reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej kochane kobietki.
Melduję, że u nas ok.
Nie mam weny do pisania ani do czytania, wybaczcie :sorry2:. Z resztą tyle tego produkujecie, że nawet choćbym chciała, to bym nie zdołała nadrobić :sorry2:.
Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio zaglądałam tutaj :sorry2:.

Znajomi przywieźli z nad morza wirusa ( prawdopodobnie to jakiś wirus z wyspy Bornholm :confused:) i ja przez dwa dni zdychałam,wymiotowałam, nic nie jadłam i w ogóle. Potem chwyciło J. no i na końcu młodą. Zaczęło się w poniedziałek, a wczoraj rano wstaliśmy jak nowo narodzeni :confused:, jak ręką odjął :confused:.

A tak po za tym, to robimy sobie jednodniowe wycieczki. Byliśmy w Zawoji i już dwa razy byliśmy w Zakopanem :biggrin2: i zamierzamy jeszcze raz pojechać i zabrać ze sobą znajomych, coby nam miło było :-p.

No i wczoraj młoda pierwszy raz była w kinie :tak: na Woole-m ( nie wiem jak to się pisze :sorry2:). Gdyby nie początkowe 15 minut reklam, to by prawie do połowy filmu wytrwała :-p, a tak to po jakiś 30 minutach zaczęła się nudzić i latała po rzędzie, w którym siedzieliśmy, co jakiś czas zerkając na ekran :-p.

Buziaczkuję i lecę śniadanko w końcu jakieś zjeść :zawstydzona/y:, no i potem do sklepu.

reklama
Witajcie Mamuśki,
pogoda u nas śliczna, właśnie mam za sobą pierwsze samotne wyjście z moją kochaną "dwójeczką". Coraz częściej przekonuję się, że jest dobrze, tzn dobrze, że wyszło tak i nie czekaliśmy. Kubuś jest na tyle mały że nie jest zazdrosny (te humorki od razu po urodzeniu Bartka to był kolejny ząbek) i na tyle duży, że nie wymaga aż takiego zainteresowania, rozumie dużo rzeczy i zaczyna być komunikatywny (czasem w przezabawny sposób). A propos wyjścia dzisiejszego. Mąż jak wychodził do pracy zniósł mi wózek i rozłożył. Ja 10 minut po nim z Kubusiem i zachustowanym Bartusiem. Kubuś zszedł sam z 3 piętra trzymając się szczebli poręczy. Ja przed nim jako asekuracja ewentualnego potknięcia. Na plecach plecak z wszystkimi akcesoriami. No a na dole wyjście na podwórko.Bartek usnął po 15 minutach bardzo wnikliwego obserwowania świata w towarzystwie mruknięć, wzdychań itp
głosików.. I mogłam się zająć zabawą ze starszym tzn szalenstwami (ręce mnie bolą bo to juz ponad 13kilogramowa kluska. Byliśmy ponad 2 godziny, ale było super. Wczoraj porobiłam wiekszość rzeczy tak że dziś planuje i robię kosztorys "okleinowania" mebli w kuchni. Macie jakieś doswiadczenia? Chciałam malować ale chyba łatwiejsze i ładniejsze jest odnowienie przy pomocy okleiny. Bardzo fajne są niektóre np takie ze wzorem bambusowym, troszkę będzie egzotycznie.

Winka współczuje wiruska. Trzeba go porzadnie przegonić, choc to niełatwe. Jak było w zawoji (to jedno z moich ulubionych górskich miejsc) A ty też mieszkasz w górach?

Agatula25 duzo siły zycze na tę przeprowadzkę. Mam ich za sobą kilka więc wiem co to znaczy. Co do wózka to sa inne niz allegro portale z ogłoszeniami np gazeta.pl, a nawet tu na BB możesz dać (Sprzedam).

aneta i agatulka ale żeście się zgadały, co to za planowanie spotkań za naszymi plecami?;-);-);-);-):-p:-p:-p:-p Ja wnoszę o rozpatrzenie wniosku o
OGÓLNOPOLSKIE A NAWET OGÓLNOŚWIATOWE spotkanie MAMUSIEK siedzących w domciu i nie tylko.

Anula ile twój staś ma? Mój kuba też nocne dziecko. Życze cierpliwości!!!! Te humory miną mu. Jak to powiadają ... wyrośnie z tego, a rośnie pewnie szybko. Buziaki i głowa do góry!!!!

Miłego dnia wszystkim.

Kerry świetnie,że spacerek udany:tak::tak::tak:Fajnie mieć dwójeczkę Kochanych szkrabów.
Staś ma 12,5 miesiąca i przechodzi samego siebie.
A co do oklejania to właśnie zastanawiam się nad tym samym i nie wiem czy malować czy oklejać.Kolor kuchni wybrałam teraz jeszcze szafki ale pojęcia nie mam ile to kosztuje,dzisiaj idziemy na rekonesans to dam Ci znać wieczorkiem albo rano:tak::tak:

Winka współczuje wiruska. Trzeba go porzadnie przegonić, choc to niełatwe. Jak było w zawoji (to jedno z moich ulubionych górskich miejsc) A ty też mieszkasz w górach?
Szczerze ? Zawoja średnio mi się podoba :sorry2:. O wiele bardziej wolę Zakopane mimo tych tłumów :sorry2:. Kurcze, Zakopiec ma w sobie to coś, co mnie do niego przyciąga :tak:. Te góry :rolleyes2::-).
No i niestety nie mieszkam w górach, choć bardzo bym chciała :tak:, ale mam do nich całkiem niedaleko, bo jakieś 120 km.:-).

anula A może Staś wyczuwa, że jesteś czymś poddenerwowana i dlatego tak reaguje ? A może ząbki mu dokuczają ? Może to taki bunt roczniaka ? Sama już nie wiem :sorry2:. I wcale nie jesteś paskudna matką, nie myśl tak. Ja też wcześniej już z bezsilności dawałam Liwce klapsa, albo właśnie po łapakach :zawstydzona/y:. Nie raz myślałam, że mi dziecko podmienili.

DOBEREKKKKKKKKKKK
Zauważyłście,że mnie niema:confused::confused::confused:
Anulka Ty tak, wiem, wiem:tak::tak:
Szwagry wrócili od domu więc odzysakałam kompa:-DCzuje się troszku lepiej ale dzis siedze w domku.Mwraca k.18,19 także Was zamęcze.Wczoraj była u mnie psiapsiółka z rówieśnikiem Lolka.Mój syn okzał się łobuzem, Kubala się go troszku bał ale ogólnie było Oki.Fotke na drzewie z NK robiła ona i ona stwierdziła,że jezdem świeruska:rofl2:;-);-);-)
Zresztą wydurniałyśmy się na maksaa:-D

Kerry świetnie,że spacerek udany:tak::tak::tak:Fajnie mieć dwójeczkę Kochanych szkrabów.
Staś ma 12,5 miesiąca i przechodzi samego siebie.
A co do oklejania to właśnie zastanawiam się nad tym samym i nie wiem czy malować czy oklejać.Kolor kuchni wybrałam teraz jeszcze szafki ale pojęcia nie mam ile to kosztuje,dzisiaj idziemy na rekonesans to dam Ci znać wieczorkiem albo rano:tak::tak:

anula ja przejrzałam okleiny na allegro.I własnie wyliczałam koszt. generalnie potrzebuje 6 m okleiny o szerokości 40cm i 2 metry okleiny o szerokości 60 cm, wyliczyłam, ze to wychodzi gdzieś około 65-70 zł. Mnie się bardzo podobaja takie trochę niespotykane np: OKLEINA SAMOPRZYLEPNA---Plecionka i Koszyk 67,5cm (406528775) - Aukcje internetowe Allegro, OKLEINA SAMOPRZYLEPNA - Bambus naturalny i zielony (406526037) - Aukcje internetowe Allegro ten naturalny bambus i OKLEINA SAMOPRZYLEPNA --- PlASEK , WODA I LIŚCIE (406526035) - Aukcje internetowe Allegro piasek, tylko czy to pasuje do kuchni? ale ja zawsze lubię sprawdzać jakieś nowości i trochę czasem przekombinowuję:laugh2:. Ja myślę że koszt razem z nowymi gałkami, uchwytami i magnesami (szafki same się otwierają-to takie starocie po byłych właścicielach) nie przekroczy 120 zł. o ile dobrze wyliczyłam:-p:laugh2:

Bodzinka no co ty? wszystkie zauważyłyśmy ze cię nie ma i było nam tęskno i dlatego tyle naskrobałysmy żebyś za kare miała co czytać.:-p

A wogóle Bodziu to jak się dowiedziałam że znów coś cię bierze jakiś wirusek czy cóś to wysłałam ci zestaw stawiający na nogi

anula A może Staś wyczuwa, że jesteś czymś poddenerwowana i dlatego tak reaguje ? A może ząbki mu dokuczają ? Może to taki bunt roczniaka ? Sama już nie wiem :sorry2:. I wcale nie jesteś paskudna matką, nie myśl tak. Ja też wcześniej już z bezsilności dawałam Liwce klapsa, albo właśnie po łapakach :zawstydzona/y:. Nie raz myślałam, że mi dziecko podmienili.
Winka moje to na pewno podmienili.Mam straszne wyrzuty sumienia ale nie radzę sobie z nim.Nie wiem skąd te ataki agresjii i histerii.U nas w domu tego nie ma.Nie wiem skąd mu się to wzięło:no::no::no::no:

DOBEREKKKKKKKKKKK
Zauważyłście,że mnie niema:confused::confused::confused:
Anulka Ty tak, wiem, wiem:tak::tak:
Szwagry wrócili od domu więc odzysakałam kompa:-DCzuje się troszku lepiej ale dzis siedze w domku.Mwraca k.18,19 także Was zamęcze.Wczoraj była u mnie psiapsiółka z rówieśnikiem Lolka.Mój syn okzał się łobuzem, Kubala się go troszku bał ale ogólnie było Oki.Fotke na drzewie z NK robiła ona i ona stwierdziła,że jezdem świeruska:rofl2:;-);-);-)
Zresztą wydurniałyśmy się na maksaa:-D
Fotki superaśne,rewelacja,że miałaś udany dzień:tak::tak::tak::tak:
Zamęczaj Kochana zamęczaj:tak:;-):-D:-D:-D:-D:-D

reklama
anula ja przejrzałam okleiny na allegro.I własnie wyliczałam koszt. generalnie potrzebuje 6 m okleiny o szerokości 40cm i 2 metry okleiny o szerokości 60 cm, wyliczyłam, ze to wychodzi gdzieś około 65-70 zł. Mnie się bardzo podobaja takie trochę niespotykane np: OKLEINA SAMOPRZYLEPNA---Plecionka i Koszyk 67,5cm (406528775) - Aukcje internetowe Allegro, OKLEINA SAMOPRZYLEPNA - Bambus naturalny i zielony (406526037) - Aukcje internetowe Allegro ten naturalny bambus i OKLEINA SAMOPRZYLEPNA --- PlASEK , WODA I LIŚCIE (406526035) - Aukcje internetowe Allegro piasek, tylko czy to pasuje do kuchni? ale ja zawsze lubię sprawdzać jakieś nowości i trochę czasem przekombinowuję:laugh2:. Ja myślę że koszt razem z nowymi gałkami, uchwytami i magnesami (szafki same się otwierają-to takie starocie po byłych właścicielach) nie przekroczy 120 zł. o ile dobrze wyliczyłam:-p:laugh2:
Mi się szczególnie podoba ten bambus
ja chciałam pomalować kuchnię na plaster limonki a szafki na karmazynowe wino,ale chyba to nie gra za bardzo.

Do góry