reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No domyślam się Iwonka! Dobrze, że dziś idziesz na badanie, naprawdę! Wyniki będą jutro czy jeszcze dziś?
Ach nie wiem,nie spytalam sie:no:spytam sie jak tam pojde a z reszta jutro tez ide do przychodni bo na szczepienie z Vanesska
No to pa:-)Milego dnia:-)ja jeszcze ide na stare mieszkanko:-)

Cześc dziewczyny:-)
Dziś u nas piękna pogoda, a ja ostro sprzątam od rana i zrobiłam sobie chwilkę przerwy zeby do was zajrzeć. Mam w domu okropny bałagan pełno steropianu i brudne okna:wściekła/y::wściekła/y:. Kiedy oni skończą remontować ten blok:angry::angry:. Normalnie codziennie trzeba odkurzać. Do tego mały marudny strasznie. Wczoraj bylam z nim u laryngologa i ma nadprodukcję woskowiny w lewym uszku i trzeba to oczyścić. Tylko że jest to tak twarde że przez tydzień mam mu zmiękczać olejkiem parafinowym i dopiero wtedy do oczyszczenia. Mam nadzieje że nie bedzie płakał:confused:

Iwonka - badanie krwi napewno da ci jasność:tak:. Trzymam kciuki, żebyś miała małą fasolkę;-):tak:.

Ola K. - a z czego piszesz prace jeśli można zapytać? A z teściami to u mnie jest to samo. Zawsze jest problem co będzie z psami, ale może to i dobrze że tak często nie przyjeżdżają:tak:
Leika - jak tam dzisiejsza nocka? Natanielek troszkę spokojniejszy?? Wyszły ząbki?

Oj i jeszcze chciałam coś napisać ale zapomniałam:zawstydzona/y::sorry2:
Idę dalej sprzatać tylko nie wiem czy mi mały da bo właśnie się obudził.

cześć dziewczyny:-) pogoda piękna choć pewnie znów upał. Dziś coś mnie mdli czuje sie jak przy lekkim zatruciu. No prosze na początku ciązy takich objawów nie miałam a teraz minie dopadły:-:)sorry:
Iwonka czekamy na wieści Kiedy będziesz znać wyniki?
Wracając do tematu teściowych to można pisać i pisać. Ja jednak wolę nie narzekać choć kiedy myślę że między moją a mną jest super coś dowali i już nie wiem czy śmiać się z tego czy płakać:sorry: Postanowiłam cieszyć sie tym co mam a więc teściowa daleko i widujemy się raz na jakiś czas na tyle rzadko i krótko że siłą rzeczy wyjazdy tam są całkiem sympatyczne:-pA to że jak ja to nazwałam , dopadł ja efekt"pustej macicy" (czyli uważa w głębi duszy że to ona powinna być mamą mojej Julki) to puszczam mimo uszu Zbyt rzadko się widujemy by odniosło to jakiś skutek:confused2:

Iwona.c - moja praca to jest specjalistyczny słownik angielsko-polski - raczej można powiedzieć, że mini-słownik, bo będzie obejmował około 150 terminów (z dziedziny druku opakowań elastycznych), wyjaśnionych i opisanych w obu językach (czyli nie tylko słownik tłumaczeniowy w postaci "termin angielski - termin polski" ale też definicje i opisy).
Najgorsza w tym jest część teoretyczna, dot. tworzenia słowników, terminografii itd. Jest to bełkot, którego skrzętnie unikalam w czasie studiów i teraz muszę nadrabiać ;-) Bo mnie zawsze interesowała tylko praktyka tłumaczeniowa, słowników w przyszłości pisywać nie zamierzam hihi
Powodzenia w sprzątaniu! U mnie remontu nie ma, ale mam za to w domu tonę trawy z ogrodu i w ogóle bałagan. A wczoraj odkurzałam i myłam podłogi, ostatnio muszę to robić codziennie.

Hej.
Pogoda dopisuje, dzisiaj po 13 idę na USG zobaczymy co się okaże :unsure: ciągle się martwię ale jestem dobrej myśli bo bym zwariowała.
Ola K. temat Twojej pracy brzmi jak zaklęcie ( czarna magia dla mnie ) ;-):-D:-D:-D.
Iwonka to szkoda że kolejny test negatywny, czekamy na dalsze wyniki, Bądź dobrej myśli :tak:.
Teściowie, Boże dlaczego ja nie wyszłam za sierotę :-D:-D, wczoraj byliśmy na kawie u nich i nawet teściowa mnie niczym mnie zdenerwowała :szok:, a to naprawdę się nie zdarzało, ale za to teść nadrabiał za oboje, miał dziabnięte i małpi rozum z tej okazji trzeba było mieć oczy wszędzie i dlatego wizyta była dość krótka co mi bardzo pasowało.
Teraz idę zrobić kawę i zjemy placuszek, a się okazało że mój pies ma dzisiaj imieniny :-D, więc ma dziś dzień pod ochroną :tak:

reklama
Ola K dla mnie twoja praca to też czarna magia:baffled: ale życzę powodzenia w jej pisaniu.

A to apropo różnic między kobietą a mężczyzną:
zmiana.gif

Do góry