reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ryż po Meksykańsku

Składniki :
-Cztery worki ryżu
-Trzy duże pory ( tylko biała część )
-Puszka kukurydzy (400g)albo i więcej
-Żółta papryka Świeża - 3 sztuki
-Słodka śmietana
-20 dag żółtego sera
-Torebka sosu bolognese w proszku 1,5 paczki
-3 białka z jajek
-Trochę curry jakieś 3 czubate łyżeczki
-Trochę wegety
-Trochę oleju/oliwy

Sposób Przygotowania

Ryż ugotować. W czasie, kiedy gotuje się ryż, pory myjemy. Po umyciu kroimy w kosteczkę, a następnie dusimy na oleju bądź oliwie na małym ogniu. [Ok. 20 minut]. Kiedy ugotujemy ryż, wrzucamy go do dużej misy. Dodajemy puszkę kukurydzy. Paprykę kroimy w kosteczki i również dodajemy. Kiedy por się udusi, wrzucamy do miski. Vegeta do smaku, posypać curry, Wsypujemy sos bolongese w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać, a w tym czasie utrzeć 20 lub więcej dag żółtego sera. Z białek ubijamy pianę. Lejemy trochę oliwy/oleju na formę ( blachę) i rozprowadzamy go na całej powierzchni, następnie dokładnie wymieszaną masę wykładamy na formę, na to sypiemy tarty ser, a to przykrywamy pianką z białek, to polewamy słodką śmietaną!. To wszystko wkładamy do rozgrzanego pieca [180-200C] na około godzinkę.

A mój obiad w lesie:-D

reklama
Luna moja mama szatkuje kapuste i robi jak zwylke mielone. Miesza z miesem i normalnie jak mielone z sosem. lekko smazy zalewa sosem i sie gotuja. Ja tam tego za bardzo nie lubie. Wole zwykle gołąbki :tak::tak:

witamy
wczoraj bylam na imprezce z okazji dnia kobiet - fajnie bylo :-)
dolaczyly do nas nawet 3 ciezarne :-D ale fajowe brzuszki mialy - az sie zachcialo bardziej :sorry2:
nocka troche do bani bo maly nie chcial spac przez 2 godz:dry::baffled:
poczytam Was troche
No widziałam zdjęcia na NK super musiała być imprezka a ten fartuszek swietny.:-D

Hejka;)
A ja od 6 na nogach. A teraz od 8 przy kompie siedzę i nic mi się nie chce...Taki dzień chyba.;-)

...się nasiedziałam.

-J- Dawno cie nie było miło cie widzieć
Anabuba ksiądz na prawdę spoko. Z parafii Radka. Jakbym do swojej parafii poszła to za ślub by sobie zażyczył 1000 złoty :szok::szok::szok::szok: tak u mojej siostry było. Załatwiłam sobie ślub na piątek, tak nam pasuje. Myślałam że będzie problem a tu nic :tak::tak::tak:
Strasznie dużo za ten ślub w mojej byłej parafi mamy strasznie chytrego księdza tylko pieniądze sie dla niego liczą.Pamiętam że ja my załatwialiśmy ślub i dawaliśmy na zapowiedzi to nam prosto powiedział ,,A daj jeszcze 50 zł bo jeszcze musze do kuri napisać''a do kuri pisał bo ja nie miałam jeszcze 18 lat.
Mam pytanko bo widzę, że jesteś na bieżąco. Czy rodzice chrzestni muszą być różnej płci?? Czy np może być 2 panów??:confused:
Musi być Ojciec Chrzestny i Matka Chrzestna więc musi być kobieta i meżczyzna.
A jA NA DZIEN KOBIET z samego rana zamiast kwiatow i życzen to mąz zafundowal mi kłótnię :wściekła/y:
No to sie popisał.Mój M tylko życzenia złożył no bo go niema w domu i tylko tyle mógł zrobić.
Dziewczyny ale produkujecie dzisiaj postów ide dalej czytać

Luna moja mama szatkuje kapuste i robi jak zwylke mielone. Miesza z miesem i normalnie jak mielone z sosem. lekko smazy zalewa sosem i sie gotuja. Ja tam tego za bardzo nie lubie. Wole zwykle gołąbki :tak::tak:
Ja gołłąbki uwielbiam, ale i tego spróbuje

Dobra, bo mój zaraz wróci, a ja nic nie zrobilam, zwłoki...

Kurczę juz zgłodniałam ale czekam na Oliwke jak sie obudzi to razem zjemy.mam dziś na obiadek zupę kalafiorową i ruskie pierogi mniam mniam

reklama
Do góry