luna665
Mama grudniowa 2007
- Dołączył(a)
- 12 Styczeń 2009
- Postów
- 2 886
Ryż po Meksykańsku
Składniki :
-Cztery worki ryżu
-Trzy duże pory ( tylko biała część )
-Puszka kukurydzy (400g)albo i więcej
-Żółta papryka Świeża - 3 sztuki
-Słodka śmietana
-20 dag żółtego sera
-Torebka sosu bolognese w proszku 1,5 paczki
-3 białka z jajek
-Trochę curry jakieś 3 czubate łyżeczki
-Trochę wegety
-Trochę oleju/oliwy
Sposób Przygotowania
Ryż ugotować. W czasie, kiedy gotuje się ryż, pory myjemy. Po umyciu kroimy w kosteczkę, a następnie dusimy na oleju bądź oliwie na małym ogniu. [Ok. 20 minut]. Kiedy ugotujemy ryż, wrzucamy go do dużej misy. Dodajemy puszkę kukurydzy. Paprykę kroimy w kosteczki i również dodajemy. Kiedy por się udusi, wrzucamy do miski. Vegeta do smaku, posypać curry, Wsypujemy sos bolongese w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać, a w tym czasie utrzeć 20 lub więcej dag żółtego sera. Z białek ubijamy pianę. Lejemy trochę oliwy/oleju na formę ( blachę) i rozprowadzamy go na całej powierzchni, następnie dokładnie wymieszaną masę wykładamy na formę, na to sypiemy tarty ser, a to przykrywamy pianką z białek, to polewamy słodką śmietaną!. To wszystko wkładamy do rozgrzanego pieca [180-200C] na około godzinkę.
A mój obiad w lesie
Składniki :
-Cztery worki ryżu
-Trzy duże pory ( tylko biała część )
-Puszka kukurydzy (400g)albo i więcej
-Żółta papryka Świeża - 3 sztuki
-Słodka śmietana
-20 dag żółtego sera
-Torebka sosu bolognese w proszku 1,5 paczki
-3 białka z jajek
-Trochę curry jakieś 3 czubate łyżeczki
-Trochę wegety
-Trochę oleju/oliwy
Sposób Przygotowania
Ryż ugotować. W czasie, kiedy gotuje się ryż, pory myjemy. Po umyciu kroimy w kosteczkę, a następnie dusimy na oleju bądź oliwie na małym ogniu. [Ok. 20 minut]. Kiedy ugotujemy ryż, wrzucamy go do dużej misy. Dodajemy puszkę kukurydzy. Paprykę kroimy w kosteczki i również dodajemy. Kiedy por się udusi, wrzucamy do miski. Vegeta do smaku, posypać curry, Wsypujemy sos bolongese w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać, a w tym czasie utrzeć 20 lub więcej dag żółtego sera. Z białek ubijamy pianę. Lejemy trochę oliwy/oleju na formę ( blachę) i rozprowadzamy go na całej powierzchni, następnie dokładnie wymieszaną masę wykładamy na formę, na to sypiemy tarty ser, a to przykrywamy pianką z białek, to polewamy słodką śmietaną!. To wszystko wkładamy do rozgrzanego pieca [180-200C] na około godzinkę.
A mój obiad w lesie
