reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziewczyny mam takie pytanie: czy wasze dzieciaki sa na cos uczulone np. Jasminka jest uczulona na truskawki, mandarynki, kiwi, pomarancze, cytryne, mleko krowie, czekolade, orzechy. Teraz przechodze do drugiego pytania: czy dajecie dzieciakom produkty ktore je uczulaja czy odstawilyscie calkowicie?

Bo ja juz nie wiem co z Jasminarobic, nie jadla truskawek od 4 miesiecy, przedwczoraj zjadla pierogi ze smietana no i jest cala wysypana, okropnie to wyglada.

reklama
Jasmina casłe szczęście Jędrek nie jest uczulony na nic. Jeden alergik w domu czyt. JA, wystarczy. Ale ja zapobiegawczo zamiast zwykłego mleka dalej podaję mu mleko modyfikowane. Jędrek zjada jogurty, serki itp. Ale to mleko mnie odstrasza :baffled: może dlatego, że wiem jak może taka wysypka utrudnić życie :-(

Nie wiem co Ci poradzić. A co lekarz na to?

A jak tam wogóle po wizycie u lekarza. Jak Dawidek?

Ania138 super fota.

Witam popoludniowo/wierczornie.
Ja po spacerku, zjadlam druga porcje ryzu i oczy mi sie kleja... Dobrze, ze chlopaki bawia sie sami, ale znajac zycie, skoro tylko ich pochwalilam, to zaraz Grzesiowi sie znudzi i bedzie marudzil.:baffled:

Bodzinka powtorze sie -macie podobne nosy.

Ania fajne zdjecie.:tak: Czy mi sie wydaje, czy Maja podobna do meza, a Dawidek do Ciebie?:confused:

Z Dawidkiem jest dobrze ma jeszcze male furczenia na oskrzelach, mam mu jeszcze antybiotyk podawac do po niedzialku to bedzie lacznie 10dni. Inhalacje zmniejszyc do jednej dziennie (pulmicort) i pozostaje na ketotifenie raz dziennie po 5ml.
:-)Nic Wam nie pisalam bo chcialam ustalic z mezem date wyjazdu:-)
No ale moj M nie ma teraz zasiegu.... i nie moge sie do niego dodzwonic:-(

A z Jasminka to ja sama juz nie wiem co robic. Lekarka powiedziala zeby jej nie dawac tych uczulajacych rzeczy.

Kurcze podobno tyle dzieci teraz ma rozne alergie, a u was nikt :szok:

Też się modlę żeby mała nie miała żadnej alergii, bo to okropna sprawa. Dzisiaj wydarłam się na męża, bo myśli, że jak wraca z pracy to już nic nie ma do roboty tylko tv i komputerek, a zajmij się bydlaku dzieckiem skoro go zrobiłeś :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ma któraś z was dobrego kandydata na męża to się ze swoim rozwiodę i wyjdę za kogoś kto pomaga w domu żonie;-)

reklama
Do góry