reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
dowikla ja też miasto kobiet oglądam lubie to bardzo:tak:
anabuba ja tam wesel w rodzinie nie mam :no::no:cosik żenić się nie chcą:baffled::baffled::baffled::baffled:ostatnio to jakieś 11 lat temu byłam na swoim:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:ups to nawet nie bo ja wesela nie miałam:-D:-D:-D a wiem u madziulinataszy byłam:tak::tak:ale to też już ponad 10 lat temu:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
dziewczyny a tak z innej beczki jak któraś z was miała zablokowaną galerię na NK dla postronnych to musi teraz zablokować sobie od nowa ten album bo odkąd pozmieniali tą galerię to jest dostępna dla wszystkich:eek::eek:

no a ja witam wieczornie i tez juz tak zostanie
maly okapany o 20 wypil mleko i wlasnie przed chwila zasnal
ale mam teraz labe

wlasnie zajadam trzeciego loda a potem zalicze goraca kapiel :laugh2::laugh2::laugh2:
gorąca kąpiel grozi krwotokiem,ale na rady już za późno :-(

A ile wazyłaś wtrakcie diety? bo może to też zalezy od wagi wyjściowej?:sorry:
Ja w sumie nie miałąm zadnych złych objawów... ale.... młodziutka byłam..:tak::tak: nie pamiętam dokładnieile lat temu to bylo... chyba z 4, albo 5... 16-17 lat miałam..:tak:

Próbuj próbuj, zyczę wytrwałości:tak::tak: i powodzenia:tak::tak: 3 mam kciuki:tak:

Oj oby oby, zycze Ci tego kochana:tak::tak::tak:

Trazymaj sie kochana, oby Ci szybko przeszło:tak::tak::tak:

Ja kochane dalej sie mecze z ta zagadką od docent_s.. jesten orzy 8 podpowiedzi.. i ni kij ni w oko nieumie ubrac w slowa odpowiedzi, niby wiem co ama byc, tylko nie iwem jak to napisac w 3 słowach-jak powinno byc...:-D:-D

Jutro może nad tym pomyśle....:tak::tak:

Dobraoc, miłęgo wieczorku:tak::tak:
Moja Klaudia rozwiązał dziś zagadkę z 16 poziomu.Ja przy niej wymiękam.:szok::szok::szok:
Niby mnie dopinguje,ale ja tyle samozaparcia nie mam i do tego cierpię na brak czasu.:wściekła/y::wściekła/y:

A co z pokarmem nie miałaś juz bo ja mam i w tym jest problem Martynka jadła cyca 2 latka i nawet bym Kamilka jeszcze od cyca nie oduczała jak by mnie nie gryzł ale myśle że jak nie będe mu dawała dużo cyca to pokarm zaniknie

Dobranoc
on Cię podgryza dlatego,że mu ząbki idą.Takie podgryzanie to dla niego masaż dziąsełek.Mój mały robił tak samo .Wytrzymałam do 11.5 miesiąca .

No to Martynka tez herbaty nie piła tylko soczek tam napiła sie troche i to wystarczyło.
Sok jest naprawdę niezdrowy dla dzieci a w szczególności jabłkowy.
Nie dość,że słodki to jeszcze wytwarzają się kwasy w buzi po wypiciu.
W krótkim czasie murowana próchnica butelkowa.:-(

Teraz mi sie przypomniało włąsnie w związku z tym karmieniem nocnym.jak była mała,miałą 3 lub 4mies.To obudziłam się aby ją nakarmić a Oliwka nie chciałą mi się obudzić.Na początku myślałąm że ma taki mocny sen ale coraz to dłużej trwało że byłam w strachu.Pozapalałąm światłą ,wzięłąm ja na ręce i zaczęłąm do niej mówić i budzić a ona nie chciaął się obudzić.Normalnie przelewała mi się przez ręce.Tak w tdy spanikowałąm,już miałam ddzwonić po pogotowie.Zaczęliśmy nią mocniej poruszać-wręcz szarpać i chyba po dobrych 20minutach sie ocknęła.
Płakałąm w tedy ze szczęścia że się obudziła.Po jakimś czasie tak myslałam że to mogłaby być śmierć łóżeczkowa.Gdyby mnie tak nie tknęło aby wstać i ją obudzić na jedzenie o konkretnej godzinie bo miałąm nastawiony budzik to mogłoby być nieszczęście.Mogłoby jej nie być teraz ze mną.
Kurczę nie wiem po co to piszę.Wróciły wspomnienia,poryczałąm się ,sorki dziewczyny.
Agnes masz rację to był atak SIDS.Dziecko wchodzi w drugą głęboką faze snu (tzw.faza snu REM).Spi tak mocno,że nie umie się obudzić.
Jedynym lekarstwem jest wybudzanie na siłe.Najlepiej położyć na brzuchu i energicznie masować ruchami okręznymi,bo wtedy pobudza się prawie całe ciało.
Miałam to z Kubusiem po kilka razy w ciągu nocy.
SIDS najcześciej u zdrowych dzieci występuje jako powikłanie po szczepieniu.:-(

No wiesz ja jej daje sok Garniera iub jakiejś innej firmy ale zawsze jabłkowy a on nie jest gęsty

Ważne że masz ją przy sobie i nie dziwie sie że sie wystraszyłaś ja kiedyś miałam tak z Martynką jak była taka malutka też dobrze ją z szarpałam a strachu miałam wtedy masakra ale sie poźniej przebudziła i zaraz zasneła:-DPewnie sobie pomyślała co ta głupia Matka mnie budzi jak ja spie:-D
Sok Garniera :-D:-D:-D:-D:-D A co to?

no przeczytałam........................................:-D:-D:-D:-D:-D
musze się pochwalić wracałam z ferajną z placu zabaw i znalazłam 100 zł:tak::tak::tak::tak::tak:ale jestem happy:happy::happy::happy::happy:bo w portfelu pustki a tak będzie na zakupy:tak::tak::tak:
siedziałam na pazylu utknełam na 12 poziomie na tym apollo 11 i dzisiaj daje sobie spokój:tak::tak::tak:
piotr śpi (pozwalam bo jeszcze mam @:-D:-D:-D) dzieci śpią antocha pewnie z 5 razy zrobi pobudkę w nocy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no ale kto ma pszczoły ten ma miód kto ma dzieci ten ma smród:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
No to super znalezisko.Gratulacje.

meduska pytałaś ile ważyłam przed tą dietą no coś koło 100:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:no ale żeby lepiej wyglądało to lekko ponad 90:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
ale po dzisiejszych rozmowach w toku to na kolacje miałam jabłko i 2 szklanki wody jedna zamiast sexu druga na trawienie:rofl2::rofl2::rofl2:
:-D:-D:-D:-D
Na przyspieszenia trawienia polecam 15 minut przed śniadaniem 1 szklankę letniej wody przegotowanej.:tak:

ANABUBA
Ja moim tez nie daje krowiego:no:Kaszki pija na bebilonie pepti:tak::tak::tak:
Ja tez uwazam ze do roczku nie daje sie krowiego mleka
A poza tym moja lekarka mowi ze latem nie zmienia sie mleka z modyfikowanego na krowie
Krowie mleko najbezpieczniej podawać po ukończeniu 2 lat,bo wtedy jelita są dojrzałe na tak ciężkie składniki pokarmowe.
Nietolerancja na laktozę i białko mleka krowiego trwa od kilku dni do kilku a nawet do kilkudziesięciu lat.

latwiej o zatruciea i pewnie daltego.a nie zamierzam predko rezygnowac z modyfikowanego,chociaz nutramigen czy bebilon pepti to nawet kolo mleka nie lezaly:laugh2::laugh2::laugh2:

a co do wesel jeszcze-jak bylam z Weroniak w ciazy to bylam na 3-bo mialam 4 ale dwa jednego dnia:-)
a na te jak narazie kiecke mam-bo kupilam na wesele w tamtym roku ale nie bylismy bo ja i mala bylysmy chore,wiecte 3 wesela w niej obskocze bo kazde w innej rodzinie:-)tylko na padzirnik do siostry bede musiala cos kupic.no i chyba faktycznie pomysle nad prezentem tylko nie wiem jaki:eek:
super:-)
Przebrnęłam a Was już nie ma.:-:)-:)-:)-(
Dobranoc dziewczynki.
Ja idę powyszywać.
:-D:-D:-D:-D

Witam sie z rana Kamikek spał w nocy w miare dobrze pobutke miałam o 6:00 teraz sie bawi zjadł mleko z płatkami.Ale co do tego mleka to troche sie nie zgadzam z wami przeciesz my też na mleku wychowani i zyjemy a Kamilkowi smakuje no wiecie na wsi inaczej sie mysli i inne teorie na ten temat są jedni mówią że nie zdrowe inni że zdrowe a ja uwazam że zdrowe bez zadnej chemi no to tyle na ten temat.Ide sprzątać MIŁEGO DNIA

witm wtorkowo:happy::happy::happy::happy:
jestem mega nie wyspana:no::no::no::no::no::no:
antek od 24 obudził się 5 razy z czego od 1 do 2.15 nie spał:no::no::no::no:
adam poszedł do szkoły piotr do pracy julcia śpi i nawet gangreniak drzemie:szok::szok::szok:a ja zrobiłam sobie kawusie bo i tak już nie zasne a zresztą na 10-15 minut to jeszcze gorzej:tak::tak::tak::tak:
no to dziewczyny wstawać:-D:-D:-D:-D

dziewczyny a tak z innej beczki jak któraś z was miała zablokowaną galerię na NK dla postronnych to musi teraz zablokować sobie od nowa ten album bo odkąd pozmieniali tą galerię to jest dostępna dla wszystkich:eek::eek:

tak tak ja już zablokowałam galerię,a tak po za tym to nie podobaja mi sie te ciągłe zmiany na nk,jakieś noty,ocenianie zdjęć ,galerii,co to jakiś konkurs?bezsensu

reklama
Myslałam że sie wyśpię a tu sie przeliczyłam,zdążyłam się połozyć wczoraj a Oliwka się przebudziła i nie chciała zasnąć,wzięłam ją do siebie do łóżka,trochę sie kokosiła i w końcu usnęła.Ale sie rozwalałą ,kopała mnie także nie miałąm za dużo miejsca na łóżku :-D:-D:-D:-D
No i wstała o 6.00,nie ma litości dla matki :no::no::no:

no ale słońce świeci jak oszalałe od rana czyli zapowiada sie ładny dzień.

Do góry