reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dziewczyny więc tak zasiłki rodzinne wzrosną od wreśnia ale kryterium dochodowe niestety nie bo to nie przeszło przez rząd i tak teraz zasiłek rodzinny na dziecko do lat 5 będzie wynosił 61 zł od 5 lat 91 zł dodatek dla rodzin wielodzietnych zamiast 80 zł będzie 120 zł...no tylko się nie rozszalejcie z tą nadwyżką kasy:-p
heheehehe to zaszaleli:-D
a od ilu dzieci jest rodzina wielodzietna?

reklama
wiecie, moja mam zawsze powtarza że lepiej mieć bliźniaki niż dwójkę rok po roku, bo od początku są we dwoje:)
zresztą posiadanie bliźniaka nie zawsze jest kolorowe :no:(np. w szkole, kiedy wszyscy was do siebie porównują), ale teraz z biegiem czasu zawsze się docenia rodzeństwo (mam jeszcze starszą siostrę i brata:cool2:)... chyba wszystko przycodzi z wiekiem

ale mnie na myślenie wzięło :-D
kochana jak przygotowania do narodzin maluszka ???on czy ona???? macie imię wybrane??? jak zakupy dzidziusiowe??? no chwal się nam:tak:

kochana jak przygotowania do narodzin maluszka ???on czy ona???? macie imię wybrane??? jak zakupy dzidziusiowe??? no chwal się nam:tak:

z tego co sięorientuje to bedzie chłopak, nad imieniem się ciągle zastanawiam, bo niestety na mojego D nie moge w tej sprawie liczyć... zresztą dla córci też ja wybierałam... teraz zastanawiam się nad Szymonem?!

Zakupów w sumie nie mam do robienia dużo, ale niestety najdroższe(?) czyli wózek i łóżeczko (wózek Nati strasznie mnie wkurzał i go sprzedaliśmy, a łóżeczko było uzywane od szwagierki i nieco już zdewastowane, więc po pewnym czasie zaczeło sie rozpadac)...

zresztą na zakupy i tak musze czekac na mojego D, i np. tesciową zeby Natke z kims zostawic i kupowaćna spokojnie, bo mała nie nalezy do zbyt cierpliwych dzieciaczków

reklama
Do góry