reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam się i ja :-)

Podczytaywałam dzisiaj was os rana ale jakoś nie miałam chwili, żeby coś napisać...
Moja Helena tez pokasłuje :no: idziemy dzisiaj na kontrole. Wizyta na 13 a moje dziecię jak nigdy postanowiło sobie uciąć drzemkę :crazy: Jak bym chciała, żeby poszła spać o tej porze nie zmusiła bym jej nigdy:szok:

Mnie jakoś przeraża wizja CC. Jak rodziłam i lekarze po naradzie stwierdzili, że chyba jednak będą ciąć bo rozwarcie nie postępuje wcale, to zaczęłam się na ni drzeć jak opętana,że ja tu od 8 godzin przeżywam katusze a oni teraz będą mi dziurę w brzuchu robić:rofl2: Całe szczęście wszystko poszło po mojej myśli:-) ( dodam jeszcze, że nie było zagrożenia dla dziecka)

Pozdrawiam i życzę zdrówka :-)

reklama
-j-, kochana, powiedz mi, a nie boisz się tego wszystkiego? A tak na marginesie, wolałabyś urodzić sn, czy cc?
Nie mam pojęcia czy jest cc.Tzn. nie tak dosłownie.Obydwa poprzednie porody były SN, więc raczej nie mam porównania. Obczytałam się tu i ówdzie i jedne sobie chwalą CC inne poród SN.
Pytasz czy się boję. Pisałam wam w zeszłym tygodniu , że trzęsę portkami jak nie wiem. Boję sie i to cholernie. Najgorzej chyba tego leżenia po znieczuleniu.
Jak tylko wyjdę z maluszkiem ze szpitala to odpowiem wam czy wolę CC czy poród SN.Wiem , że po porodzie SN szybciej się do siebie dochodzi ale przy CC też wszystko boli, oprócz dupci.

Patrysia no to git, że małemu lepiej.:tak:A torciku to chyba nie doczekam.:no::-(

Mama Helenki wiadomo, że poród SN jest fiziologią a CC to ingerencja w ludzki organizm. To jak operacja, po której wskazana jest długa rechabilitacja.To ty się kobito musiałaś nacierpieć przy porodzie. Podziwiam cię za wytrzymałość bólu. Nie jedna dała by w łapę by ją pocieli , byle by tylko nie bolało.

Nastałam sie dziś w kuchni , to mykam teraż poleżeć.
Wklejam wam na wątku kulinarnym przepis na szybkie bułeczki.

hej hej
ja juz po obiadku
moi chlopcy spia :tak:

j - torcik posle :-D no to fakt ze po c trzeba czasu zeby dojs do siebie - znajoma dopiero doszla po niespelna 2 miesiacach ... mala kapala caly czas jej mama :tak:
mama helenki - zdrowka dla Helenki :tak:
dowikla - oje zdrowka dla malych :tak:

ojejku u nas pieknie slonko swieci pewnie zaliczymy potem spacer :tak:

-j- za szybko mnie pochwaliłaś :sorry2: Zaraz po tej urządzonej prze zemnie awanturze przyszedł zastępca ordynatora i poradził znieczulenie zewnątrz oponowe, wiec bolało mnie jeszcze tylko z godzinkę. Ja porostu strasznie się bałam cc i tego wszystkie co się dzieje potem. To nie odwaga tylko starch wzieły górę :rofl2:

No a my już po lekarzu. Oskrzela czyste, a kaszel ponoć nie groźny. No i mamy zezwolenie na spacerki :happy:

Ja mojego synka rodzilam tez sn:tak:No i dlatego dziewczynki tez chcialam urodzic sn,ale ze nie mialam wyjscia no to bylo cc:no:I wcale nie bylo tak strasznie jak sie tego obawialam;-)Oczywiscie milej wspominam porod sn ale przy cesarce tz bylam caly czas swiadomo co sie dzieje i nie narzekam
I tak szczerze to po cc doszlam do siebie szybciej niz po sn:szok:

My jeszcze przed obiadkiem ,a dziewczynki nie spia tylko szaleja:tak::tak::tak:

MAMA HELENKI:-)Fajnie ze z mala oki;-)

witam dziewczyny:-D
ja dziś właśnie na spacerku spotkałam swoja koleżankę 3 tygodnie temu miała cc więc ją wypytałam z grubsza powiedziała że doszła do siebie w miarę szybko tzn po 5 dniach była jak młody bóg owszem rana trochę ciągnie ale powiedziała że porównując to do rany przy wcześniejszym porodzie sn to pikuś:tak:mówiła że najważniejsze to przez pierwsze 7-8 godzin wcale głowy nie podnosić bo potem potwornie boli jej lekarka powiedziała że lepiej cesarke znoszą i szybciej do siebie dochdzą kobiety które wcześniej rodziły naturalnie radziła jeszcze żeby wziąść ze sobą do szpitala coś przeciw bólowego bo owszem na początku dają a później zwykłego apapu nie można się doprosić:no:a i jej lekarka poradziła zeby w 4 dobie zakładała majtki takie wysokie bezszwowe tym sposobem podobno brzuch mniej boli

-j- twoje maleństwo to będzie wodniczek????:-) ja mam w domu dwa wodniki Piotr 12 lutego i Adam 16 lutego i powiem wam oboje wesołe chłopaki tylko straszne roztrzepańce i z głową w chmurach:tak::-D ciekawe czy to zależne od znaku zodiaku?????????????????

Moja Helena też wodnik :-) 03.02.2007 :-)

Jeszcze ciężko mi powiedzieć czy będzie chodziła z głową w chmurach;-)

Jak na razie lubi klocki i układanki, to raczej zajęcia wymagające skupienia:rofl2:

adam też lubi klocki do dziś mimo że ma prawie 10 lat:tak::tak:i ogólnie to ma suer charakterek jest zwariwany pogodny uwielbia czytać dobrze się uczy więc ok.julia zodiakalny baranek jest uparciuszek no i to gwiazda uwielbia śpiewać scene występy..... no i to dziecko bez kości wygina się w karzdą strone szpagaty mostki:tak::tak: a antoś to skorpin mówią że to mocny znak że skorpiony to zdolne zadziory:baffled::baffled: ale jak narazie on to dla mnie zagadka:-D

reklama
Powiem Wam dziewczyny ze wodniki to najlepsze znaki;-)Ludzie spod tego znaku sa mili ,pomocni i bardzo uczynni:tak:Ja sama jestem wodnikiem i wszystko co pisza o tym znaku jest prawda;-):-)

O skorpionach tez slyszalam ze sa zadziorni i maja charakterek:tak:

A tak wogole tam dzisiaj jakis zly dzien:no:Nic mi sie nie chce i boli mnie glowa-masakra:rofl2:A w kuchni stos naczyn czeka az je ktos umyje:crazy:

Do góry