reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziewczyny to jest nic ja Majkę urodziłam w urodziny teścia :szok::wściekła/y: ( a miałam termin na dzień po moich ), mogło być gorzej tylko w jednym przypadku, u urodziny teściowej.
leika to bardzo smutne :-( ale teraz macie śliczną dzidzię z dwoma zębami :tak::-D
cloe ja też nie mogę tyłka podnieść, siedzę przed kompem od 9 :zawstydzona/y:
A z tym robieniem dzidzi przed ślubem to faktycznie super genialny plan bo jak już było po ślubie to się dowiedziałam od siostry że się jej wjeb... w paradę :szok:. No ciekawa jestem w jaki sposób jak ona ze swoim znali się wtedy 9 albo 10 lat i już razem mieszkali, pewnie jej dała rodzinka popalić na moim weselu typu " ha ha młodsza siostra Cię wyprzedziła" albo coś w tym stylu i się później na mnie wyżyła.
Idę na kawkę

reklama
Witam w południe i zaraz prasować zmykam-niestety.
Co do porodów to ja w Pl miałam cc i jestem bardzo zadowolona,może to dziwne ale naprawde nie narzekałm.Z Austrii wyjechałam w połowie arca i czekałam sobie w Pl na poród:-)
Co do usypiania to Victor zasypia sam od 7 miesiąca bo wtedy się za to wziełam.Było półtora tygodnia męczarni ale jestem zadowolona,że wytrwałam.I teraz wieczorem i w dzień zasypia sam.Kładę go,daję smoka i wychodzę nieraz muszę wrócić bo smoka wyrzuci ale ogólnie to jest oki.Nikt z nim nie siedzi w pokoju i nikt go nie nosi.No i śpi oczywiście w swoim łóżeczku.
Ja też technik żywienia:-)i do tego mam jeszcze studium dietetyczne:yes:

No ja zaszlam w ciaze 3 miesiece po poznaniu Roberta mojego.Ale my odrazu na pierwszej imprezce juz wiedzielismy ze chcemy miec razem dziecko i byc ze soba do konca zycia:tak::-)

zaczelam przejscie bojowe ze spaniem Igora (najlepiej wziasc sie za to odrazu) ponosilam go chwile zeby nie bylo ze mama "nie kocha" i polozylam go do lozeczka, chwile poplakal i sie uspokoil teraz tylko wola mnie caly czas....i sama nie wiem czy powinnam pojsc tam?
W nocy jak sie obudzi to ide do niego i glaszcze go po glowce i pleckach i najczesciej zasypia a jak juz po dluzszym czasie nie spi to wychoze z pokoju i sam zasypia.
A teraz kurcze wrzeszczy zamiast spac:-(

Ania138 Ja urodziłam dzień po terminie i bardzo się cieszę, bo rodzice K. już widzieli proproctwo czy coś takiego, że maluszek urodzi się w 100. rocznię urodzin prababci - na szczęście się tak nie stało, uffff

Łukaszek Śpi w łóżeczku od 2 miesiąca. Co prawda w kryzysowych sytuacjach, tj. katar, ząbkowanie, lądowal u mnie w łóżku.

Noelka a do tego amsz dietkę czy coś?? A cos ci to daje??
Ja teraz normlanie musze sie wziasc za siebie....

A ja mam błonnik z L-Karnityną-mąż dostał jak rzucił palenie i nie ajdł tego wcale....ale moż eja sie skusze na odchudzanie...

Ewcia to powoduje że nie chce sie tak jesć ,i nie chce sie słodkiego ,mnie bardzo czesło jak sie nieobżarłam ,cała latałam ,a teraz tego nie mam i nie musze już takwpierdzielać

Jestem "juz" polozylam o do lozeczka i uspokoilam go glaskaniem po glowce al enie zasnol pozniej przyszlo mu do glowy zeby sie pobawic ze mna ale nie podjelam inicjatywy wiec po dluzszej chwili jego przerazliwego ryku wzielam go na kolana i lekko bujalam i zasnal:-) mam nadizje ze malymi kroczkami dojdziemy do celu :-)

reklama
Niestety żeby nauczyc dziecko spac samemu to trzeba wytrwało,ści:tak:a ja usypiam małego leżąc koło niego ale tylko na noc w dzień sam usypia:tak:a przyzwyczai się spac sam jak podrośnie bo tak mi z córką się udało a ja nie lubię i nie wytrrzymałabym jego krzyków przez cały dzień:-(
Iwonka to expresowe tempo miałaś:-Dale wiesz ja myślę że tak najlepiej jak ma się pewnośc że to ten facet to nie ma co czekac:tak:Zmykam ja bo niunie na kompa puszczam- będzie grac:-)

Do góry