw majówki ...
później idę dalej .. to za chwilę moje dieckio się nudzi zabawą i mnie woła zebym z nią się bawiła.. jak już ię pobawię to trzeba dać obiadek , później wstaje ta 2 i ją trzeba zagadać bo już się nudzi samym leżeniem...
no i jak ta zaśnie to tamta wstaje :-p hehe i tak ciągle coś :-)

a ja skacze na wyrywki po BB i czystam gdzie mi się przypomni....:zawstydzona/y:

dzisja jadę sobie do kumpeli na kawkę bo dawno się nie widziałyśmy bo była w pl na urlopie więc musimy sobie troszkę pogadać :-)

To życzę miłego kawkowania;)

reklama
Do góry